Torin je napisao(la):Kako se overclockuje memorija?
Ps. Kazem ja da je glupo pitanje![]()
Time sto "pojacavas" samo memoriju, odnosno, teras je asinhrono u odnosu na FSB ne dobijas bukvalno nista... a to ti je i Crni rekao.studiovpc je napisao(la):...
nadji u BIOS-u DRAM TIMING CONTROLS ili slicno i gde nadjes MEMORY SPEED (CLOCK) i za to stoji HCLK stavi na HCLK+33, ili HCLK+66, sto znaci da je o/c za 33 ili 66 MHz. Tako je kod mene na MSI KT3Ultra2-BR
CAR je napisao(la):...
Time sto "pojacavas" samo memoriju, odnosno, teras je asinhrono u odnosu na FSB ne dobijas bukvalno nista... a to ti je i Crni rekao.
Uzmi ti lepo i poteraj magistralu koliko moze na tom MSI-u, a memoriju sinhrono sa njom, naravno, sa sto nizim tajminzima... to je overklok memorije, magistrale, i uopste samog sistema.
Ovo sam rekao bas tebi, jer ti imas AMD kombinaciju (tacnije, AMD+VIA), i tebi treba iskljucivo sinhroni rad memorije i magistrale... dok decko koji je zapoceo thread ima intela, a za njih ipak vazi neka druga prica... :beat:
Torin je napisao(la):Ploca mi je Chaintech 6oja3 a memorija...
neznam, gde se to gleda (ozbiljno:?: )?
Imam 256Mb-ram u jednom modulu,
takodje kad ukljucujem racunar pojavljuje
mi se poruka ,,main memory clock 133Mhz!
Procesor je P3 na 800Mhz( tj 600 Mhz ali
remarkovan) overclockovan na 960 (6x160)!
Nadam se da sam ti pomogao nesto i
da ces ti pomoci meni!
OK, nema problema. Samo sam hteo jos jednom da ti napomenem kako nema svrhe bilo sta sinhrono raditi na AMD solucijama.studiovpc je napisao(la):...
Pa brate ja samo teram u sinhronom radu, tj fsb vazi i za memoriju ali mene zeza to sto je meni memorija na 266 pa samim tim ne mogu da cepnem fsb iznad 166 jer zakuca odmah e a kad budem uzeo 333 memoriju videcemo rezultate a sto se tajminga tice svi su na najnizim vrednostima u mom slucaju 2-2-3-2 nemoze nize od toga. Hvala na savetu u svakom slucaju
Samo da se nadovezem na vec receno...Torin je napisao(la):Ploca mi je Chaintech 6oja3 a memorija...
neznam, gde se to gleda (ozbiljno:?: )?
Imam 256Mb-ram u jednom modulu,
takodje kad ukljucujem racunar pojavljuje
mi se poruka ,,main memory clock 133Mhz!
Procesor je P3 na 800Mhz( tj 600 Mhz ali
remarkovan) overclockovan na 960 (6x160)!
Nadam se da sam ti pomogao nesto i
da ces ti pomoci meni!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari