Delija je napisao(la):Ne bih bas rekao da je to preporucljivo, posto se i ovako greje k'o blesava.![]()
E neverovatno, al' kad god sam neku leadtek karticu pipnuo, morao sam posle da stavljam ruku pod hladnu vodu!Delija je napisao(la):Mozda je problem u Leadtek-u...
Dobro hladnjak, nego kartica je na mestu gde se nalazi gpu (samo sa druge strane) extra vruca (to mesto nije prekriveno hladnjakom)!Delija je napisao(la):Dobro je ako je telo hladnjaka toplo (bar za Ti4200 , posto se on dosta greje).
To znaci da dobro prijanja za GPU, pa ti ne treba promena paste.
milanbb je napisao(la):@Milan
Mozes da probas skidanjem ventilatora i zastitne ploce (ako je ima preko hladnjaka) i stavljanjem osmice. A ostaje ti i kombinacija sa CoolViva ili nekim Zalmanom....
Ji 4Tze je napisao(la):aj da ne otvaram novu temu, jel ima neko konkretnih iskustava sa utishavanjem na 6600GT, ali AGP kartama, posto imaju onaj hladnjak pristojne visine na PCIx2AGP mostu
Delija je napisao(la):@Mancha:
Ispada onda da je 6800-tka manji potrosac od 9800-tke. :d
Meni je CoolViva sa 3 dodatna fana (2x9 + 8) bio poprilicno vruc, a tempa GPU-a se penjala do ~63C (~75C sa stock hladjenjem i ~65C sa ATI Silencerom).
A1200 je napisao(la):Ono shto trazish je Zalman VF700-Cu:
http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=149&code=013
Ja sam ga instalirao i u silent modu je temperatura idle/load(max) -> 47/68 C
Sa original Leadtekovim kulerom je max load ishao i do 90 C.
Khm, da...."Samo" :dJi 4Tze je napisao(la):samo treba naci negde![]()
[Mancha] je napisao(la):Experttool ima opciju za softversko usporavanje fan-ova, pa mozete probati to.
Inace, meni se Coolviva jako dopala (narocito za te pare)
Hladi dobro nasvirani 6800 Vanila PCI-E, skoro pa pasivno,a nikad ne dotice 50 stepeni
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari