Šta je novo?

Kako se NE KORISTI pasta za procesore

nesha_70

Čuven
Učlanjen(a)
23.02.2004
Poena
650
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Otvaram ovu temu u koju bi ste kacili slike koje ilustruju nepravilnu upotrebu paste.
Trenutno nemam ni jednu fotku procesora sa pravilno nanetom pastom. Cim budem u mogucnosti, dodacu je vec okacenim fotkama.

Prilozi

• IMG_0409.jpg
    IMG_0409.jpg
    515.3 KB · Pregleda: 543
jel mu nesto smeta ako se 'prospe' okolo jezgra?
pitam jer sam vidjao to cesto kod novih masina... koje su sklapane u servisu, ocigledno serviseri nemaju vremena pa samo namazu ofrlje..

Смета ако је у питање електро-проводна паста (све базиране на металним честицама - силвер пасте), пошто ако баш претерају са пастом, паста се истисне и може да преспоји контакте на плочи (или у случају са слике - на процесору).

Код обичних нема неки негативан утицај, сем што је руно за видети и тешко за опрати...

pitam jer sam vidjao to cesto kod novih masina... koje su sklapane u servisu, ocigledno serviseri nemaju vremena pa samo namazu ofrlje..

nije da nemaju vremena, nego nemaju mozga (da budemo precizniji). trebalo je da idu u ratare, tamo kilo stajskog djubriva manje-vise nije bitno. aljkavost.

Otvaram ovu temu u koju bi ste kacili slike koje ilustruju nepravilnu upotrebu paste.
Trenutno nemam ni jednu fotku procesora sa pravilno nanetom pastom. Cim budem u mogucnosti, dodacu je vec okacenim fotkama.

Nemam trenutno slike ali mogu reci da je za AMD procesore npr dovoljno staviti
jednu tackicu u sam centar (velicine zrna graska) jer su mu tu smestena jezgra tako da kad odozgo dodje hladnjak, pasta se momentalno razmaze okolo bez dodatne potrebe da je mi tu nesto razmazujemo. Kod INTEL-a su jezgra takodje u sredini ali duz cele plocice. Stoga, treba naneti pastu po sredini procesora jedna vitka ravna linija paste od ivice do ivice i samo spustiti hladnjak odozgo...
Kad budem menjao negde pastu obavezno kacim fotke.
:type:

Druze, koji je taj serviser koji ima zivaca da maze pastu na procesor, kada svi dolaze sa boks kulerom koji ima na sebi fabricki namazanu "zvaku"? Za njih je to cisto gubljenje vremena i novca. A nesto i ne verujem da su raspolozeni da menjaju zvaku jer je pasta bolja, samo zbog nekoga ko im udje u servis jednom i nikad vise.

@nesha_70
Cini mi se da "malo" kasnis sa temom.... Ja pastu nisam odavno video.Sada se procesori u vecini slucajeva prodaju sa BOX cooler-ima koji na sebi imaju namazanu "zvaku".

Inace mi je muka kada vidim gomilu paste rasutu na sve strane....

ajd mi molim vas recite kad ste zadnji put videli "zvaku"?
ja na box kuleru od bartona pre n godina...

sve novo sto sam video dolazi sa namazanom normalnom pastom (cak i sivkastom) samo u kolicini mozda malo vecoj nego sto bih ja stavio...

vecina servisera koje sam video se ni ne smara skidanjem stavljanjem paste, vec to sto ima ostave i vozi...

zasto ja bacam 15 inostranih novcanica za pastu kad sad vidim da i orbit zavrsava posao :)

heh intel... ni to nisam skoro video |PPP

zadnji koga sam video, e2180 je imao pastu... kao i jedan xeon, za koga bih bas trebao poseban topic da napravim kad se setim |)))

Mene apsolutno ne zanima dali je CPU, NB ili GPU. Box cooler ne koristim uopste i sam sklapam svoje masine. U svakom slucaju ta "pasta" ili zvaka se skida odmah posle paljenja i provere komponenti. Cisto da znam jel da reklamiram ili da menjam pastu. To odradim, upakujem sve i miran sam. I nijednog trenutka ne razmisljam o tome ko je gurao ruke u moju masinu i koliko je to lice ima znanja. Samo sebi verujem ;)

ovako se to radi!

Prilozi

• hahage0.jpg
    hahage0.jpg
    221.7 KB · Pregleda: 262
^

Taj procesor je prs'o cim je genije pritisnuo power taster! :p

He,he... 100% izvlaci temperaturu sa cpu-a i prenosi na kuler. :)
Ovaj nije imao gubitke.

Niko mi nece verovati da je pre dve godine doneo tip komp jer mu se pregreva i kada sam skinuo hladnjak imao sam sta i da vidim, covek namazao pastu za zube.
Umr'o sam od smeha, a aparat mi nije bio pri ruci.

Niko mi nece verovati da je pre dve godine doneo tip komp jer mu se pregreva i kada sam skinuo hladnjak imao sam sta i da vidim, covek namazao pastu za zube.
Umr'o sam od smeha, a aparat mi nije bio pri ruci.
:zgran:

"Yes yes .. you see that right .. this Socket 939 is completely lubed with thermal paste by yours truly. You can't use enough lube people, don't be shy as Asetek delivers plenty of it :)

This step is actually optional but highly recommended by Asetek. You prepare the socket by applying some of the supplied heat conduction compound on the components inside the socket. This may look rather chaotic but it has to be done to prevent condensation.

You should use dielectric thermal compound as supplied with this kit ! Again, you'll get plenty of it."

http://www.guru3d.com/article/asetek-vapochill-ls-review-subzero-cooling/10

kao shto vidite-sasvim normalna stvar...
ali ovaj gore nije imao takvo 'ladjenje :d

Prilozi

• imageview.php.jpg
    imageview.php.jpg
    95 KB · Pregleda: 133
  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    32 KB · Pregleda: 133
Žvaka? Danas upravo skinuta, odnosno bolje reći ostrugana sa čipseta Gigabyte GA-EP45-DS3LR... A i taj hladnjak na čipsetu je tako labavo bio postavljen da je to sramota. Pitam se samo kakve bi temperature bile da sam to tako ostavio...

Nazad
Vrh Dno