Šta je novo?

Kako resit problem mrtvog piksela

manastiriste

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2007
Poena
304
Potreban savet.....
kupio sam original nokiu n78 uz mts postpaid paket preko Tehnomobile, odem kuci, napunim telefon, ukljucim...kada me ubode mrtav piksela ne u oko nego u srce....
Ne znam sta da radim....Zvao sam ovlascenog servisera kaze da je garancija na 5 i vise mrtvih piksela....ovi u radnji gde sam kupio me uputili na servis....ne znam sta da radim....mislim da mi nema spasa.....a ne znam ni koliko kosta zamena displeja..

da li neko ima neki savet.....

Probaj da stisneš ekran na tom mestu, ali pažljivo, ako je uopšte moguće dopreti do TN filma preko kućišta na N78.

Kontaktiraj direktno Nokijin (koja reč) support preko neta.

ma nema sanse doci do displeja....ne smem da pritiskam jace puci ce sve....hvala na savetu

Resio sam idem u Alpha copy da mi zamene displej, pa sta kosta da kosta....bolje da platim nego srce da me boli zbog ove lepotice od telefona

A šta u slučaju da taj novi ima dva mrtva pixela ? Pošto je garancije na više od pet, neće ti ni taj priznati onda, ne ?

Naravno da nece. A necu ni da pomislim koliko kosta zamena displeja.

Secam se da je za N73 bilo nesto tipa 70eur. Neka me neko ispravi ako gresim.

Meni se to desilo sa nokiom 6300.
Primecivao sam ga jedno 2 dana a onda sam ga zaboravio! ,)

Nasao sam neku svetliju temu, instalirao je i sada se ne primecuje....bas toliko.....ubediste me da odustanem od zamene displeja.....mozda je najbolje da zamenim ceo telefon....

A zasto lepo ne vratis telefon u prodavnicu i uzmes pare? Kazes nisam zadovoljan, hvala dovidjenja. Naravno ako nisi poskidao sve folije sa njega.

edit : Ups, sad sam provalio da si uzeo telefon uz postpaid, mada relano i tu bi moralo da se vodi racuna o pravima potrosaca. Ako nisi zadovoljan robom imas prava da je zamenis za drugu.

Poslednja izmena od urednika:
zeznuo sam stvar, skinuo sam folije, zvao sam radnju, rekli mi da zovem servis i da oni vise nemaju nikakve veze sa uredjajima....a u servisu kazu 5 i vise mrtvaka na 2mm kvadratna dolazi u obzir.
Hvala svima, necu vise da vas davim. Od sada necu kupiti telefon dok ga ne ukljuce na moje oci, pa neka oni tvrde da ne smeju da otvaraju uredjaj pre nego sto ga prodaju.....

Imaju video fajlovi koji kao navodno odmrzavaju pixele.A da probas da nadjes taj file (jako brzo menja tri boje i tako u nedigled),da ga konvertujes ili ni nemoras i da probas da ga pustis tako da radi neko vreme.Mozda pomogne!?

Nasao sam taj file, ali kada startujem taj programcic, on mi ne prekrije ceo displej, ne mogu u full screenu da ga postavim, ne znam da li on obradjuje celu povrsinu displeja, meni je mrtav piksel u gornjem delu displeja u blizini sata

Ako ti pixel svetli crveno, zeleno ili plavo, znaci da se zaglavio, ako je crn ili beo, znaci da je mrtav.

Jel mozes da skines nekako prednju masku telefona? Ako mozes, skini, pa onda uzmi nekom krpom nezno protrljaj oblast oko zaglavljenog pixela, pa bi trebalo da nestane.

Da, garancija na 5+ pixela.:smoke:

Ne bih da eksperimentisem, ako se pojavi jos koji mrtvak, nosim ga u servis, rekli su da garancija vazi za vise od 2, polako ga zaboravljam....

Nazad
Vrh Dno