Šta je novo?

kako testirati 64-bitne procesore???

boza

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2002
Poena
619
ploca MSI K8T NEO
cpu AMD 64 3200+
512 elixir 400
kako da ovo istestiram jer mi pravi probleme i sve mi ukazuje na procesor,
a trenutno nemam drugi da probam?
Burn in prolazi, samo je prilikom jednog testa prijavio gresku pri jednom ciklusu
iscitavanja memorije, gold memory prijavljuje greske samo tako, menjano vise
modula i isto. Sve ukazuje na procesor(eventualno plocu) ali kako da ovo dokazem?

boza je napisao(la):
ploca MSI K8T NEO
cpu AMD 64 3200+
512 elixir 400
Burn in prolazi, samo je prilikom jednog testa prijavio gresku pri jednom ciklusu
modula i isto. Sve ukazuje na procesor(eventualno plocu) ali kako da ovo dokazem?

pa ne mora da znaci da je procesor. Probaj negde drugde memoriju prvo, to mozes lako da proveris. Ovo ostalo ce vec teze ici.

Imam istu plocu i AMD64 2800+ koji radi kao 3200+,mem je 512 MB Kingstone VR...sve radi OK ..ali ja imam drugi problem-->secka mi muzika , filmovi ,igrice...ne seckaju zbog toga sto je masina slaba :d nego..sve lepo ide i u jednom trenutku secne na cetvrtinu sekunde(sve se zamrzne)..da li ti imas slicnih problema i koji OS koristis...da li je tacno(mada,malo verovatno) da je izaso patch za XP za AMD 64-bitne procesore...
I da li ima neko ideju kako da resim problem...

Ako vam nista drugo ne padne na pamet, oprobajte SP2 iako nije izasla finalna verzija.
Poz!

Ja lepo uzeo formatirao hard disk i nabacio opet windows(XP) , i ono opet pocelo da secka...prodje deset minuta i od tad vise ne secka...uopste...
Ne znam sta sam uradio al hvala bogu da ok radi,perfektno...u pocetku sam mislio da sam se *****o...ali vise ne mislim...komp me je odusevio...
Pre ovog sam imao 1.8 ghz intel nortvud klokovan na 2.4 (512KB L2),512 rama 266mhz i MSI 845E plocu...mozda stvarno nije za uporedjivanje al ja sam progledao sa ovim racunarom...temperatura mu ne prelazi 39C sa box kulerom pod najvecim opterecenjem, a radi kao 3200+...

bozo nadam se da ces resiti problem... :wave:

boza je napisao(la):
ploca MSI K8T NEO
cpu AMD 64 3200+
512 elixir 400
Bas si se usrecio sa izborom memorijskog modula, svaka ti cast, uzeo si A64 i Elixir memoriju, za koju je diskutabilno da li je uopste ispravna. Da li si probao neki kvalitetniji memorijski modul, probaj da olabavis setovanja u BIOS-u. Koja ti je revizija procesora? Ako je CG, ne bi trebalo da bude problema.

MAD_MUzzY je napisao(la):
A nije na odmet da potrazite novije drajvere ze CPU :) , ozbiljno.
Ne lupetaj Muzzy, coveku puca GoldMemory!!!

Probaj i sa MemTest-om, ali kao sto kaze Fedja, your memory sux, menjaj to sto pre.

Sto se tice elixira, to sam imao trenutno.
Ni kingston se ne ponasa nista bolje probao sam pre neki dan,
inace memorije su testirane na drugim 32-bitnim platformama i sve su ok.
Stize mi sutra nov procesor, a treba za neki dan i ploca samo u asusovoj varijanti pa cu videti gde cuci zec.
Inace i ljudi iz firme koja uvozi ove procesore(da ih ne imenujem)
nemaju pojma kako se resavaju problemi ovog tipa.
Kazu, pusti instalaciju win-a i ako ona prodje ok, onda je i procesor ok...
:crash:
Kad smo vec kod instalacije, da li je neko probao server 2003 u 64-bitnoj verziji, zanima me kako to radi.
A sp2 za obican xp mislim da nema nikakvu zakrpu sto se tice nove platforme, vec samo zatvara sigurnosne rupe i dize neke nove mrezne servise koji su implementirrani u 2003. Ja pored glomaznog firewalla nisam video nikakvo znacajno poboljsanje.

Generalno, to je dosta dobar nacin da vidis da li je nesto nestabilno. WinXP je strasno osetljiv po pitanju stabilnosti masine, xyz puta mi se dogodilo da instalacija prsne jer je nesto neispravno ili pravi probleme.

A jel neko probao onaj 64-bitni windows XP..tj kao se on ponasa...da li ga vredi instalirati...

Možda bi Windows XP 64 bit rešio problem, vredi pokušati.

drfedja je napisao(la):
Ne lupetaj Muzzy, coveku puca GoldMemory!!!

GoldMem ume da puca i na savrseno ispravnoj memoriji: ako je neispravna ploca ili cpu. Proverena cinjenica.

Bili ste u pravu sto se memorije tice, stvarno je shit.
Elixir je doduse prolazio testove na 32 bitnim mashinama ali na 64-orci puca.
Stavio sam hyperX kingstona(izgleda da mi onaj gornji kongston nije ispravan :) ) i odradio razlicite kombinacije tipa procesor, ploca memorija i ustanovio da elixir memorija definitivno nije za 64 bitnu platformu,
cak se i neka jeftinija micron memorija na 333 ponasa sasvim korektno i ne pravi gluposti.

Hvala vam ljudi
:bottle:

Poslednja izmena:
elixir memorija koja stize kod nas nije ni za jednu platformu. Vec godinu i po dana niko nista lepo nije rekao o njoj, moje iskustvo je da elixir DDR400 (nanya chipovi) nije hteo ni na 133FSB sa najlabavijim setinzima da radi kako treba, mogu misliti kako se ponasa na MSI-u :)

Usput, A64 veoma agresivno radi sa memorijom, memorijski kontroler je prilcno programabilan, ali ima nisku latenciju, i ume da smori lose memorijske module. Uostalom A64, barem jos neko vreme nece biti platforma u koju se guraju kojekakvi shitovi od memorijskih modula. Takodje i prva verzija A64 3200+ C0 jezgro ume da bude problematicno sa razlicitim memorijskim modulima. Na primer Corsair 3200 LL, (ne verzija 1.1) ume da *****ava, sa ovim procesorom.

Nazad
Vrh Dno