Šta je novo?

Kako se radnjama isplati web cena?

iki_xx

Slavan
Učlanjen(a)
21.11.2008
Poena
309
Interesuje me kako to da randnje daju i do 7% popusta na veb kupovinu?
Znaci ako narucim preko sajta dobije popust ali nemogu da pokupim racunar u radnji nego ga dobijam preko kurirske sluzbe.
U slucaju da laptop kosta 100k dinara, popust nije mali.

Da li neko moze da mi objasni u cemu je fora?

Fora je u tome da je to neka iole normalna cena, sa kojom imaju dovoljnu zaradu - ono sto naplate u radnji je samo bonus za radnike ;)

Web prodaja je najjeftini vid trgovine,ne placas lokal,radnu snagu itd...

O bre, pa nema na lageru robu, znaci nije je kupio od dobavljaca vec po potrebi, kad neko poruci uzme za prodaju uz manju zaradu ali bar nije brinuo o obrtu lagera...

Interesuje me kako to da randnje daju i do 7% popusta na veb kupovinu?
Znaci ako narucim preko sajta dobije popust ali nemogu da pokupim racunar u radnji nego ga dobijam preko kurirske sluzbe.
U slucaju da laptop kosta 100k dinara, popust nije mali.

Da li neko moze da mi objasni u cemu je fora?

na otkupninu ne placaju Pdv ili ne mora fiskalni racun, nisam proveravao cini mi se da je to u pitanju

Koga briga zasto je jeftinije, bitno je da je jefitnije.
Uostalom, ko kupuje laptop od 100K dinara, ima para.

na otkupninu ne placaju Pdv ili ne mora fiskalni racun, nisam proveravao cini mi se da je to u pitanju

Dobijas fiskalni sve uredno.
Jeftinije je iz razloga jer ce za par godina moci da polako i ugase svoje prostore tj da se svedu na min
a onda ce oni koji su radili kod njih da postanu kuriri! ;)

Pa i nie mnogo jeftinije, eno pogledaj kod prozor-prozor jeftinije tacno za postarinu. Kod Nuklearca isto tako !!

Kako god okreneš, oni su na dobitku. Koliku god cenu da postave, sigurno nikad neće raditi na svoju štetu.

Poslednja izmena:
Toliko im se isplati da se preorijentisu na frizidere, automobilske gume, epilatore i klima uredjaje. Koliko ce da traju, niko ne zna.

Toliko im se isplati da se preorijentisu na frizidere, automobilske gume, epilatore i klima uredjaje. Koliko ce da traju, niko ne zna.
Jedno je preorijentacija (mada to je glup izraz ) , a drugo je sirenje delatnosti...
No ni jedno ni drugo ne znaci zastaj poslovanja.

Nije da im cvetaju ruze, ljudi su u buli, generalno. Besparica sve vuce na dno, pa i njih, kao nama omiljene prodavce hardvera

Sve je u smanjenju troškova i u zdravoj tržišnoj konkurenciji. Zamisli kako bi bilo kao daje na tržištu goriva. *** sada su se marže značajno smanjile. Bitno je samo da se proda u crnom, a kolika je zarada, to nije ni bitno.

Ae to, nego kad se prebace na busilice, brusilice, drndalice i testere za drva...:D

Jurim danima mašinu za sušenje veša. Treba mi neka slim varijanta, a jedino što sam našao je neka Beko, cena 40.000rsd. Ove linkove, eponude, webshopove nisam ni gledao. Juče bzvz otvorio, cena 35.000 rsd. Bez razmišljanja sam naručio. Skoro 50e uštede, nije malo u današnje vreme. :)

Vrh Dno