Šta je novo?

Kako ubiti iexplore.exe??

LaKosta

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2004
Poena
319
Posto sam shvatio da je internet explorer najveca sigurnosna rupa u celom sistemu odlicio sam da ga uklonim i instaliram firefox.Isao sam na uninstall u add remove programs i rekoh gotovo.Medjutim kad sam testirao firewall sa nekim programcicima sa www.firewallleaktester.com videh da doBAR deo pokusava da se probije koristeci iexplore!Odem u c:\program files\internet explorer\ i pokusam da obrisem sve kad PACOV!Navodno neki program koristi iexplore.Odem u task manager i ubijem ga(inace bio je systemski proces(kako kad sam ga obrisao??)) i pokusam ponovo da obrisem sve kad ono.Svaki put kad ga obrisem on se pojavi posle 3 sekunde opet.
Kako da ga ubijem jednom za svagda i resim se bede?

nikako
ne mozes
to je pokusala da uradi citava evropska unija pa nije uspela
pomiri se s tim da ce tu uglavnom stalno da bude a ti ne obracaj paznju
nabavi bolji firewall, instaliraj zakrpe....
ipak veliku kolicinu odgovornosti u slucaju zaraze nekim virusom ima i vlasnik racunara(koji je realno i najveca sigurnosna rupa u celom sistemu ), a ne samo internet explorer

Ma imam uvek najnovije zakrpe i to sto sam testirao firewall je upravo da vidim koliko sam zasticen sa stegnutim setovanjima.I nije lose :D Ali one testove koje je nisam prosao su startovani iz explorera pa reko da probam.
Hvala u svakom slucaju

LaKosta je napisao(la):
Posto sam shvatio da je internet explorer najveca sigurnosna rupa u celom sistemu odlicio sam da ga uklonim i instaliram firefox.Isao sam na uninstall u add remove programs i rekoh gotovo.Medjutim kad sam testirao firewall sa nekim programcicima sa www.firewallleaktester.com videh da doBAR deo pokusava da se probije koristeci iexplore!Odem u c:\program files\internet explorer\ i pokusam da obrisem sve kad PACOV!Navodno neki program koristi iexplore.Odem u task manager i ubijem ga(inace bio je systemski proces(kako kad sam ga obrisao??)) i pokusam ponovo da obrisem sve kad ono.Svaki put kad ga obrisem on se pojavi posle 3 sekunde opet.
Kako da ga ubijem jednom za svagda i resim se bede?

Koliko znam Internet Explorer možeš da ukloniš iz sistema (bilo Win98, 2000, ili XP) uz pomoć programa iz grupe PCLite (ili proffesional):

http://www.litepc.com/products.html

Instaliraš odgovarajući program u zavisnosti od operativnog sistema koji imaš i prosto pod "Internet utilities" štikliraš "Internet Explorer" i biće uklonjen, ako hoćeš da ga vratiš ponovo ga štikliraš i biće vraćen (kao i masa drugih opcija)
:wave:

Poslednja izmena:
samo zabrani ie da ide na net sa WF i resen problem...

Moze LitePC, ali se on placa. Bolje uzmi nLite, on je za DZ. Malo ga kolje sto je beta, ali radi...

A, da, treba ti i .NET Framework 1.1, malo je poveci (23 MB), pa ako nemas na CDu, bolje iskoristi LitePC.

Poslednja izmena:
Explorer je integralni deo winxp i NE moze da se ukloni!
moze da mu se zabrani pristup (sto ja uvek uradim, tj uklonim ga iz nlite), ali uvek moze da mu se pristupi da ako se npr my computers unese neka http adresa...
znaci
instalirate firefox\
zabranite pristup
instalirate firewall i to je to

Pronaci fajl "sysoc.inf", (skriven je i to dobro).
Otvoriti ga iz Notepada. Svuda gde pise "HIDE" obrisati tu rec. Zareze iza, ispred i ostalo NE dirati.
Idi u "add/remove programs", pa "windows components", pa pronaci IE, MS Outlook, messenger i po mogucstvu SVE deinstalirati. Pazite da ne pobrisete stavke vezane za protokole, to ce vam trebati.

BokiPK je napisao(la):
Otvoriti ga iz Notepada. Svuda gde pise "HIDE" obrisati tu rec. Zareze iza, ispred i ostalo NE dirati.
Idi u "add/remove programs", pa "windows components", pa pronaci IE, MS Outlook, messenger i po mogucstvu SVE deinstalirati. Pazite da ne pobrisete stavke vezane za protokole, to ce vam trebati.
Sta smo tacno postigli sa brisanjem tih hide-ova?

Ne znak kako rade ostali FW ali Sygate Personal FW blokira iexplorer. Ja sam mu lupio always block i kad kod hoce da se nakaci- ne moze ;)
E sad da li propusti koji paket ipak, to ne mogu 100% da tvrdim.
Poz!

Omogucava stvarnu deinstalaciju pobrojanih programa, a ne samo fiktivnu neaktivnost istih.

Za sam internet explorer moguc je i sledeci postupak:
Obrise se njegov folder u program files, pod nekim drugim os-om (npr. iz 98ice na dual boot sistemu w98/wxp) i to je to. Deluje divljacki prosto, ali ce pri sledecem podizanju sistema korisnik bit obavesten da je ie uklonjen sa sistema, slicno kao i da ga je deinstalirao. Nema te vise Alija...

Poslednja izmena:
Pa ovo trazim ceo dan :)

Hvala :wave:

DS9 je napisao(la):
Za sam internet explorer moguc je i sledeci postupak:
Obrise se njegov folder u program files, pod nekim drugim os-om (npr. iz 98ice na dual boot sistemu w98/wxp) i to je to. Deluje divljacki prosto, ali ce pri sledecem podizanju sistema korisnik bit obavesten da je ie uklonjen sa sistema, slicno kao i da ga je deinstalirao. Nema te vise Alija...
ds9, da li si to probao nekada? ako da, da li nakon toga normalno rade Maxthon, Avant i slicni browseri?

BokiPK je napisao(la):

to je jedan od prvih trikova na koje sam naisao jos pre par godina.

Odblokira mogucnost deinstalacije Windows komponenti. Izmedju ostalih iexplorer, media player, outlook express...itd.

ALI

samo obrise ikonicu :)))))) sve ostalo ostane.

Mislim da bi XP-lite tu mogao da odradi stvar.
Ali ne znam sto ga brisati...ko zeli moze da premapiram default internet browser....i moze da se ne osvrce na iexplorer...moze i da zaboravi da postoji.

ZoNi je napisao(la):
ali, zasto ga uklanjati skroz? mozda nekada zatreba za nesto?? mozda to narusi stabilnost sistema?

ja recimo uvek u firewall-u lepo zabranim izlazak IEa na Net i problem je resen!
A da li to utiče na Maxthon

Dosta se puta raspravljalo o uklanjanju IE-a i Win-a tako da pretraga.

Sale KG je napisao(la):
A da li to utiče na Maxthon
naravno da ne! Maxthon nema nikakve direktne veze sa IE-om! Objektivno gledano, i IE i Maxthon koriste isti rendering engine (Trident), tako da blokiranje jednog nikako ne utice na drugi program! (ovo se, naravno, odnosi i na Avant, Green, itd)

ZoNi je napisao(la):
a i kad se ukloni iexplore.exe, ostaje i dalje Trident (IE rendering engine) :D
Ako uklonis shdocvw.dll i mshtml.dll, onda ne ostaje ni on :)
Doduse, pitanje je da li ces pri bootu uopste doci do desktopa :d

Na ovom sajtu imas opisano da li je moguce i kako izbrisati IE. Tacnije tu su neki linkovi koji jasno pokazuju taj proces, ali ja sam odustao od istog, jer je i u uvodu lepo receno:

* Many web sites are programmed to work only with Internet Explorer. For example, webmasters authoring a site may have not tested with other web browsers. Some webmasters may not be familiar with WC3 standards or taken the time to program their site so it is universally acceptable by all browsers. Probably 95% of all websites on the Internet should work with Mozilla browsers, but there it a site is not compatible it may appear distorted or inaccessible unless IE is used as a browser.
* Windows Update (WU) requires Internet Explorer. As an alternative, you may be able to manually download security updates, but it will require more monitoring and work than letting WU handle this for you.
* Some Anti-Virus Products require IE for updates. Live updates or automatic DAT updates used by both Norton and McAfee are built on Internet Explorer's foundation. You may be able to manually update your virus signature files but it could require more work.
* Both removing and restoring IE is risky and difficult. IE is complex with extensive hooks built into Windows, for efficiency and functionality. Thus unplugging it from your system may impact Internet connectivity, Windows functionality, and break functionality in Microsoft Office and non-MS products.
* IE is more than a browser, it is the foundation for Internet functionality in Windows. If you compare the install base for Internet Explorer 6 (43.5MB) to Firefox (4.5MB), it provides an indication IE is more than just a browser.

Tako da...

Vrh Dno