Šta je novo?

Kako skenirati text u "tekst" formatu,a ne u JPG i sl.?

Jaka Faca

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2001
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle,trebalo bi da skeniram tekst,koji bi mogao da obradim u word-u.Mozhe li to ikako?

Probaj sa programom ABBYY FineReader.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Moraš da uradiš OCR da bi sliku preveo u tekst.
Takođe preporučujem FineReader.

Fine reader,nabavljam chim pre,hvala :wave:
A shta je OCR?

Programi koji čitaju sa slike :)...

OCR - "Optical character recognition"...

Optičko prepoznavanje znakova (karaktera)...

e imam frku skeniram cirilicni text preko abby-a on mi ga prepozna sve ok, font arial i ostalo, prebacim ga u word ono kockice.sta da radim?

Koji Finereader je u pitanju?
Meni je 8 pravila probleme sa cirilicom ali sam resio sve probleme sa instaliranjem 7 koja je radila strava ;)

Kod mene je osmica u pitanju.Kad kopiram tekst u word ili exel ,pojave se samo kockice,i po neko cirilichno slovo.(naravno u pitanju je cirilicni text).Ne razumem zashto se to deshava,kad u wordu bez problema pisem na cirilici.(u pitanje je office XP Professional).

Ako imas HP, ne treba ti cak nijedan OCR program. U njegovom softveru HP Director izaberi scan document i dobices odmah format Word-a, .rtf (rich text format). Bice verovatno sitnih gresaka, ali Word odmah ucitava tekst.
Ogradjujem se za cirilicni font jer nisam probao.

Hmmmm. Verovali ili ne, meni je najbolja verizja Fine Readera 4.0, a probao sam i 7.0 i 8.0. Radi pouzdano, bez tripova i brza je.

Jaka Faca je napisao(la):
Kod mene je osmica u pitanju.Kad kopiram tekst u word ili exel ,pojave se samo kockice,i po neko cirilichno slovo.(naravno u pitanju je cirilicni text).Ne razumem zashto se to deshava,kad u wordu bez problema pisem na cirilici.(u pitanje je office XP Professional).

Problem je u tome sto si kupio verziju programa koji se tako ponasa sa cirilicom. To se desava samo sa osmicom. Bilo je reci o tome na forumima raznim, pa i ovde. Potrazi malo.

gadafi je napisao(la):
Problem je u tome sto si kupio verziju programa koji se tako ponasa sa cirilicom.

Super.... :d. Nasmeja me iako ti to nije bila namera verujem. Izvinjavam se zbog spamovanja ...

Minja je napisao(la):
Super.... :d. Nasmeja me iako ti to nije bila namera verujem. Izvinjavam se zbog spamovanja ...

Hteo sam da se nasalim. Ko kupi program, on nema problema sa kirilicom. :banana:

Finereader 7 cita kirilicu bez ikakvih problema, skoro sam skenirao neke plakate.... Ali sam se namucio dok sam ga kupio za medalju. Ali zato sada mogu sta god hocu. Instaliraj, i vozi...

a c a je napisao(la):
Ako imas HP, ne treba ti cak nijedan OCR program. U njegovom softveru HP Director izaberi scan document i dobices odmah format Word-a, .rtf (rich text format). Bice verovatno sitnih gresaka, ali Word odmah ucitava tekst.
Ogradjujem se za cirilicni font jer nisam probao.

Dobro si se ogradio jer ćirilica ne radi bar kod mene da se i ja ogradim :) Latinica je zadovoljavajuća.

Vrh Dno