Šta je novo?

Kako sam "prosao" u servisu!

crossfire

Znamenit
Učlanjen(a)
17.01.2003
Poena
1,019
Ne znam da li da ovo uopste spominjem na ovom mjestu tj. forumu!? Ali, samo da iznesem svoj nemio "dozivljaj" kod "servisera".

Kolega kupio laptop veoma povoljno, ispod svake cijene (250 eura). Kompjuter je donesen iz Njemacke i covjek ga prodao jer se vraca tamo (ne ulazim u to da li je ukraden ili kako je vec taj cova dosao do njega). Jedini "nedostatak"(laptopa) je sto mu je riknuo procesor (AMD Mobile 2600+ Barton).
Pozvao me da mu pogledam u radnjama i "raspitam" se da li se moze nabaviti nov ili polovan procesor. Znam da su "mobile" procesori skupi, ali mu se svakako isplati kupiti i novi! Poslije bezuspjesnog obilaska radnji, odlucim da svratim u servis i pogledam da nemaju neki "rasturen" laptop i procesor "viska". Unutra tri "doktora" na 6 kvadrata! Ja pitam oni kazu nema i tesko da ce da naleti! OK! Sinula mi ideja da ubaci neki Sempron (npr. 2200+) da se "posluzi". Kontam Mobile 2600+ trosi 25W, a Sempron 50-60W (lupam). Reko' da pitam (konj koji mora da pita) kolika ce tada biti autonomija kompjutera tj. koliko ce brze da se prazni baterija. Kao da sam im zube povadio! Nemaju pojma, ali umjesto da kazu "ne znamo", "pogledaj na netu", oni u napad!
"Pa kad toliko znas, sto nas pitas? Znas li ti uopste da mobilni i "obicni" procesori nemaju isto leziste??? Vidis da imamo posla, bla bla blaa". Pokusaj da objasnim da Intelovi procesori ("obicni" i "mobilni") imaju razlicito "leziste" (478 i 479 pinova ako sam u pravu) je naisao na jos veci izlijev bijesa! Najgore od svega je sto me otvoreno pocese ismijavati i omalovazavati! Kako sam se osjecao, ne moram ni da govorim! Jos na kraju mi poljuljase "znanje" i poceh razmisljati da su mozda ljudi i u pravu!? :zgran:

Eto! Moja najveca greska (tako mi se cini) je sto sam imao malo slobodnog vremena da pogledam, prije nego potrazimo procesor na Benchu.

Blago nama sa ovakvim mozgovima! :S:

:wave:

P.S. Moderatori, prebacite ovo gdje treba ili brisite. Nisam pametan

kakvi likovi!Danas ima svakakvih ljudi koji za sebe predstavljaju kao serviseri i razumeju se u sve i NISTA!!!!!Ovo stvarno treba uramiti...

Takav bezobrazluk ne treba dozvoliti, ala bi se naslusali mojih psovki...
Najgore je to sto si ti lepo pitao a oni te iznapusavali...
zato pamet u glavu...prvo na bench...a onda u kupovinu..

crossfire je napisao(la):
Ne znam da li da ovo uopste spominjem na ovom mjestu tj. forumu!? Ali, samo da iznesem svoj nemio "dozivljaj" kod "servisera".

Kolega kupio laptop veoma povoljno, ispod svake cijene (250 eura). Kompjuter je donesen iz Njemacke i covjek ga prodao jer se vraca tamo (ne ulazim u to da li je ukraden ili kako je vec taj cova dosao do njega). Jedini "nedostatak"(laptopa) je sto mu je riknuo procesor (AMD Mobile 2600+ Barton).
Pozvao me da mu pogledam u radnjama i "raspitam" se da li se moze nabaviti nov ili polovan procesor. Znam da su "mobile" procesori skupi, ali mu se svakako isplati kupiti i novi! Poslije bezuspjesnog obilaska radnji, odlucim da svratim u servis i pogledam da nemaju neki "rasturen" laptop i procesor "viska". Unutra tri "doktora" na 6 kvadrata! Ja pitam oni kazu nema i tesko da ce da naleti! OK! Sinula mi ideja da ubaci neki Sempron (npr. 2200+) da se "posluzi". Kontam Mobile 2600+ trosi 25W, a Sempron 50-60W (lupam). Reko' da pitam (konj koji mora da pita) kolika ce tada biti autonomija kompjutera tj. koliko ce brze da se prazni baterija. Kao da sam im zube povadio! Nemaju pojma, ali umjesto da kazu "ne znamo", "pogledaj na netu", oni u napad!
"Pa kad toliko znas, sto nas pitas? Znas li ti uopste da mobilni i "obicni" procesori nemaju isto leziste??? Vidis da imamo posla, bla bla blaa". Pokusaj da objasnim da Intelovi procesori ("obicni" i "mobilni") imaju razlicito "leziste" (478 i 479 pinova ako sam u pravu) je naisao na jos veci izlijev bijesa! Najgore od svega je sto me otvoreno pocese ismijavati i omalovazavati! Kako sam se osjecao, ne moram ni da govorim! Jos na kraju mi poljuljase "znanje" i poceh razmisljati da su mozda ljudi i u pravu!? :zgran:

Eto! Moja najveca greska (tako mi se cini) je sto sam imao malo slobodnog vremena da pogledam, prije nego potrazimo procesor na Benchu.

Blago nama sa ovakvim mozgovima! :S:

P.S. Moderatori, prebacite ovo gdje treba ili brisite. Nisam pametan[/QUOTE

Daaaaaaa,to su ti "serviseri" tj. samo se tako nazivaju...evo moj slucaj:eek:dem u servis,i pitam da li imaju ventove (posto je u pitanju stariji komp,to mu i napomenem,i on kaze ima i kosta 120 dinzi...ok,reko,ugradicu ja to sam,ali ajde ako je za dzabaka,ja mi on to uradi.on se bukvalno usrao:ja ne znam,to je mnogo komplikovano,znas to je opasno,donesi pa cemo videti koliko da te oderemo...dodjem kuci izvadim stari vent,ugradim nov i gotovo!posle sam hteo da mu pkazem kako je to bilo tesko,ali nema veze...i onako je on "serviser"... :crash:

Imao si raspravu i nista vise.Trebao si odmah izaci i reci im zbogom.
Sto se uopste upustate u raspravu sa ljudima koji imaju takav nivo znanja.
Ja sam ocekivao pricu o tome kako su te nesto prevarili ili zavrnuli.

Tarmi Ricmi je napisao(la):
Imao si raspravu i nista vise.Trebao si odmah izaci i reci im zbogom.
Sto se uopste upustate u raspravu sa ljudima koji imaju takav nivo znanja.
Ja sam ocekivao pricu o tome kako su te nesto prevarili ili zavrnuli.

Pa nije nesto ni bilo rasprave :d . Ja sam i izasao, ali NAKON "pranja mozga"! Sta ces kad si osudjen na takve znalce, a mnoooogo ih je.
U svakom slucaju, iskustvo vise!

Hmm , pa ko'lko mogu da primetim , nisi ni ti bas "procvetao" u celoj prici :D
Problem nije u pin-kompatibilnosti vec u toploti koju ispusta obican CPU , lako je pretpostaviti sta bi pre zakazalo - baterija ili sistem za hladjenje :d
Druga stvar je ko je konstatovao i kako kvar procesora ?
Da li si probao taj CPU na desktop masini ?
Trece , mogao si da kazes ime tog servisa ?

Pozdrav , Misa...

MichaelZ je napisao(la):
Hmm , pa ko'lko mogu da primetim , nisi ni ti bas "procvetao" u celoj prici :D
Problem nije u pin-kompatibilnosti vec u toploti koju ispusta obican CPU , lako je pretpostaviti sta bi pre zakazalo - baterija ili sistem za hladjenje :d
Druga stvar je ko je konstatovao i kako kvar procesora ?
Da li si probao taj CPU na desktop masini ?
Trece , mogao si da kazes ime tog servisa ?

Pozdrav , Misa...

Hmmm, jos ce meni da se sudi :trust: ! Ne znam mnogo u vezi "prenosnih kompjutera", tj. baterija, sistema hladjenja, itd. Ali znam da su procesori u pin kompatibilni. Ideja oko Semprona je bila "moja ideja" i u svakom slucaju bi prvo bila provjerena ovde na Benchu.
Sto se tice procesora, pa nema ga :d . Laptop je dosao bez njega, a u knjizici koja je dosla uz kompjuter pise "AMD Mobile 2600+, Barton core". Kolega je pozajmio procesor (nasao u igraonici masinu sa jednim "mobilcem" :zgran: ) i sve radi OK, kako on rece.
Sto se tice "imena servisa", nista vam nece znaciti! Bezbjedni ste :d . Far, far away!

Pozdrav, :wave:

@C-H-O-T-Y: Vala, da si meni trazio "vent" za "komp", a to u"dindzama" - ni ja ne bih znao sta oces.
Sto se servisera tice, ne mozes od svakoga ocekivati da zna sve; bitno je da te ne prevari, upropasti masinu, i ne odere. Cinjenica je da i ovde po forumu, i napolju na ulici ima gomila momaka koji mogu znanjem i informisanoscu da zbunjuju i nadjebavaju neke od sefova proizvodjackih pogona. sto pa ne bi i nekog servisera kome na sto dolazi svasta, od spectruma do sivacih masina?

ne rekao sam:"dobar dan,da li imate ventilator za kompjuter,koji je malo stariji,mislim za napajanje..."itd.vidis.

Vrh Dno