Šta je novo?

Kako skinuti kuler?

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
Pa sve je u Subjetu...
Kupio sam nov, pa moram da ga zamenim

Pa kao prvo nisi rekao koji je procesor tj. socket ili slot u pitanju, nemaju svi isti nacin fiksiranja, jes' da su nijanse, ali...

Znaci u pitanju je Celeron 433mhz, sa adapterom
Kuler je zakaen za podnozije procesora ali kad ga otkaim od podnozija i dalje stoji...

Kako otkaciti kuler

Posto si otkacio snalu koja ga drzi
potrebno je samo da odvojis kuler od procesora.
Slobodno upotrebi vise snage jer je
zalepljen sa pastom koja se ranije koristila
i koja je mnogo gusca i bolje drzi.

Re: Kako otkaciti kuler

defcon9 je napisao(la):
Posto si otkacio snalu koja ga drzi
potrebno je samo da odvojis kuler od procesora.
Slobodno upotrebi vise snage jer je
zalepljen sa pastom koja se ranije koristila
i koja je mnogo gusca i bolje drzi.

Pa to je i on znao😀

Jel sad onaj deo kad treba da kazem, JESAM ZNAO SAM!!
Al ipak nisam znao, ljudi prvi put menjam cooler... Jeli jel znate gde mogu da nadjem tu pastu? (nemora ta starija sto bolje drzi, mada naravno bolje ta, nego bilo koja) Jel se to mozda nalazi na cooleru? (ima neki kvadrat necega...) Samo jos nesto, ovaj cooler mi nekako krivo stoji, pokusavao sam milion puta da ga stavim paralelno sa proesorom, al nikako da uspem...
zato sam uspeo nesto drugo- da ****** drzac za kuler na ploci, nisam ga totalno polomio, nego okrnjio (ona opruga mnogo jaka) pa sam sad uzeo oprugu starog kulera, i sve to lepo stavio, al me zanima za pastu jer bi ona mogla da ga bolje zalepi, zar ne?😕

Re: Re: Kako otkaciti kuler

gladiac je napisao(la):
Pa to je i on znao😀

Da malo bolje razmislis pre nego sto nesto kazes znao bi
da je najlakse resenje upravo ono pravo.

Pozdrav

Anonymous je napisao(la):
Jel sad onaj deo kad treba da kazem, JESAM ZNAO SAM!!
Al ipak nisam znao, ljudi prvi put menjam cooler... Jeli jel znate gde mogu da nadjem tu pastu? (nemora ta starija sto bolje drzi, mada naravno bolje ta, nego bilo koja) Jel se to mozda nalazi na cooleru? (ima neki kvadrat necega...) Samo jos nesto, ovaj cooler mi nekako krivo stoji, pokusavao sam milion puta da ga stavim paralelno sa proesorom, al nikako da uspem...
zato sam uspeo nesto drugo- da ****** drzac za kuler na ploci, nisam ga totalno polomio, nego okrnjio (ona opruga mnogo jaka) pa sam sad uzeo oprugu starog kulera, i sve to lepo stavio, al me zanima za pastu jer bi ona mogla da ga bolje zalepi, zar ne?😕

Pa verovatno je pasta ta kockica koju si video na cooleru, a sto se tice onog drzaca, he, dobro da nisi otkinuo komad ploce 🙂
ako sve lepo radi i ne vidis dim onda si uspeo, cestitam...

Vise ne znam sta da proklinjem, eunet ili oc... Montiram ti tako ja novi qler al ne prijanja bas najbolje, pa mislim mozda bi mogao da stavim pastu pa ce valjda bolje da se zalepi... Ne bi meni to smetalo da ne mogu vise da ga teram na 87fsb, nego sad i na 83 koci...

Dakle zanima me gde moze (jel uopste moze) da se kupi pasta za lepljenje qlera, i koju uzeti...

P.S. Nije da se razumem u oc (citaj ne razumem se) pa mozda i nije zbog toga... Pomagajte ljudi ko boga vas molim

P.S. vidim dim, al bi reko da to neki klinci pale vatru napolju 😀
Ne definitivno nema dima...

Anonymous je napisao(la):
Vise ne znam sta da proklinjem, eunet ili oc... Montiram ti tako ja novi qler al ne prijanja bas najbolje, pa mislim mozda bi mogao da stavim pastu pa ce valjda bolje da se zalepi... Ne bi meni to smetalo da ne mogu vise da ga teram na 87fsb, nego sad i na 83 koci...

Dakle zanima me gde moze (jel uopste moze) da se kupi pasta za lepljenje qlera, i koju uzeti...

P.S. Nije da se razumem u oc (citaj ne razumem se) pa mozda i nije zbog toga... Pomagajte ljudi ko boga vas molim

P.S. vidim dim, al bi reko da to neki klinci pale vatru napolju 😀
Ne definitivno nema dima...

Podnozje kulera mora pre stavljanja paste da bude potpuno cisto
tj. bez termo materijala koji je fabricki postavljen.
Pastu nanosis samo na jezgro procesora, u tankom sloju,
a istu potrazi npr. u PC Centru

defcon9 je napisao(la):
Podnozje kulera mora pre stavljanja paste da bude potpuno cisto
tj. bez termo materijala koji je fabricki postavljen.
Pastu nanosis samo na jezgro procesora, u tankom sloju,
a istu potrazi npr. u PC Centru

I jos nesto: silikonske paste nemaju mogucnost da "zalepe"
kuler za procesor

Pasta znai treba da poboljsa provod toplote izmedju coolera i procesora, right?

Tako je. Pasta sluzi kao provodnik toplote od jezgra ka
kuleru jer ni jezgro ni kuler nemaju savrseno ravnu povrsinu koje medjusobno nalezu.

Sorry, imam nekih problema sa prikazivanjem poruka...
Znaci PC centar... OK!

Procitaj malo o kulerima na home page-u ovog sajta gde ima test o kulerima - sve pise o pasti koju dobijes, koju treba skinuti i koju staviti itd.
A sto se tice same paste, pa pogledaj :
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=5688
Tu su ljudi pricali o nekoj pasti pa neko (koiko se secam) rece da ima jos malo te paste, pa mozda moze da ti pozajmi 🙂

A kako najjednostavnije skinuti kuler sa AMD soket a procesora?
a ne slomiti plocu.

Ama salio sam se, otkacis kuk... ama neccu da se pravim pametan, nego izaberi naj logicnije resenje, i moli se da me sutra ne pitaju hemiju, i verovatno ces uspeti😛

defcon9 je napisao(la):
Tako je. Pasta sluzi kao provodnik toplote od jezgra ka
kuleru jer ni jezgro ni kuler nemaju savrseno ravnu povrsinu koje medjusobno nalezu.

Da, ona popunjava one supljine koje ostaju izmedju kulera i procesora. Ne stavljaj malo, al' ni mnogo jer ces dobiti kontra efekat

Nazad
Vrh Dno