Šta je novo?

Kako startovati stare igre na novim OS-ovima?

opusten

Čuven
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
620
Commandos 1: Behind enemy lines
Wet: The Sexy empire
Hooligans
Driver
Master Of Orion 2
Lords Of The Realm 2

i mnoge druge, nece da rade kako treba sa novim Os-ovima (win2000 i winXP).
Probavao sam par puta one "compatibility mode"-ove iz Win Xp:
Nekad pomogne, nekad ne.

1.Da li ste imali slicne probleme i kako ste ih resili?
Postoje li neki emulatori windowsa 95?

2.Kako usporiti igre koje se krecu prebrzo?
(u Commandos-u ne mogu nista da stignem da uradim
kolko se brzo krecu i moji i svabe)

ja sam imao te probleme sa Magic The Gathreing, pa je izasao zvanicni patch koji je to ispravljao!
e sad za ostale igre, ako nema nekog patcha, mka kapa :(

Ako su 2D igre, mozes instalirati Win95/Win98 na virtuelnu masinu (VMware ili Virtual PC) pa preko toga - 3D igre ovako ne rade (posto obe ove virtuelne masine emuliraju 2D PCI kartice).

A najbolje je da odvojis nesto mesta na HDD i instaliras win 98 i pevas. Emulatori i slicno zezanje nisu bas privlacna alternativa.

Ovaj, ja sam Commandos 1: Behind enemy linespre mesec dana sasvim uspesno igrao na WinXP :zbun:
Doduse, nisam instalirao sa CD-a, vec ripovanu verziju, ali sumnjam da ima veze....

opusten je napisao(la):
2.Kako usporiti igre koje se krecu prebrzo?
(u Commandos-u ne mogu nista da stignem da uradim
kolko se brzo krecu i moji i svabe)
Kako me je to nerviralo kada sam ga instalirao na XP-u-Zbog toga sam instalirao pored XP-a i 98.

Za drivera moras da skines najnoviji patch (star nekoliko godina :D ) i to ce ti resiti problem. Sto mi nisi rekao, pre 15min si mi izaso iz stana, da sam znao narezo bih ti ;).

Poslednja izmena:
ima neki dosbox program koji pomaze za to. preko njega sam uspesno starovao neke stare igre....

@bojan novakovic

Ma, imam vec neki patch 2.1 i *rack za Drivera, nego kad igram misije izbaci Mission: misiing! Ne znam ni sta treba da radim ni gde da vozim?!

@Voodoo NBG
(VMware ili Virtual PC)

A gde to da nadjem i kako to da instaliram?

opusten je napisao(la):
@bojan novakovic

Ma, imam vec neki patch 2.1 i *rack za Drivera, nego kad igram misije izbaci Mission: misiing! Ne znam ni sta treba da radim ni gde da vozim?!

@Voodoo NBG
(VMware ili Virtual PC)

A gde to da nadjem i kako to da instaliram?

Znam imao sam isti problem. Samo treba da pronadjes fajl koji sadrzi info za sve misije (mislim da se zove mission i da se nalazi u root-u igre), ne znam tacno kako se zove ali znam da fajlovi sa jezicima imaju razne extenzije tipa francuski: fr, engleski: en, spanski: sp itd. Ti uzmi engleski i preimenuj mu extenziju u us.

Nasao sam. Ima i neki lang.xxx koji mora da se preimenuje. Svejedno, nije me dugo drzalo. Vec sam ga aninstalirao.

vecina igara kada su originalne rade sasvim lepo i na XP-u.... recimo nfs 3 original hoce da radi a ona druga ver. nece.... ali uvek ima leka na netu...

Ja samo da dodam, ako mislis na "Hooligans - storm over the europe" radi provereno na XP...

Da li neko ima dobre autoexec.nt fileove za bolji rad DOS igara na XP/2k ?

ravni je napisao(la):
ima neki dosbox program koji pomaze za to. preko njega sam uspesno starovao neke stare igre....

Da, dobar je dos box, ali imam problema s njim oko brzine igara. Dosta zahtevnijih 2d igrara (hehehe ne mogu da verujem da sam ovo napisao) radi toliko sporo da su neigrive (e.g. Tie Fighter). Emulira Joystick i mis i soundblaster bez problema.
Ima li neki drugi program koji ne kuburi sa brzinom?

Hvala Bojane, ali to nije to.

Ja sam mislio na custom autoexec.nt i config.nt fajlove, izmenjene da ne prave probleme sa DOS i starim igrama...

Nazad
Vrh Dno