Šta je novo?

kako spojiti TV i internet u stanu...

milann1971

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.11.2016
Poena
50
Hvala unapred s odgovorima..imam sledeci problem. Imam Philips Smart TV 47 inca, koji nije spojen na net, internet dongle koji ga spaja wi fi putem sa internetom je oko 60 eur, internet kablovski je u susjednoj prostoriji brzine 15/0,7 mbits..e sad iskoristio bi TV za gledanje YT, Pay IPTV liste, pa me zanima sledece...da li postoji mogucnost da zicano povezem TV i internet, ali da ne vodim kabal od modema iz susjedne sobe do samog TV uredjaja, jer mrzim visak kablova ???? jer msm da USB dongle za internet ne odrzava postojanu net konekciju i da ce brzina varirati, svi kazu najbolja je zica ipak za povezivanje...ima li opcija da stavim internet modem drugi odmah do TV uredjaja i povezem ga tako, naravno da bez problema sljaka kablovska digitalna TV kao sto je do sada slucaj...???? ili sta ??? HVALA unapred

Prebacis modem da bude do tv i onda kablom spojis net.
Internet na tv ce dobro raditi i preko wifi, ti problemi se javljaju kada imas veliki bandwith preko wifi kao na pr kad povuces neki zahtevan video kroz mrezu.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

da sam mislio staviti modem do TV onda ne bi postavljao pitanje...naravno da je modem u drugoj sobi gde je komp, a TV u dnevnom boravku kako je i normalno

Možda da razmotriš varijantu kroz električnu mrežu?

da sam mislio staviti modem do TV onda ne bi postavljao pitanje...naravno da je modem u drugoj sobi gde je komp, a TV u dnevnom boravku kako je i normalno
Kabl ti i onako vec dolazi u TV... zato sam to napisao.
Drugi modem ne mozes postaviti osim ako ne mislis placati jos jednu pretplatu :)

I napisao sam ti gore, wifi ce da ti takodje radi posao za standardne internet sadrzaje, za zahtevnije sadrzaje treba kabl ili 5ghz wifi mreza.

Naravno da može, postaviš drugi ruter pored tv-a, podesiš ga tako da se konektuje na wifi, i onda kablom povežeš ruter sa TV-om. Ako je ethernet ulaz u tv?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa rekao čovek da neće da provlači kablove :)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

A da prebacis modem pored TV-a, na njega nakacis neki TP-Link 802.11n ruter, moze I polovan od 10e?

Onda TV bocnes kablom u TP-Link, a nabavis USB Wifi adapter ili karticu i zabodes u PC.
Ako su sobe jedna do druge (i ne zivis u betonskom bunkeru koji ce da ubije signal) ovo ti je najjeftinije a najelegantnije resenje.

gadafi je dao jednu od finih mogucnosti, DLAN ili PowerLine adaptere. Jedan zabadas u strujnu uticnicu kod tv-a i od njega kabl do LAN ulaza u TV, drugi zabadas u uticnicu blizu rutera i kabl od njega do rutera. Vrlo elegantno i jednostavno resenje.

Pod uslovom da kablovski modem ima vise od jednog porta ;).
Ako ima vise portova, odlicno, videh negde na oglasima za oko 2000 dinara set od dva powerline adaptera.

Kad smo kod toga, da li je Powerline adapter ograničen jednim strujomerom, ili kako? Npr. imam kuću, donji sprat na koji bih stavio jedan adapter, ima poseban strujomer. Da li bih imao signal sa mastera na gornjem spratu?

@Ostoja, da naravno, uslov je da ima slobodan lan ulaz na ruteru, napravio sam previd :)

@Bobiska, da bi upario 2 DLAN uredjaja neophodno je da budu vezani na instalaciju koja se nalazi na jednom brojilu. Ono sto je njihova mana uslovno receno je to da kvalitet i brzina prenosa dosta zavise od same elektricne instalacije u objektu. Takodje lose je vezivati ih na produzne kablove. U osnovi ako je to bas moranje onda se ubada u uticnicu koja je najbliza strujnom kablu na produznom.

Tako sam i mislio, ali sam na nekom "how to" sajtu koji objašnjava na kom principu to radi, našao podatak da, parafraziram, "ako ste u svojoj kući, bezbedni ste od upada u mrežu, ali ako ste u stambenoj zgradi, komšije mogu da se nakače, pa je zato potrebno da uzmete varijantu koja ima enkripciju". Što se kosi sa zdravom logikom da brojilo ograničava upad, hm...

hvala vam puno

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja bih preporucio povezivanje preko ethernet kabla , prvo kao sto su ostali pomenuli sigurnost, kvalitet , cena.

Znaci da das 60e za dongle koji ima ogranicen domet i prijem signala . Tako da preboli visak kablova :D

Nazad
Vrh Dno