Šta je novo?

Kako se boriti protiv PCM-a

gagast

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2003
Poena
619
Uravo sam instalirao modem jednom prijatelju na broju 3243 ***. Modem je Lucent-agere 56K sa V92 podrškom. Mislim ja sad će da poleti jer je digitalna centrala (ima tu čuvenu dvojku) kad ono kačenje na 14400 kbs max. To je taj PCM na delu. Molim vas za savet kako da se otkači sa tog PCM-a jer mu je internet neophodan za posao. Da li je to nekom uspelo i kako? Ima li smisla da pokušavam sa nekim drugim modemima (harddverskim eksternim). Da li je neko sa tim dobio više?

He, he... posto si APSOLUTNO nemocan u slucaju PCM osim da nadjes neku pojaku vezu, toplo ti preporucujem da pronadjes kutiju gde je PCM uredjaj smesten. Ona lici na stare dvojnicke kutije i nalazi se negde u tvojoj blizini. Fora je u tome sto oni od centrale do vas vuku samo jednu paricu a tu kod vas je dele na 8 parica tj. 4 telefona. Posto je ukupni propusni opseg jedne analogne parice 56-64k kada se podeli sa 4 to ti tacno ispadne max. 14.40k. Brze NE MOZE NIKAKO. I d anastavim, posto si bespomocan, onda lepo nadji tu kutijicu i iscupaj je i baci je u najblizi kontejner za djubre. Pazi samo da je oni kojim pukim slucajem ne pronadju. Onda lepo svo cetvoro prijavite kvar na teleofinama i budeti dosadni. Zovite po desetak puta dnevno. KAda vam postave novi PCM ti ponovi predhodnu radnju. I tako stalno. Mozda im jednog dana dosadite pa vam daju normalne linije. Jeste da patite bez telefona ali svaki cilj ima iza sebe borbu pa i posledice.
P.S. Oni imaju zakonsko pravo da te stave na PCM a da pri tom ne moraju ni da te o tome obaveste. Pa znas i sam to je stara prica. Oni imaju SVA PRAVA i nikakve obaveze a korisnik uopste nema prava!

jao ja sam imao to *ovno!!!!

samo kod mene su bila 2 korisnika pa me je ogranicavao na 31.2!

ali opet samo mnogo jaka veza ovde moze da ti pomogne..

jedno vreme sam se zanosio da nadjem semu tog pcm-a pa da tamo nesto procakam i sebi povecam protok ali nista od toga..

baneks je napisao(la):
Posto je ukupni propusni opseg jedne analogne parice 56-64k kada se podeli sa 4 to ti tacno ispadne max. 14.40k. Brze NE MOZE NIKAKO.
Moze brze, neka zamene PCM uredjaje nekim novijim koji omogucavaju vece brzine. Par privatnika u bgd. prodaje takve atestirane.

To zvuči kao dobro rešenje. Da li neko zna gde taj novi PCM uređaj može da se kupi i po kojoj ceni. Unapred se plašim da je to preskupo.

ne bih ti preporucio da poslusas ovaj prvi savet.
ukoliko bi ti unistio pcm uredjaj, ni ti, ni ostali sa kojima delis paricu, ne biste imali telefon vise meseci, pre nego sto bi vam telekom uzvratio na zalbu. a onda bi opet ustanovili da je "bespravno" izvadjen pcm, i naplatili bi vam za njega + bi vam trazili novac za uvodjenje novih linija (sa sve pcmom opet) ako bi vi da imate telefon.

Mos Def je napisao(la):
ne bih ti preporucio da poslusas ovaj prvi savet.
ukoliko bi ti unistio pcm uredjaj, ni ti, ni ostali sa kojima delis paricu, ne biste imali telefon vise meseci, pre nego sto bi vam telekom uzvratio na zalbu. a onda bi opet ustanovili da je "bespravno" izvadjen pcm, i naplatili bi vam za njega + bi vam trazili novac za uvodjenje novih linija (sa sve pcmom opet) ako bi vi da imate telefon.

Alo bre, stranci !
Prvo, moj predlog je bio samo sala. Sala nemocnog ocajnika u borbi protiv omrznutog Telekoma. Ko je to drugacije shvatio on je stvarno protiv tranzicije.
A kad vec oces da budes ozbiljan evo da se i nastavim.
Ako je PCM uredjaj u stambenoj zgradi, to znaci van stana, nema nacina da ga Telekom naplati, pogotovo ne kao "uvodjenje nove linije". To je njihov uredjaj i oni su duzni da brinu o njemu. Ako vec stoji u hodniku tj. najcesce u oramricu u prizemlju, to moze da otvori i razbije ili ukrade bilo ko, a ne samo vlasnici telefona koji navedeni PCM uredjaj i koriste.
Zato sekericu (najomiljenije oruzje u Srba) u ruke, pa pravac prizemlje i razvaljuj! Pokazi zube. Bori se protiv tranzicije. Bori se protiv telekoma. Bori se za povratak na staro. :happy:

Idea!

Ja mislim da bi bilo najbolje da mu neko ko zna oko tih stvari, uloguje se kao newbie (ime npr. Mile :mrgreen: ), zatim mu objasni objasni kako da pronadje tu kutiju i kako da skine PCM i okaci samo svoju liniju ( :crash: ) a ove ostale 3... :d Pa nek` zovu oni telekom ako im treba telefon.
O:)

baneks je napisao(la):
...To je njihov uredjaj i oni su duzni da brinu o njemu. Ako vec stoji u hodniku tj. najcesce u oramricu u prizemlju, to moze da otvori i razbije ili ukrade bilo ko, a ne samo vlasnici telefona koji navedeni PCM uredjaj i koriste...
Ali u praksi je to totalno drugačije. Nama (stambena zgrada 4X stanova) se zapalio podrum i izgoreo je telefonski kabl koji iz susednog ulaza dolazi do našeg glavnog ormarića. Telekomovo objašnjenje je da je njihova nadležnost do nekog po njima glavnog ormana, a da su ovi po ostalim ulazima sporedni, te da mi moramo snositi troškove popravke, što se i desilo (u prevodu: ako oćete telefone, platite), a i nelogično je da može da zakači samo svoje parice i da mu radi telefon.

Ja sam već bio digao ruke od borbe sa PTT-om, i onda mi jednog dana stigne obaveštenje da me zbog toga što sam dobra mušterija i stalno imam visoke račune prebacuju sa PCM-a na običnu liniju! Nisam mogao da verujem, ali eto, i meni da se posreći.. :)

Covece, ti si moj idol....Mislio sam da bi se to desilo treba da ti je tata ministar,ali eto...12 godina imam dvojnika na B.Kosi i sad kao nesto kopaju i uvode nove kablove pa ce valjda biti nesto. Za sad se konektujem na 40K bez problema. Svima koji nisu imale dvojnike su prebacili brojeve na dvojku. Kada bude dosao kraj monopola za godinu dana, sa zadovoljstvom cu gledati kako propada Telekom...i smejacu se!

Prole je napisao(la):
Covece, ti si moj idol....Mislio sam da bi se to desilo treba da ti je tata ministar,ali eto...12 godina imam dvojnika na B.Kosi i sad kao nesto kopaju i uvode nove kablove pa ce valjda biti nesto.Kada bude dosao kraj monopola za godinu dana, sa zadovoljstvom cu gledati kako propada Telekom...i smejacu se!
To je sasvim normalna praksa ovde ako nema problema sa infrastrukturom. B.kosa je problematicna po tom pitanju, a propadanje Telekoma neces docekati.

"Kada bude dosao kraj monopola za godinu dana, sa zadovoljstvom cu gledati kako propada Telekom...i smejacu se!"

Zao mi je, ali taj film neces gledati !
I ja bih to voleo ali to necemo docekati.
Zlatne koke se niko bez borbe ne oslobadja.
Ko god da dodje na vlast, sve daje, samo Telekom ne daje.
Na zalost, mozemo samo da ih mrzimo ali NISTA VISE. :cuss:

Nazad
Vrh Dno