Šta je novo?

kako sacuvati pisma iz outlook-a posle formatiranja diska -

NixyJungle

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
620
Potreban mi je hitan odgovor.
Formatiram disk i ne znam kako da sacuvam iz outlook-a svu postu da kasnije posle formatiranja mogu da je vratim u outlook. Pre sa incredijem to nisam mogo pa izgubim sva pisma. Postoji li neki nacin sa outlook-om. Mozda da prebacim ceo folder na drugu particiju. U kom se folderu nalaze svi potrebni fajklovi iz outlook-a koje trebam da prebacim, ali da se posle uspesno vrate.
Hvala svima.

Najbolje upotrebi program OutlookExpressBackup.

Re: kako sacuvati pisma iz outlook-a posle formatiranja disk

nixylive je napisao(la):
Potreban mi je hitan odgovor.
Formatiram disk i ne znam kako da sacuvam iz outlook-a svu postu da kasnije posle formatiranja mogu da je vratim u outlook. Pre sa incredijem to nisam mogo pa izgubim sva pisma. Postoji li neki nacin sa outlook-om. Mozda da prebacim ceo folder na drugu particiju. U kom se folderu nalaze svi potrebni fajklovi iz outlook-a koje trebam da prebacim, ali da se posle uspesno vrate.
Hvala svima.

Iz Outlook-a, File>Import and Export>Export to a file>personal folder file>itd...

Pa ja mislim da je ovo moje outlook expres. Ustvari tako pise gore.

nixylive je napisao(la):
Pa ja mislim da je ovo moje outlook expres. Ustvari tako pise gore.

E onda je elegantnije resenje koje je bobby63 napisao, a ima i jos par programa koji rade isto to.

U outlook-u idem na file export i on me pita jel hocu da iz outlook expresa prebacim u outlook. Ja idem na ok, a on mi onda kaze da mi outlook nije mail client default i prekine mi operaciju. Sta sad.

A kako da idem na outlook back up???

Cuvanje i backup mailova iz Outlook Express (ne Outlook iz

Ja (outlook express) to radim "seljacki", golom silom.
Dakle prosto kopiranje. Ode se u outlook express (pre formatiranja), Tools>Options>Maintaince>Store Folder pa vidim koja je staza (gde se nalazi folder) u kome su smesteni .dbx fajlovi koji su nosioci mailova. Onda nadjem taj folder i kopiram ga na bezbednu particiju. Takodje (pre formatiranja) exportujem adress book i acounts da ne bih to morao posle rucno da podesavam.
Nakon formatiranja, kada je instaliran OE, samo ga ponovo preko Store Folder>Change dovedem do foldera koji sam prethodno sacuvao i on prepozna da tu ima poruka, i iskoristi to (bitno je da se tada ne izabere No, jer ce onda taj sacuvani folder biti obrisan). Inace upravo zbog ovoga, svoje mailove, a i od drugih usera na racunaru drzim u My Documents jer posto njih najcesce kopiram na drugu particiju (odnosno hd, radi cuvanja) onda nema bojazni da cu izgubiti mailove.

Verovatno je da je neki utiliti (tipa oe backup) zgodniji ukoliko postoji vise usera i/ili za mrezno okruzenje, al` meni je ovo za kucni racunar sasvim zadovoljavajuce posto nas ima samo troje koji koristimo racunaljku.

J imam sest naloga u outlook-u inaso sam ih gde stoje u program files-u ili gde vec. I to je u onom folderu identiti. Ali me brine to sto sam to isto radio sa incredijem pa nisam mogao posle da ih vratim. Prekopiram sve na disk tj. narezem i posle kad instaliram incredi prekopiram cele foldere sa podacima tamo gde su ranije bili al nece pa se brinem da se to ne desi i sa outlook-om. Zadnji put sam u incrediju preko 300 pisma sve iso na save as i ubio sam se od posla...
Znaci mogu da prekopiram fajloive pa da ih posle vratim na isto mesto???

Kad vec pomenuste the bat. Imam i ja taj program. Cuo sam da on stopira dupla pisma. meni jednoim neki ***** poslao 200 mail-ova i sve sam jadan ja morao da ih primim pa da ih brisem. Garant je i virus poslao mada sumnjam jer bi ga server otkrio. Inace banker uvek prepozna virus (skoro uvek :) )

P.S. Odakle mogu da skinem Norton 2003.

Ajd` mala preporuka. Bilo bi zgodno da se Outlook Express (koji se instalira zajedno sa IE) ne mesa sa znacajno vecim (i kompleksnijim) programom Outlook koji je deo Microsoft Office-a.
Zaboravih nesto da kazem. Cini mi se da OE6 (u odnosu na prethodne OE) ima nesto drugacije operisanje sa mailovima. Ukoliko se desi da postupak (koji sam opisao) ne dovede do rezultata. onda se moze i iskoristiti opcija Import>Messages pa se zatim uputi na Store Folder (onaj koji je seljacki sacuvan).
Da se kojim slucajem ne bi desilo da ostanes bez svojih poruka, ja ti preporucujem i da kreiras neki folder pod particijom koju neces da brises, otvoris taj folder, zatim startujes OE, selektujes npr. u inboxu sve poruke koje bi da cuvas, a zatim ih prevuces do taskbara gde ti je minimizirano prozorce sa otvorenim folderom (koji si kreirao), taj prozor ce se restorovati (moci ces da ga vidis), pa samo pusti u njega mailove. Time ces ih kopirati u taj folder iz OE-a. Pa onda to uradi i za outbox, ili za sve ostale foldere koje vec imas u OE-u. Nece biti sve lepo rasporedjeno, al` ces biti siguran da u slucaju da nesto ne valja bar imas kljucne mailove koje mozes da procitas (ili importujes u neki drugaciji mail program)

&srecno!

Kad sam vec kod cuvanja podataka da ne otvaram novi tread pitao bih u ovom istom kako da sacuvam favorites podatke iz internet explorer-a?

U C:\Windows direktorijumu snimi ceo sadrzaj foldera Favorites, i kasnije vrati na isto mesto (ukoliko koristis ranije verzije Windowsa 95 ili 98). Ukoliko je u pitanju Windows 2000 ili XP onda je putanja malo drugacija C:\Documents and Settings\User\Favorites

Ima nekoliko nacina.
1.Mozes da probas da nadjes na netu neko programce koje bi to radilo.

2.Najprostije je da folder favorites kopiras, pa kad ponovo instaliras os onda pregazis postojeci folder sa onim koji si sacuvao. Pod win98 Favorites se nalaze u x:\widows folderu, a pod winxp (ili 2k) je obicno u X:\Documents and Settings\ime aktuelnog usera

3.Regularan nacin je (vise se ne secam da li moze u IE5x i ranijim) za IE6 je da otvoris IE pa ides File>Import and Export i biras sta hoces. Time ces dobiti jedam htm fajl koji cuva sve linkove iz favorites, akad preinstaliras sistem onda iskoristis isu funkciju (samo Import) i importujes favorites iz tog htm fajla.

Kako exportovati mailove?
Pa valjda se samo selektuju sva pisma u inboxu i potezom drag and drop prevuce u bilo koji folder na disku, tako isto se i vraca. Ako nisam razumeo pitanje unapred se izvinjavam.

MS Outlook po defaultu emailove smesta u file outlook.pst koji se nalazi u Windows direktorijumu.
Sem ako na racunaru ne radi vise usera (sto neverujem da je kod tebe slucaj) pa svaki ima svoj .pst file (npr. pera.pst, laza.pst) Znaci potrazi u Windows direktorijum outlook.pst i napravi njegov backup. Kada budes kasnije kreirao svoj email Account samo mu podmetni taj file tj snimi ga u Windows direktorijum.
Kod Windowsa 2000, XP snimi ga negde lokalno na racunar a onda u MS Outlook-u uradi import file i daj mu putanju do backup file-a.

Mnogo ste bre zakomplikovali, sve u vezi prenosa mail-ova i favourites-a resava OutlookExpressBackup (barem u expressu), plus sto moze da napravi exe koji se samo staruje na drugom racunaru bez potrebe za instalacijom.
A siguran sam da ima i drugih programa na tu temu.

Ma odradio sma prebacivanje "seljacki" kao sto mi je preporucio DS9. Ja trenutno i ne bih znao bolje. Dobro je bilo kad se nisam *****o zbog 6 account-a koje imam u outlook-u. Od onih sifrovanmih foldera nisam znao koji je za koj nalog, ali dobro je sve na kraju ispalo...

Za favorites sam nasao u C:\Windows\ pa tamo neki fajl favorites i njega sam sacuvao, a prekopirao sam i neke fajlove preko MS DOS-a tj. bio jedan drug kod mene pa mi on to odradio.

Hvala svima na pomoci.

Pozdrav.

Za sve vas programa na srpskom

http://home.drenik.net/pjsoft/pmailarhiver.htm

Vrh Dno