Šta je novo?

Kako se izboriti sa abnormalnim spamom na Yahoo.com ?

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Imam jednu e-mail adresu na yahoo.com i koristim iskljucivo za registrovanje na forumima ujedno i pretplata po raznim temama, subscribe po blogovima itd. Meni nije jasno da tako jedan veliki Yahoo vec odavno nije resio ovako neki problem gde blosna kolicina spama mi se iz minut i minut sliva. Kolicina u zadnjih par dana
2015-04-12_1613.png

Drugo sto su korisnici vec odavno trazili mogucnost da se lakim i jednostavim nacinom blokiraju e-mail adrese, a ne da se c/p pa ide u setting pa blokira sto opet nije resenje ali bar su tolko mogli da urade kao sto je uradio hotmail.com. Resim tako sto otvorim 2 taba pa c/p ali dzabe kada cu skoro napuniti 500 e-maila.
2015-04-12_1615.png

i sa ovim 400 blokova nemam apsolutno nikakav efekat jer je stalno sa novih e-mail adresa.

Probao sam da filter i time sam donekle pospesio da salje direktno u trash spamove. Napravio sam 52 razlicita filtera sa pojmovima koji se najscesce koriste u spamu.
2015-04-12_1618.png

Za poste koristim Thunderbird klijenat. Nikada nisam provalio neku pametniju efikasnost za njega sem da imam odma uvid sa svim e-mailova koje koristim. Problem je sto prodje mnogo spama kroz yahoo.com i to dok ne profiltrira Thunderbird, a to se dogodi jedino razlogom sto ja oznacavam i u njemu da je nesto junk i posalji u junk folder, zna i te kako da potraje nekada.

1. Vase misljenje.
2. Efikasno bekstvo od Yahoo-a ali da sacuvam e-mail. Mislim sam mozda na g-mail da otvorim pa da preusmerim poruke sa yahoo.com na gmail pa da se nadam da g-mail ima bolje resenje za spam. Zarobio sam se ovim e-mailom jer sam ga koristio za gomilu registracija.
3. Sta mogu u TB uraditi pa bar da ne vidim i necekam svo to filtriranje kada ga otvorim?

Yahoo je svakako podložniji spam-u nego gmail-u ali ipak je tu nešto do tebe i / ili sajtova na koje se registruješ.
Ja koristim 3 praistorijske email adrese. 1 gmail i 2 yahoo mail-a. Na gmail-u nikada ne dobijam spam, na te dve yahoo adrese, koje koristim za razne registracije, dobijem po oko 5 spam mejlova godišnje.

Poslednja izmena:
Vrh Dno