Šta je novo?

Kako ste naučili i kada engleski jezik (ili bilo koji drugi)?

Der Schnitter

Cenjen
Učlanjen(a)
23.07.2021
Poena
175
I dođeš na špansku granicu, tamo te čeka brkati Sančo Pansa sa gomilom pitanja a ti odlično poučen španskim serijama kreneš redom tipa: "Tu eres el amor de mi vida. Te amo mucho mi princesa hermosa."

MegaSkot

Znamenit
Učlanjen(a)
04.12.2003
Poena
1,315
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7950x3D
Matična ploča
Asus X670E ProArt
RAM
16Gb G.Skill DDR5 6000MHz
GPU
Inno3D RTX 4090
Storage
2*2Tb M.2
Zvuk
Logitech Z5500
PSU
SupreFlower 1200W Platinum
Kućište
Lian Li o11 Dynamic PCMR
Monitor
Xiaomi 34" Dell 34"
Laptop
HP EliteBook 845 G9
Tablet
Galaxy Tab S7
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Pitas i za Kasandru, Ljovisnu...

Zuba1970

Znamenit
Učlanjen(a)
08.12.2011
Poena
1,065
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ja sam krenuo da ponovo ucim engleski jer imam stid, kompleks i sramotu sto ne znam da pricam engleski. I sto sam jednom na plazi u grckoj trazio ice cream without "kikiriki". Pa je grkinja pocela da se smeje na to "kikiriki". Imam ja jos bisera ali ne bih ovde da mi se ne smejete i ne rugate. Kao sto sam napisao imam OGROMAN kompleks sto ne znam da pricam engleski. Sada posle ucenje A2 malo je splasnuo ali i dalje osecam tu neku nelagodu.
@whis u pravu si ja sam vec sad zaboravio neke stvari koje sam ucio i morao bih ponovo knjigu i svesku u ruke da se podsetim. Ne vredi kada nisam kao dete ucio na vreme. Tesko je sada.

LukasP

Poštovan
Učlanjen(a)
13.10.2022
Poena
65
Uz ucenje kako vec ucis ako volis da gledas serije i filmove, pokusaj da gledas iste ali sa engleskim titlom, znaci i slusas i citas. U pocetku je nezgodno ali nakon par odgledanih vec se naviknes a vremenom mnogo pomaze...

Zuba1970

Znamenit
Učlanjen(a)
08.12.2011
Poena
1,065
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pokusao sam ali mi to nesto ne ide.

Zuba1970

Znamenit
Učlanjen(a)
08.12.2011
Poena
1,065
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Upisao sam u institutu za strane jezike u Jovanovoj. Tamo sam zavrsio A2.

Zuba1970

Znamenit
Učlanjen(a)
08.12.2011
Poena
1,065
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zbog sebe. Jer smatram da treba da znam engleski.

reveal

Poznat
Učlanjen(a)
16.11.2021
Poena
30
Iskreno, da mi je kompleks motivacija da ucim jezik, batalila bih odavno. Mlacenje prazne slame. Bolje uciti nesto cemu je izvor motivacije neka prijatnost, a ne neprijatnost.

Zuba1970

Znamenit
Učlanjen(a)
08.12.2011
Poena
1,065
Moja oprema  
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pristup internetu
  1. Optički internet
Napisao sam da nije samo kompleks taj zbog koga sam ponovo krenuo da ucim engleski vec i stid i sramota sto ne znam da pricam. Iskreno vec se dvoumim da li dalje da idem jer i to sto sam naucio niti imam gde da primenim a i polako mi bledi u glavi. Samo cu dzabe da dam pare. Jer i dalje ne mogu da gledam filmove bez prevoda a i dalje koristim muceni Google translate.

nele11

Cenjen
Učlanjen(a)
28.05.2011
Poena
170
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ja učim Nemački preko duolinga i... Pomešana su mi osećanja... Ubedljivo više znam nego što sam znao(a nisam znao nista) ali nekako nije to to, lakše mi je dosta da razumem nego da sastavim rečenicu. Razmišljam da se bacim na gledanje nekih Nemackih serija /filmova.

drogi

Zapažen
Učlanjen(a)
16.11.2021
Poena
12
Filmovi i serije, plus staramajka uplatila časove engleskog (u osnovnoj samo ruski) jer je mislila da će mi sutra biti neophodno. Ne mogu vam reći koliko mi je to olakšalo život.

2SaiNt4U

Čuven
Učlanjen(a)
14.02.2009
Poena
635
Napisao sam da nije samo kompleks taj zbog koga sam ponovo krenuo da ucim engleski vec i stid i sramota sto ne znam da pricam. Iskreno vec se dvoumim da li dalje da idem jer i to sto sam naucio niti imam gde da primenim a i polako mi bledi u glavi. Samo cu dzabe da dam pare. Jer i dalje ne mogu da gledam filmove bez prevoda a i dalje koristim muceni Google translate.
Gledaj filmove i serije s titlom na originalnom jeziku, iznenaditi ćeš se koliko se tako lakše uči jezik, pa cak i onaj koji totalno ne poznaješ (okej, svi oni koji su pisani latiničnim pismom)

Marioryuken

Zapažen
Učlanjen(a)
05.07.2023
Poena
5
Filmovi i serije, plus staramajka uplatila časove engleskog (u osnovnoj samo ruski) jer je mislila da će mi sutra biti neophodno. Ne mogu vam reći koliko mi je to olakšalo život.
Isti slucaj.
Spanski dosta razumem(gledao sa babom serije kao klinac).
Probao sam i Japanski, ali se nije primilo. Jedan od tezih jezika za ucenje.

Vrh Dno