Šta je novo?

kako testirati RAM sa GoldMemory?

monteniger

Slavan
Učlanjen(a)
26.10.2007
Poena
304
pozdrav.u zadnjih 5 dana mi se pojavljuje plavi ekran u razliciti situacijama,kada instaliram programe,kod switch usera,kad sam na internetu,...
sumnjam na RAM memoriju pa sam odlucio da je testiram sa GoldMemory.pokrenuo sam je sa cd-a posto nemam floppy i pocelo je testiranje.poslije tacno sat vremena presao je 100% i onda je samo opet poceo testiranje od 0% i zavrsilo za 45min.i tako je pisalo 100% jedno 15-20min i ja sam restartovao komp.onda je opet pocelo testiranje kao prosli put.posto je trial verzija ne pokazuje mi nikakve greske tokom testiranja.kako se koristi ovaj program ili mi preporucite neki drugi koji pokazuje greske tokom testiranja.hvala

u pitanju je
OCZ Platinum 2X1GB 800MHz

pozdrav.u zadnjih 5 dana mi se pojavljuje plavi ekran u razliciti situacijama,kada instaliram programe,kod switch usera,kad sam na internetu,...
sumnjam na RAM memoriju pa sam odlucio da je testiram sa GoldMemory.pokrenuo sam je sa cd-a posto nemam floppy i pocelo je testiranje.poslije tacno sat vremena presao je 100% i onda je samo opet poceo testiranje od 0% i zavrsilo za 45min.i tako je pisalo 100% jedno 15-20min i ja sam restartovao komp.onda je opet pocelo testiranje kao prosli put.posto je trial verzija ne pokazuje mi nikakve greske tokom testiranja.kako se koristi ovaj program ili mi preporucite neki drugi koji pokazuje greske tokom testiranja.hvala

u pitanju je

ako je tako kao sto kazes, onda ti je memara ok...da je memorija neispravna gold memory bi ispisao greske....

u pitanju je

Verovatno je memorija OK, moraćeš da potražiš problem na drugom mestu. Bilo bi zgodno da napišeš šta ti prijavljuje u BSOD-u. Moguće da u pitanju neki drajver ili konflikt . . . mogućnosti su neograničene.

Pozdrav ljudi da ne otvaram novu temu meni se pojavljuje plavi ekran kada bukvalno nista ne radim samo recimo skidam nesto sa neta pojavi sa P.E. posle restarta pise
BCCode: a
BCP1: FFFFF900C0785D88
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000001
BCP4: FFFFF80001A6A153
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

neznam u cemu je problem ako neko ima resenj neka pomogne.U pitanju je Vista x64

Uzmi za pocetak programe iz drugog posta i testiraj memoriju..

Uradio sam test memorje prvi put posto nisam to do sada radio nikada probacu da okacim sliku posto stvarno nemam pojma.Zanimljivo je to da sam pre testa memorije igrao Call Of Duty 5 dobrih 2-3 sata i nista se nije desilo samo kada Ckrytload radi ili skoro nista.Nasao je neke greske prilikom testa i tu je stao valjda to tako treba,uradio sam ga sa CD-a posto nemam flopy i da jos nesto namesteno mi je bilo 1.boot CD,2.HDD.posle testa nije hteo da mi podigne sistem niti da mi da mogucnost da ponovo uradim test nego sam morao da namestim 1.boot HDD.

Prilozi

• Test.JPG
    Test.JPG
    318.2 KB · Pregleda: 178
Nije dobro sto je stao,na kom testu,koji broj?A ne treba da ima bilo kakva greska.Koji si program koristio?
OK je sto si sa cd-a,tako i treba.

memtest86 jedino da probam ponovo pa da vidim imam jos jednu sliku ali sa HWMonitor-a ima nesto sto neznam da li treba tako da bude:Fans pa ima CPU tu je broj na minimumu 2960 a ispod na sistemu minimalan broj je 0 pratio sam s vremena na vreme spusti na nulu sta to znaci bude na nuli mozda 1-2 sekunde.Mozda to nema veze sa ovim ali ajde.

Prilozi

• HWMonitor.JPG
    HWMonitor.JPG
    265.9 KB · Pregleda: 107
To je brzina obrtaja ventilatora na procesoru(i jos neki),ne vidim pod kojom kategorijom je ovo u sredini(mozda je neki ventilator koji ne postoji ili sl.) ali nema veze.Temperature su ti ok.Ajde uzmi memtest+ pa ga narezi na disk i probaj da testiras memoriju sa njim da vidimo sta se tu desava..
Ako ti se desi neki BSOD zapisi tacno sta pise.Ne sve,prvih nekoliko redova..
Poz

Poslednja izmena:
Tamo pise test 2 a ima ih jos ohoho..Memtest86+.Skini njega pa testiraj jos jednom.Mora da zavrsi test do kraja i da krene ispocetka.
Znas sta je problem.Problem je u tome sto moze da bude bilo sta.Moze da bude pogresan driver za grafiku,moze da bude firewall,moze neki program koji si skoro instalirao.Pogotovo sto je vista x64 u pitanju.
Ovo je sada eliminisanje problema jedno po jedno.najlakse je krenuti od memorije.Memorija ne sme da ima ni jednu gresku.Zato polako jedno po jedno.Probaj memtest+

Poz

Uradio sam ponovo test na kraju je pisalo "Pass complete,no erroes".Izgleda da nije do memorije trajalo je skoro 2i30 min.

E sada si u problemu manje vise.Problemi mogu da se jave kako do neispravnog hardware-a tako i software-a.Koliko dugo imas komp i kada je pocelo da se desava ovo sa bsod-om?Koliko je star sistem?Jesi li skoro instalirao nesto od programa,driver-a ili sl.?
Mogao bi i da probas da testiras hard disk,da vidis u kakvom je stanju..
Naravno,ako napravi bsod,zaspisi sta kaze.

Poz

Poslednja izmena:
Ne mozes reci da je memorija ispravna ako je prosla jedan krug memtest-om, pusti to 20h i onda ako nijednom ne pukne onda je verovatno u redu, ali ako pukne bar jednom onda 100% nije u redu.
Ako je nesto klokovano i to moze biti problem.

komp je star oko u stvari posto sam menjao sve u njemu negde oko godinu dana hard disk je star oko dva meseca posto mi je predhodni prsao prosle nedelje sam uzeo zvucnu posto mi se zvucna sa maticne nesto cudno ponasala prilikom slusanja muzike,gledanja filma odjednom bi pocelo da susti i to sam mogao resiti samo novom instalacijom drajvera za zvucnu pa sam zato uzeo zvucnu karticu.Sistem je star oko 2 nedelje nije nista klokovano to niti znam niti bih pokusavao BIOS nije flesovan sve je kako sam je dobio od prodavca.Drugar mi je rekao da se njemu to desavalo zbog kabla sa hard diska nesto nije valjao kada je zamenio save je bilo u redu

Taman sam mislio da se vise nece desavati posto je radio skoro 48 sati bez problema.Ponovo se deailo u medjuvremenu sam deinstalirao drajver za zvucnu sa maticne posto sam zaboravio kada sam ubacio novu zvucnu i pomislio sam da je to to.danas sam nesto radio u WMware Workstation-u kada ono zviz.Okacicu slike posto sam snimio plavi ekran.A ovo pise kada se sistem ponovo podigne.Pocelo je vise da me smara dvoumim se da stavim Windows 7 x64 da probam sa njim

Potpis problema:
Ime dogadaja problema: BlueScreen
Verzija operativnog sistema: 6.0.6001.2.1.0.256.1
ID lokalnog standarda: 1033

Dodatne informacije o problemu:
BCCode: 4e
BCP1: 0000000000000099
BCP2: 000000000010A17D
BCP3: 0000000000000007
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Datoteke koje pomažu u opisu problema:
C:\Windows\Minidump\Mini031909-01.dmp
C:\Users\dragosavljevic\AppData\Local\Temp\WER-26270-0.sysdata.xml
C:\Users\dragosavljevic\AppData\Local\Temp\WERA3FB.tmp.version.txt

Prilozi

• SANY0007.JPG
    SANY0007.JPG
    230.7 KB · Pregleda: 100
Hm ovo mi lici na virus kakav antivirus koristis.

Ne znam sta se desava.Ram ces morati ponovo da testiras ali ostavi ovaj put kao sto je majlo rekao da radi neko vreme,pa recimo barem 5-10 puta neka odradi test.Uzmi neki program da testiras hdd,skini sa sajta proizvodjaca i skini hdsentinel da ti iscita smart podatke pa vidi sta ti on kaze.Pogledaj u device manager-u IRQ-ove da vidis da ti se neki ne preklapaju.Ako imas neke PCI kartice probaj da promenis slotove.Uh,nista mi vise ne pada na pamet..
Mozes i da okacis minidump pa da vidimo sta pise u njemu..

Poz

Ljudi ponovo ja znam da sam dosadan:kada u memtestu izaberem:TEST ALL MEMORY i MEMORY SIZING: BIOS-ALL dobijem ovo i komp zakuca ugasi monitor i ne podize sistem nego moram da ga ugasim da bi podigao sistem a kada nista ne diram u memtestu prodje test i ne pokazuje ni jednu gresku evo slike sta dobijem.Izgleda znaci da je memorija krivac?

Prilozi

• SANY0008.JPG
    SANY0008.JPG
    226.2 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Pa covjece pa i u pretproslom SS se vidilo dati je memorija izbacila par errora , ako nisi dirao napone , frekvencije , latencije i ostalo po biosu , memorija ti je 100% neispravna , vidim da ti pise ECC disable , probaj mozes li to enable-ovati u biosu pa odradi onda test .
Inace ako tvoja memorija podrzava ECC , trebalo bi da stoji da je ukljucen .

ECC memory - Error-Correcting Code memory

OK. samo polako nisam nista dirao po Bios-u sinoc sam ponovo pustio memtest odradio je 10 puta radio je 15 sati i nije prijavio ni jednu gresku gresku prijavljuje samo kada u memtestu izaberem TEST ALL MEMORY i MEMORY SIZING: BIOS-ALL a kada nista nediram pitam da li se memtest samo pusti da radi ili ima nekih podesavanja posto sam rekao da nisam do sada radio sa njim.

Vrh Dno