Šta je novo?

kako spojiti laptop i desktop

sasabraj

Slavan
Učlanjen(a)
02.01.2006
Poena
319
Da li je moguce i kako spojiti laptop i desktop.Da li je moguce da desktop prepozna laptop kao eksterni disk.Pokusao sam preko USB porta ali nece???

Bas ovih dana sam porucio (i cekam da stigne) kabl koji se zove PC to PC Link ili tako nekako.

Na oba kraja je muski (male) USB prikljucak a u sredini je neka plocica sa softverom koja navodno, kad se ubode u USB, drugi kompjuter prepoznaje kao eksterni disk.

To mi treba da razne laptope povremeno povezem sa raznim PC-jima.

Videcemo sta to moze da uradi kad stigne ...

I verovatno mora jos da se instaliraju neki drajveri na oba... A sta fali mrezi, pa samo serujes hard i milina. Ili jos udobnije (ali i sporije) preko wirelessa...

Najjeftinija je varijanta da povezes desktop i laptop sa cross-wire kablom, koji mozes kupiti u bilo kojoj prodavnici racunara. Ne kosta vise od 150 dinara, a ako ga nemaju mogu ti ga napraviti za 10 minuta. Jedino sto moras da podesis ip adrese u istom rangu na oba racunara i kako ti je rekao covek gore, da sherujes particije ili hard disk. Na ovaj nacin si ih umrezio bez huba i protok ti je velik u zavistnosti od mreznih kartica

Najjeftinija je varijanta da povezes desktop i laptop sa cross-wire kablom, koji mozes kupiti u bilo kojoj prodavnici racunara. Ne kosta vise od 150 dinara, a ako ga nemaju mogu ti ga napraviti za 10 minuta. Jedino sto moras da podesis ip adrese u istom rangu na oba racunara i kako ti je rekao covek gore, da sherujes particije ili hard disk. Na ovaj nacin si ih umrezio bez huba i protok ti je velik u zavistnosti od mreznih kartica

Ma, to sa mrezom je naravno OK, ali stvar je u tome da to radim brzo i ad hoc, iliti s vremena na vreme, sa vise desktopova i vise laptopova. Pri tom ne mogu ili ne zelim da trosim vreme na serovanje i podesavanja.

Mnogo manje vremena treba nego za instalaciju kojekakvih programa i drajvera (u usb varijanti) :D

A i share se podesava tako sto se klikne desnim tasterom misa i kaze share :)

Mnogo manje vremena treba nego za instalaciju kojekakvih programa i drajvera (u usb varijanti) :D

A i share se podesava tako sto se klikne desnim tasterom misa i kaze share :)

Videcemo. U reklami za taj kabl kaze da ne treba poseban program. Drajveri su (za Windows) plug & play. Ja sam to shvatio tako da ubodes USB u oba kompjutera, sacekas malo da automatika na oba PC-ja instalira drajvere (kao za eksterni disk) i vozis ....

Jel' si 100% siguran da vidi drugi kao HDD? Ja sam koristio slicnu "napravu", ali funkcionise kao mreza.

imam ja taj kabal, zivo ******! instaliras program na oba kompa i preko njega prebacujes i jos ide sporooooo....nemoj da se bakces time uzmi mrezni kabal , mnogo je brze, jednostavnije i bolje

Pa normalno da je sporije jer USB ima mnogo manji protok od mreze.
Mrezni ukrsteni kabal je mnogo bolje i komfornije resenje.

Nazad
Vrh Dno