Šta je novo?

Kako ste naučili i kada engleski jezik (ili bilo koji drugi)?

Počeo sam da učim engleski u trećem osnovne, početak 90-ih, dakle nije bilo interneta, samo TV i donekle muzika su mi bili pomagači. U periodu kraj osnovne-početak srednje sam išao i na dodatne časove "jer će mi trebati u životu". Verovatno mi je to pomoglo, nije isto dal učiš jezik po sluhu ili kad ti neko lepo objasni. Sad pričam engleski skoro kao nejtiv.

Ja sam ucio samo u osnovnoj i vise nisam do pre nekih 12 godina (a imam sada 54) kada sam zapoceo pa pravio pauzu 11 godina sa A1 na A2. Sada zavrsio B1.1
Pokusavam da slusam sta pricaju na filmovima ali dok ja ukapiram jednu recenicu ode ceo film. Pokusavao sam i na YouYube kada ukljucim opciju subtitle. O pisanju necu ni da pisem jer sam totalni duduk kada je to u pitanju. Vidim na interenetu (IG,FB) ima raznih nekih kurseva. Voleo bih bar da pricam kao oni afrikanci nek bude tvrd naglasak ali samo da ga bar nekako pricam. Mada sam sluhista. I da ono sto uvek ponavljam meni je problem memorija da ovako mator pamtim cak i reci koje se cesto koriste.

pozdrav, gde bih mogao da unapredim svoj engleski jezik?da li postoji neka aplikacija,koja se na primer placa, ali da vredi ulozenog novca?

Ja sam upisao kurs on line, uglavnom su svi kursevi sada i privatni casovi on line, u skoli Academy iz Novog Sada.
Pre toga imao sam ozbiljno testiranje i usmeni razgovor sa uciteljem Engleskog da utvrde nivo znanja na osnovu cega su preporucili koji kurs da pohadjam.

Objektivna i iskrena preporuka.

Samo treba uciti redovno i raditi domace, pedavac je izuzetno posvecen i sve sto je bitno ponavlja.i skrece paznju.....ako se redovno radi onda je napredak u ucenju siguran.
Uz udzbenik imaju izvanrednu radnu svesku koju su oni sastavilo gde je gramatika detaljno i na lep nacin objasnjna sa vezbama za svaki nibo kursa.

Ja sam naučio uz video igrice. Imao sam Atari 520 ST+ od 4. godine, kasnije prešao na Segu pa na Playstation i nekako usput malo po malo učio pasivno a da nisam ni bio svestan toga. Dosta mi je pomoglo interesovanje za JRPG igrice koje nisi mogao da igraš baš uspešno a da ne razumeš o čemu se radi, a neki naslovi su se igrali i po 80+ sati (Final Fantasy VII npr)

Sećam se anegdote kada je profesorka engleskog bila zbunjena u 6. razredu otkud ja znam za reč "exibition" a meni u glavi... FIFA, NBA, Goal Storm.. daj ne *****avaj me :)

Nazad
Vrh Dno