Šta je novo?

Kako se zastititi u mrezi

Vladda

Slavan
Učlanjen(a)
12.09.2007
Poena
301
Pozdrav svima,

Da li je moguce da osoba sa kojom sam umrezen koristi zajedno samnom moju internet konekciju? Oboje koristimo wireless na istoj anteni preko router-a ali svako je za sebe. Medjutim njegov racunar je Host pa me interesuje da li on moze da podeli sa mnom moju konekciju posto mi se cesto cini da mi se u odredjeno vreme dvostuko smanji protok a glupo mi je da doticnu osobu pitam teko nesto. Da li ja sa racunarom koji je klijent mogu nekako da osiguram svoju konekciju ?

Protok merim prateci direktan download koji je uvek bio +/-30 kbps. (realan protok). Medjutim u zadnje vreme jedva da dogura 15 kbps bez obzira sta i gde skidam. Mozda sam pogresio u vezi sa Host/klijent. Ipak doticna osoba zna moja podesavanja pod kojima tece moj nalog. Samo me zanima da li moze moju konekciju da prepolovi i da je koristi posto ima 2 umrezena racunara + moj i sve to preko router-a. Da li mogu ikako da zastitim svoj nalog putem nekog password-a ili sl.

Pa poenta korišćenja rutera je deljenje internet naloga. I ako niste imali nameru to da radite, a on zna podatke tvog naloga (+ bolje se razume u problematiku od tebe) može da koristi tvoj net. Pitanje je da li to radi.
Proveri sa provajderom da nije neki problem do njih.

Nazad
Vrh Dno