Šta je novo?

Kako se pishe €

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Vidim da dosta usera nikako ne zna kako da napishe € . Mnogi stavljaju 543E ; 87e...Zashto sve to ne bi izgledalo malo lepshe :)
Dakle € se pishe tako shto se pritisne alt (i drzi) pa se redom pritiskaju dugmici (jedno po jedno) 0 , 1 , 2 , 8 . Onda se pusti alt i dobije se € .
Ovo je jednom i ranije bilo ali vidim da ga sad nema nigde. Mozda na searchu ali sumnjam da ce se neko cimati to da nadje :(
P.S.Ovo mozda treba okachiti kao sticky !!!

Meni je mnogo lakše da se prebacim na Srpsku latinicu i pritisnem desni Alt i e i dobijem €...

Batica je napisao(la):
Meni je mnogo lakše da se prebacim na Srpsku latinicu i pritisnem desni Alt i e i dobijem €...
Znao sam i za ovu kombinaciju ali ipak mislim da je alt+0128 mnogo lakshe ako je korisniku sve uvek na engleskom, pa je onda normalno lakshe otkucati moju kombinaciju nego pritisnuti jednu kombinaciju tastera da bi se prebacilo na srpski (ili josh gore mishem uraditi isto) pa onda alt+e pa onda opet vratiti na eng...

Dobro je da ovo stoji u FAQ-u, bilo je vise puta ali se uvek "izgubi"...

Da napomenem samo vaznu stvar koja je ranije izazivala dosta zabune, a to je da se 0128 kuca na NUMERICKOM delu tastature, znaci NE tasterima u gornjem redu tastature ispod F-ova...

Genghis Khan je napisao(la):
Vidim da dosta usera nikako ne zna kako da napishe € . Mnogi stavljaju 543E ; 87e...Zashto sve to ne bi izgledalo malo lepshe :)
Dakle € se pishe tako shto se pritisne alt (i drzi) pa se redom pritiskaju dugmici (jedno po jedno) 0 , 1 , 2 , 8 . Onda se pusti alt i dobije se € .
Ovo je jednom i ranije bilo ali vidim da ga sad nema nigde. Mozda na searchu ali sumnjam da ce se neko cimati to da nadje :(
P.S.Ovo mozda treba okachiti kao sticky !!!

€ - Vidi stvarno! :mrgreen:
P.S. Hvala.

Ko zaboravi, pogleda naravno u onaj KeyboardMap ili kako vec...

Newbie je napisao(la):
...

A verovatno ti je i lakše da pišeš 'lakshe' i 'shto' i 'okachiti'???

Naravno da je lakshe, slepo kucanje je mnogo teze kada se koriste nasha slova, jer su tamo gde se u engleskoj retko "stiska"...Pogotovo ko koristi kompove pre nego shto je YU tastatura i postojala, jer su takvim ljudima znakovi "na shift" potpuno ispreturani...

®
©

Ovo su "keystroke"-s koje uvek drzim u glavi. Nema drkanja sa encoding i ostalim stvarcicama, uvek su tu - ALT + xxxx ;)

Meni je bilo lakse da remapiram tastaturu. Sada je na ALT (desni - ALTGr) + e = €.
Na bilo kojoj tastaturi, US, SerLat, SerCir...

U kojoj aplikaciji ti ne radi ALT + 0128 (€) ?

DevGrill je napisao(la):
Kako bre ne radi ??? Brojevi na numerickom delu tastature (desno), ne "obicni" iz drugog reda ispod F tastera...

Jao.. ne mogu da verujem - pa ukljuci NUM PAD!!!!

Halo, momci, objasnite mi samo zasto bi ovaj topic sa ovakvim smerom rasprave zasluzio da ostane u FAQ-u?

Mislim da sam ga sredio...mnogi postovi obrisani, mnogi editovani, da ne navodim sad pojedinacno sta je sve uradjeno...nadam se da nece ponovo otici u off topic.

Nazad
Vrh Dno