Šta je novo?

Kako sa 2 majice smanjiti nivo buke maxotora :)

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
D740X-6L, mada tvrdim da je korisno i kod drugih hardova ;)

I zaboravi na hladjenje diska :)

Pozdrav!

A za toplotu nema veze ;) Kome je do gušenja harda, vredi probati i sa onim sunđerima što se obično dobiju (tj. nekada su se dobijali) u pakovanju ploča i komponenata.

Ajde ti to brze bolje patentiraj da ti neko ne ukrade fazon, pa sutra da moramo da placamo xxx€ za najnoviji TT Hard**** Cooler :D

A ona porukica: "DO NOT cover the breather hole?" :)

e ljudi ovo je *******cija, nemoj da se neko primi pa da uradi ovo. stvar je potencijalno vrlo opasna pogotovo ako stavite neku pamucnu majcu, ima hard da vam rikne od pregrevanja :)

Sto je najgore, jos pokusava da ubedi narod da su to, u stvari, majice ...

:butt:

silverglider je napisao(la):
Sto je najgore, jos pokusava da ubedi narod da su to, u stvari, majice ...

:butt:
:) :p :beat: :D :D :D :D
E kad nisam poginuo od smeha (zamalo da osinem sa stolice)...
Svaka cast matori...
cheers

Jel to stavis HDD izmedju dve Maje, ako je moguce u onaj razdeljak izmedju grudi ili si mislio na nesto drugo? :d :D :p

:shock: :sceptic: :hair: :0 :D
To je redosled mojih reakcija! Vi stvarno niste normalni!

kakva ludnica

Pa brate ja dodo ventilator za hladjenje leti direktno na kuciste za diskova, a Bane dve maje. Inace resenje je da nadjes AMSET.exe utility sa kim mozes da ga utisas skroz na ustrb brzine naravno. Pa www.maxtor.com pa trazi AMSET.exe :shock: bez majice samo

Re: kakva ludnica

jazza je napisao(la):
Pa brate ja dodo ventilator za hladjenje leti direktno na kuciste za diskova, a Bane dve maje. Inace resenje je da nadjes AMSET.exe utility sa kim mozes da ga utisas skroz na ustrb brzine naravno. Pa www.maxtor.com pa trazi AMSET.exe :shock: bez majice samo
Pa zna Bane za AMSet :p
Ocigledno nisi shvatio poentu thread-a :D
Pustio covek masti na volju i pokazao kreativnost u trenucima genijalnosti :beat:

Ma šalimo se malo ljudi, hladim ja mog maxtora fino, na 7v do duše, ali ipak osmica radi :)...

A silveru, ako su tvoje gaće tolike, OK, ali moje nisu ;)

Alexandar je napisao(la):
Jel to stavis HDD izmedju dve Maje, ako je moguce u onaj razdeljak izmedju grudi ili si mislio na nesto drugo? :d :D :p
Brate, ne gajim ja simentalke :D :D...

Bane® je napisao(la):
...
A silveru, ako su tvoje gaće tolike, OK, ali moje nisu ;)

Au bre Bane, ko je uopste gace pomenuo ?!? Ja nisam rekao ni G od "gace" :d

A sad, kad si se vec ispalio i priznao da su gace, prihvati i velicinu u ove hladne zimske dane. Muske tanga gace su mozda Simpsonov stil, ali ti pomisli na svoje zdravlje, mlad si jos. :beat:

No, odosmo u off-topic; da prekidamo zezanje, pre nego sto pocnem sam sebe da brisem

:sceptic:

silverglider je napisao(la):
jos pokusava da ubedi narod da su to, u stvari, majice ...

Ma jesu .

A ono sa gaćama bi bilo super. Yamislite one vojničke - debele sa pamučnim frotirom iznutra, one što kuvaju jaja na -20 stepeni.

To mu dođe nešto kao miltary comp. concept, a?

A u pozadini ide reklama :

Model KONSPIRACIJA 2003 .

za rad u neprijateljskoj pozadini, ili odpozadi.... :) :) :) :)

zormanic je napisao(la):
Ma jesu .

A ono sa gaćama bi bilo super. Yamislite one vojničke - debele sa pamučnim frotirom iznutra, one što kuvaju jaja na -20 stepeni.

To mu dođe nešto kao miltary comp. concept, a?

A u pozadini ide reklama :

Model KONSPIRACIJA 2003 .

za rad u neprijateljskoj pozadini, ili odpozadi.... :) :) :) :)
...cim se setim tih gaca, odmah me spopadne konspiracija u stomaku
:butt: :0

Re: kakva ludnica

kakve gace, bane kaze da su majice:beat:

jazza je napisao(la):

na ustrb brzine mozes da utisas i Athlona, moj xp1700+ moze da radi na 5x100/1,1V sa pasivnim hladjenjem tt7+

posle utisavanja svega sto se je moglo utisati u kucistu najveci izvor buke su upravo 2 maxtora d740. probao sam da oko fioke za diskove oblepim onaj tanki sundjer iz pakovanja maticnih ploca. rezultat nije neki, ali bar malecki jeste...

ps da li se i u onim Mac-ovima bez ventilatora cuju hard diskovi?

Ima i u mekovima ventilatora, samo sto se stavljaju skupi i tihi :)

Imas sigurno na napajanju i grafickoj karti (novi radeonovi ili gf4-ke ga imaju garant), a u zavisnosti od procesora i njegov kuler.

Diskovi se koriste isti kao i u PeeCeeju, mozda je nekada bilo samo razlike sto su njihovi OEM diskovi (najcesce ih radio quantum tada) imali nesto dopunjen firmware. Ali mehanika koja stvar noize je jedna te ista.

Dosta stvari u kompu proizvodi neki zvuk samo zbog vibracija. Vecina fanova, recimo, se sasvim razlicito cuje kada ga drzis u ruci ili kada ga usrafis u kuciste - ista prica je i sa hardovima. Za fanove ima resenja u obliku onih malih gumenih distancera koji se koriste umesto srafova (ne znam da li je to doslo do Srbije), a za hardove je fino ako mozes na njihovim bokovima da stavis gumu ili tako nesto da dolaz i izmedju metalnih bokova harda i samog kaveza kucista.

nema nikakve rezonancije izmedju harda i kucista, nije to problem, isto je i kada ga drzim u ruci i kada je u kucistu.
buka je ona od motora hd-a, to je to zujanje koje je sada nadvladalo.
ranije dok je amd-a hladio fridge rock, nije se primecivalo to zujanje.
bilo bi lepo staviti gumu sa bokova ali nema mesta, tesna je fioka - chieftec, kao banetova, zato sam je oblepio sundjerom.

:wave;

jaksa je napisao(la):
nema nikakve rezonancije izmedju harda i kucista, nije to problem, isto je i kada ga drzim u ruci i kada je u kucistu.
buka je ona od motora hd-a, to je to zujanje koje je sada nadvladalo.
ranije dok je amd-a hladio fridge rock, nije se primecivalo to zujanje.
bilo bi lepo staviti gumu sa bokova ali nema mesta, tesna je fioka - chieftec, kao banetova, zato sam je oblepio sundjerom.

:wave;
Pa posle prebacivanja diska u Quiet mod (AMSet), jedino sto para usi je bas to zujanje (ako se prethodno utisaju svi ventilatori) :cuss:
E sad, to sto je disk "utisan" i ne znaci mnogo, jer on ne ore non-stop po njemu, pa da smeta buka koju prave glave, ali rotacija ploca je konstantna i tu ne moze nista da se uradi.
Bilo je svojevremeno diskusija na tu temu kad su se pojavili Quantum LM i AS pistavci, pa su ljudi stavljali neke gumene podloske izmedju harda i lima da smanje rezonanciju (koliko god stegao srafove uvek je ima i usled vibracija uvek negde neki lim malo zveci i bruji :(), ali im se onda hard vise grejao, jer taj lim predstavlja neku vrstu pasivnog hladnjaka, a kad stavis gumice, onda on ne nalaze na hard, pa tesko da moze da odvodi toplotu :)
Druga varijanta je bila podmazivanje motora, tj. osovine ctp;
Ne secam se tacno ko je to uradio (bese to davno), ali se secam tvrdnje da se drasticno utisao. Ja pored kulera i glasne muzike uopste ne cujem hard, pa nisam ni pokusavao da ga utisam. Jedino me burazer psuje nocu kad legne da spava, a ono... tisinu paraju MiG-ovi koji izlecu iz kucista :D

Crni je napisao(la):
...
Bilo je svojevremeno diskusija na tu temu kad su se pojavili Quantum LM i AS pistavci, pa su ljudi stavljali neke gumene podloske izmedju harda i lima da smanje rezonanciju (koliko god stegao srafove uvek je ima i usled vibracija uvek negde neki lim malo zveci i bruji :( ), ali im se onda hard vise grejao, jer taj lim predstavlja neku vrstu pasivnog hladnjaka, a kad stavis gumice, onda on ne nalaze na hard, pa tesko da moze da odvodi toplotu :)
...

Pasivno odvodjenje toplote pravi frku bas kada nemas fan koji hladi hdd ili malo bolje reseno strujanje vazduha. Ako imas to reseno, moz' da stavis i gace oko harda (ali ne Banetove :d )

Crni je napisao(la):
..., ali rotacija ploca je konstantna i tu ne moze nista da se uradi.

...Druga varijanta je bila podmazivanje motora, tj. osovine ctp;
:D

bojim se da ne moze (rotacija)

podmazivanje osovine, hm....;)

(ps ako me nema na benchu jedno duze vreme znaci da sam upropastio 2 maxtora, pa radim jos jedan posao da skupim pare za nove :D )

podmazivanje osovine, hm....
To je bio i moj komentar, ali lik (kao sto rekoh ne secam se tacno ko je bio toliko hrabar, lud, genijalan, mastovit ili sta vec) je tvrdio da je uspeo.
Ja sam jednostavno to uzeo zdravo za gotovo ne zeleci da na svojoj kozi proveravam da li zaista moze ili nas lozi :D

Nazad
Vrh Dno