Šta je novo?

Kako resiti: "Are you sure you want to move system file Thumbs.db?

Kad ti se javlja ta poruka?
Inace moj savet ti je da pobrises SVE thumbs.db fajlove sa harda i pod my computer / tools/folder options/view stikliras opciju "do not cache thumbnails" ...ond se vise nece pojavljivati ti fajlovi, koji inace ne sluze nicemu...

Klikni na YES :D
Šalim se malo, ali to je to u suštini.

Thumbs.db fajl se kreira u svakom direktorijumu gde su slike i zbog toga se umanjeni prikazi tih slika (ili thumbs) brže prikazuju svaki sledeći put. Slobodno ga premeštaj, briši i slično.

Poruka se javlja kada recimo prebacujem jedan folder u kome se nalaze slike na neko drugo mesto. Znam za sta sluzi taj fajl i ne odgovara mi da se ne pravi, samo zelim da me ne pita vec da ga automatski prebaci. Nadam se da je sad jasnije. Ima li resenja?

Normalno je da ti postavi pitanje pošto je u pitanju fajl sa hidden/system atributom. Ako te baš toliko nervira, fajlove prebacuj Total Commanderom i u njegovim opcijama (Options > Misc) isključi konfirmaciju za "Overwriting/deleting hidden/system files".

pa dobro, ali zasto mene (na nekoliko razlicitih windowsa) pita za ostale read-only i system fajlove, a za thumbs.db nikad? uostalom probajte i sami.
stvar jeste trivijalna, ali mora da postoji mogucnost izbora negde.

da nisi koristio neki tweaker ili registry optimiser ili nesto slicno?

I mene to ponekad pita, a ne koristim nista od tih programa koji samo ranije "ubiju" windows.

Koji su to programi i kako to "ranije "ubiju Win"?
Koristim i koristio sam xyz tweakera i cleanera i nijedan mi nije nešto zeznuo. Ne mora sve što je čekirano da se odčekira i obrnuto i Win će da poživi.

Čini mi se da je useru JA uključeno da prikazuje protected operating system files i hidden files. Samim tim se prikazuje thumbs file pa pri selektovanju pre cut/copy obuhvataš i njega.. Dok je kod tebe Nenade suprotno tj. ne prikazuje iste i zato ti se ne javlja ova poruka.

Bar mislim da je tako hehe :)

hm... da, ja sam prvo na to posumnjao, probao, pa nije bilo tako. ;)
ali evo odgovora:

kad pomeras ceo folder, ne pita.
kad udjes u folder, pa izaberes sve fajlove (ctrl-a), ukljucujuci i doticni; pa ih premestas u drugi folder onda pita.

Vrh Dno