Šta je novo?

Kako resiti - "550 5.7.1 Access denied. IP name lookup failed [212.200.145.92 ]" ?

brale

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2004
Poena
319
Kako resiti - "550 5.7.1 Access denied. IP name lookup failed [212.200.145.92 ]" ?

Kako podesiti windows 2003 server, da se reši gore navedeni problem pri slanju mejla iz mdaemona ka nekim provajderima (verovatno onim koji imaju proveru dns-a) ???

Ne treba podesiti Windows vec mdaemon...
Jesi li lepo setovao FQDN, IP adresu masine i sve ostale parametre u mdaemon-u (vezane za lokalni domen)?

Ja ga koristim vec skoro godinu dana i to je stvarcica koja jednostavno....radi :)

EDIT: I jos se setih jedne bitne stvari (a mislim da je tu tvoj problem)....jer si setovao reverse DNS entries za svoj MX record u svom dns-u?
Bez toga cete pojedini serveri smatrati spam-om, i imace problem sa primanjem poste sa tvog domena...

Poslednja izmena:
DNS problem.

Kontaktiraj provajdera odnosno onoga kod koga ti je registrovan domen i reci ljudima da unesu reverse DNS zapis za tvoj mail server u njihove dns tabele.

Mislim da nije u pitanju lokalni DNS jer koliko vidim imas pojedinacne probleme pri slanju mailova.

Btw do pre neku godinu postojanje reverznih dns zapisa nije bilo uopste bitno, ali kako su spameri uzeli maha i antispam provere su postale vrlo stroge (mozda i previse).

Hvala drugari. Upravo je bio problem u tome što me u telekomu nisu stavili u reverznu zonu.Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno