Šta je novo?

kako rezati audio cd????

...Схватање "то ради на мом садашњем плејеру" је кратиковид и укогруд начин гледања на ствари...

На неким медијима пише нпр. 4х-52х, и то упутство треба поштовати, односно не резати на мањој брзини од најмање декларисане .
Podrazumeva se da ako radi na krš CD plejeru, da će raditi na svakom.

Nisam znao da diskove možeš rezati manjom brzinom od deklarisane. Koliko ja znam to je nemoguće, odnosno softver ne dozvoljava izbor manje brzine od minimalne za koju je medij deklarisan. Npr. na 8x rezaču nisam uopšte mogao da narežem CDRW koji je deklarisan na 10x-16x (ultra hi-speed).

Tako da nemoj da lupetaš, d'izvineš, i da se po običaju praviš najpametniji, a raspolažeš nepotpunim ili zastarelim informacijama

(Neka me izvine ostali, ovaj poslednji komentar nije u vezi samo sa ovom temom već uopšte za korisnika)

Poslednja izmena:
Podrazumeva se da ako radi na krš CD plejeru, da će raditi na svakom.

Nisam znao da diskove možeš rezati manjom brzinom od deklarisane. Koliko ja znam to je nemoguće, odnosno softver ne dozvoljava izbor manje brzine od minimalne za koju je medij deklarisan. Npr. na 8x rezaču nisam uopšte mogao da narežem CDRW koji je deklarisan na 10x-16x (ultra hi-speed).
Твоје незнање није мерило ничега.
Као што каже човек који је професионалац:
lm, odgovor na tvoje pitanje je... Da, moze se rezati na 1x bez ikakvih problema, bar na SCSI...
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1658861&postcount=20

Шта неки резач може да уради зависи од његовог firmwarea.

Твоје неваспитање је такође твоја лична ствар, па бих те само замолио да припазиш на свој речник бар када јавно наступаш. Надам се да ће о твојој пристојности побринути и модератор...

Poslednja izmena:
Ufff...malo ste me zbunili sa ovom pricom oko rezanja i kvaliteta narezanog, pa bih zato voleo da mi neko pojasni sledece:

Ja svu muziku (.mp3 i FLAC) rezem na Verbatim 16x DVD+R medije, na brzini od 8x. Jel se tu gubi nesto na kvalitetu, ide li rezanje u elipsu, smetaju li nesto vibracije...?:trust:

@A M G ovde govorimo o Audio CDima a ne o Data DVDima.

@draganmi

Nigde ne vidim u tom postu da se spominje rezanje diskova koji nisu deklarisani za 1x? Ja znam da ćeš ti da teraš po svom (znam te ko zlu paru), ali to na žalost ne znači da si u pravu, u šta sam se i više puta uverio.

ma ne moras da brines skoro uopste kad snimas DATA diskove (ne AudioCD), jer zbog ugradjene korekcije gresaka fajl ce se ili procitati ili nece nikako.
mada, ja ipak rezem dvd-ove na 4x. stari mi je komp, a i rezac, pa se bafer mozda isprazni. ako ti vreme nije problem savetovao bih ti da koristis 4x. u soprotnom 8x i ne brini..

u slucaju vaznih podataka, bilo bi dobro da napravis .par fajlove, potrazi na netu 'QuickPar', besplatan je.

ma ne moras da brines skoro uopste kad snimas DATA diskove (ne AudioCD), jer zbog ugradjene korekcije gresaka fajl ce se ili procitati ili nece nikako.
mada, ja ipak rezem dvd-ove na 4x. stari mi je komp, a i rezac, pa se bafer mozda isprazni. ako ti vreme nije problem savetovao bih ti da koristis 4x. u soprotnom 8x i ne brini..

u slucaju vaznih podataka, bilo bi dobro da napravis .par fajlove, potrazi na netu 'QuickPar', besplatan je.

Ovakvom jasnom i preciznom odgovoru sam se nadao! Hvala! :wave:
Dopada mi se i ovaj predlog za QuickPar, tako nesto sam vidjao na News serivisma.

Poslednja izmena:
OK, a da li je dobra strategija da se za rezanje koristi neki 1x capable rezač? I, ako jeste, na kojim medijima? Ja npr. imam Teac 1x-4x na starom kompu. Međutim, tad su i mediji bili pravljeni za te brzine, postavlja se pitanje neće li snimanje na 1x oštetiti sam medij i biti gore nego 4x na nekom novom rezaču? Imam razloga da verujem da su 24x mediji bili maltene spaljeni kad su snimani 1x na tom rezaču (većina uređaja nije mogla da ih čita).

Kupices ovo i bez problema narezati na SCSI X1 bilo da je TEAC ili PLEXTOR
http://www.totalblankmedia.com/tdk-cdr-xg-audio-80-p-525.html

Nazad
Vrh Dno