Šta je novo?

Kako ste naučili i kada engleski jezik (ili bilo koji drugi)?

Počeo sam da učim engleski u trećem osnovne, početak 90-ih, dakle nije bilo interneta, samo TV i donekle muzika su mi bili pomagači. U periodu kraj osnovne-početak srednje sam išao i na dodatne časove "jer će mi trebati u životu". Verovatno mi je to pomoglo, nije isto dal učiš jezik po sluhu ili kad ti neko lepo objasni. Sad pričam engleski skoro kao nejtiv.

Ja sam ucio samo u osnovnoj i vise nisam do pre nekih 12 godina (a imam sada 54) kada sam zapoceo pa pravio pauzu 11 godina sa A1 na A2. Sada zavrsio B1.1
Pokusavam da slusam sta pricaju na filmovima ali dok ja ukapiram jednu recenicu ode ceo film. Pokusavao sam i na YouYube kada ukljucim opciju subtitle. O pisanju necu ni da pisem jer sam totalni duduk kada je to u pitanju. Vidim na interenetu (IG,FB) ima raznih nekih kurseva. Voleo bih bar da pricam kao oni afrikanci nek bude tvrd naglasak ali samo da ga bar nekako pricam. Mada sam sluhista. I da ono sto uvek ponavljam meni je problem memorija da ovako mator pamtim cak i reci koje se cesto koriste.

Nazad
Vrh Dno