Šta je novo?

Kako skinuti postolje?

samsung

Slavan
Učlanjen(a)
31.07.2004
Poena
320
Imam LG 1952S monitor i trebao bih da ga transportujem medjutim ne mogu da odvojim postolje od samog monitora. Mogu da skinem onu kruznu bazu da je nazovem taok, ali samo telo postolja ne mogu da odvojim od samog monitora. U uputstvu monitora koje sam nasao na netu pise da ne treba pokusavati rasklopiti postolje. Zar je moguce da je postolje tako napravljeno da jednom kada ga sklopish - nema nazad :wall:
Da li postoji neki nacin da rasklopim postolje? ( postolje mora biti rasklopljeno jer monitor ne moze da stane u originalnu kutiju sa namestenim postoljem ):wall:
Hvala

pa jel nema neke zabice ili sl

Ne, nema zabice niti ista slicno sto bi pomoglo ili posluzilo za rasklapanje postolja. :(

samo malo jache povuchesh i to je to.I ja sam se 1.put pogubio kod mog monitora,ali malo snage i to je to:)

Ja sam na svom L204WT(pretpostavljam da su slicni) vukao kao lud i pokusavao sve i svasta ali nisam uspeo da skinem, tako da sam na kraju probusio kutiju.

:D:D Cuveni problem rasklapanja tog monitora. Ko se zezne da ga proba i sastavi zeznuo se :d Samo zapni i vuci to je jedini nacin. U principu nema sta da se polomi, mozda neka zabica (dobro zavucena) i to je to. Ima ih dovoljno tako da monitor ostaje stabilan. Mislim, mozda se polomi u principu to se ne desava samo tvrdoglave zabice konacno puste.

Poslednja izmena:
Plasim se da koristim snagu, postolje mi i ovako delije klimavo. Probacu ponovo, moram da nadjem nacin kako da rasklopim ovu skalameriju. Ovaj put sam imao prevoz pa nije bilo problema prebaciti monitor sa tacke A na tacku B ali mozda neki sledecu puta necu imati drugi prevoz osim gsp-a.

Kada gledam unutrasnju stranu samog tela postolja ( znaci kad skinem bazu pa gledam u "rupu" ) negde u dubinama vidim nesto kao zabice mada nisam siguran da to i jesu. Previshe je duboko i ima ih 4 cini mi se, ali trebalo bi 3 para ruku da obave operaciju rasklapanja ( dvoje da se zezaju sa zabicama i treci da vuce telo :d )

Meni uopste nije jasno zasto napraviti ovakvo postolje koje jednom kada sastavis - nema nazad. Zar je problem izdizajnirati takvo postolje da se moze sklapati i rasklapati bez problema? Sigurno bolji monitori ne pate od ovakvih problema ali ovo je deprimirajuce :smash:

ja sam mog L204WT izgrebao zbog skidanja tog dela i na kraju nisam uspeo...

Ma brate uzmi vecu kutiju i stavi stiropor oko tft-a i resi taj bezveze problem.
Ko da je bitno da moras da ga transportujes u originalnoj kutiji. Mislim :smash:

Pa problem je sto ce nekad mozda pozeleti da ga proda, ono u kutiji :D Mada jeste glupo resenje. ACER monitori 19-ice i 19 WS boluju od iste boljke.

U svakom slucaju je bolje da ne rasklapas kada ima sanse da polomis par tih zabica, to je gora kombinacija ;)

btw. Pa kada kupujes polovan monitor retko dobijes i kutiju.

Ja sam izrezao rupu na donjoj strani originalne kutije taman veliki da prodje kriticni deo. Jeste da malo viri odozdo ali se najnormalnije nosi u ruci.

Nazad
Vrh Dno