Šta je novo?

Kako se ulogovati na neki sajt a preko svog udaljenog servera?

mladja04

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
604
Zdravo,

Prvo, nadam se da sam pogodio pravu kategoriju u kojoj cu napisati ovu temu.
Drugo, interesuje me na koji nacin se mogu ulogovati na neki drugi sajt a preko mog servera koji se nalazi u USA (Linux, CentOS). Ovo mi je potrebno jer mi je server izlistan na sorbs.net kao server za slanje spama (jer sam korisnicima foruma poslao email obavestenje i neko me je prijavio kao spam) a da bih uklonio moj server IP iz njihove baze moram se ulogovati na sorbs.net sa IP adrese za koju zelim brisanje.
Znaci, kako ja sa mog kucnog racunara mogu preko mog servera koji ima svoju IP adresu uci na sorbs.net, ulogovati se i odraditi potrebnu akciju? (postoji li neki vizuelni editor na serveru koji bih mogao iskoristiti i ulogovati se preko ssh ili nesto slicno)

Unapred hvala na odgovorima.

Pozdrav, Mladen

Verovatno imas i shell pristup svom serveru (ssh), pa bi mogao da probas da se prijavis u shell i iz nekog shell browsera kao sto je lynx ili links odradis sta je potrebno na sorbs.net-u.

ili da se nakacis preko ssh pa da uradis port forwarding na port 80 pa sa svog racunara da odradis sta treba.

Zdravo,

Prvo, nadam se da sam pogodio pravu kategoriju u kojoj cu napisati ovu temu.
Drugo, interesuje me na koji nacin se mogu ulogovati na neki drugi sajt a preko mog servera koji se nalazi u USA (Linux, CentOS). Ovo mi je potrebno jer mi je server izlistan na sorbs.net kao server za slanje spama (jer sam korisnicima foruma poslao email obavestenje i neko me je prijavio kao spam) a da bih uklonio moj server IP iz njihove baze moram se ulogovati na sorbs.net sa IP adrese za koju zelim brisanje.
Znaci, kako ja sa mog kucnog racunara mogu preko mog servera koji ima svoju IP adresu uci na sorbs.net, ulogovati se i odraditi potrebnu akciju? (postoji li neki vizuelni editor na serveru koji bih mogao iskoristiti i ulogovati se preko ssh ili nesto slicno)

Unapred hvala na odgovorima.

Pozdrav, Mladen

$ssh -X -C [email protected]a
$yum install firefox #(Ako nemas instaliran FF)
$firefox

I firefox ce se pojaviti na tvom ekranu posto si exportovao displej na svoj komp

ili da se nakacis preko ssh pa da uradis port forwarding na port 80 pa sa svog racunara da odradis sta treba.
A kako to uraditi?!

firefox sam instalirao, ali ne moze se pokrenuti jednostavnim unosom komande "firefox" kada se ulogujem na s. preko SSH!!!

ssh -L 8080:ipadresaudaljenogservera:80 localhost

otvoris firefox i kucas http://localhost:8080

Kada se ulogujem na s. preko SSH i ukucam ovo:
ssh -L 8080:ip.mog.udaljenog.servera:80 localhost
dobijem sledece:

-bash-3.1# ssh -L 8080:br.br.br.br:80 localhost
The authenticity of host 'localhost (127.0.0.1)' can't be established.
RSA key fingerprint is 34:41:21:8a:1d:3f:86:9f:25:c4:47:e9:59:6d:da:dc.
Are you sure you want to continue connecting (yes/no)? yes
Warning: Permanently added 'localhost' (RSA) to the list of known hosts.
root@localhost's password:

Nakon toga kada ukucam firefox dobijem:
-bash-3.1# firefox
Error: no display specified
-bash-3.1# firefox http://localhost:8080
-bash-3.1#

Moze li jos malo blize kako da opdradim ovo molim vas.

Unapred hvala ponovo.

Kada se ulogujem na s. preko SSH i ukucam ovo:
ssh -L 8080:ip.mog.udaljenog.servera:80 localhost
dobijem sledece:

-bash-3.1# ssh -L 8080:br.br.br.br:80 localhost
The authenticity of host 'localhost (127.0.0.1)' can't be established.
RSA key fingerprint is 34:41:21:8a:1d:3f:86:9f:25:c4:47:e9:59:6d:da:dc.
Are you sure you want to continue connecting (yes/no)? yes
Warning: Permanently added 'localhost' (RSA) to the list of known hosts.
root@localhost's password:

Nakon toga kada ukucam firefox dobijem:
-bash-3.1# firefox
-bash-3.1# firefox http://localhost:8080
-bash-3.1#

Moze li jos malo blize kako da opdradim ovo molim vas.

Unapred hvala ponovo.

Izvini brzopleto sam odgovorio .... promenio sam redove davno sam ovo radio ... sada sam proverio i isprobao u firmi .. dakle ovo ti je komanda

# ssh -L 8080:localhost:80 ipadresaservera

gde ti je ipadresaservera ip adresa udaljenog servera, onog na koj hoces da se kacis

Vrh Dno