Šta je novo?

Kako rešiti crash-ovanje Chrome uzrokovanog nevoljnom količinom RAM-a

ShadowOps

Cenjen
Učlanjen(a)
23.09.2018
Poena
135
Na PCu imam 16GB RAM, vrv brzine 3200..
Ovo je verovatno uzajamno delovanje i nadju se u limbo mod. Chrome jede mnogo RAM-a, i zbog malo slobodno RAM-a Chrome postane neupotrebljiv kada se otvore više kartica. Ajde to nego što mi sve krešuje, Discord, Telegram, nekad i Brave...

Uradio sam brisanje keš memorije i kolačica na Chrome-u, reinstalirao ga ali to nije pomoglo

Postoji li neki softver koji bi mogao da mi ukaže na moguću grešku? Ne radi mi se bas reinstalacija celog Windows-a

Cenio bih bilo koji savet, hvala unapred

Zbog nedostatka RAMa je ok da radi sporo i da ucitava ponovo, ali ne da kreshuje. Probaj da testiras memoriju. memtest recimo.
Ako imaš dva štapa memorije probaj samo sa jednim pa samo sa drugim.

Definitivno ram. Imao sam isti problem nakon dodavanja još dva štapa....

Nešto to tebi drugo ne radi kako treba, Jeste da imam 32GB rama ali em imam po pet šest tabova na Chromu em toliko na Bravu u isto vreme sve sa Windowsom samo 8GB rama je ukupno zauzeto. Samo ti memoriju da testiraš tvoji problem nije vezan sa Hromom. Možda imaš i neku gamad koja pravi probleme. Pošto na drugom PC-iju imam isto kao i ti 16GB rama ali nemam nikakvi problem sa Hromom.

Ovo je verovatno uzajamno delovanje i nadju se u limbo mod. Chrome jede mnogo RAM-a, i zbog malo slobodno RAM-a Chrome postane neupotrebljiv kada se otvore više kartica. Ajde to nego što mi sve krešuje, Discord, Telegram, nekad i Brave...

Uradio sam brisanje keš memorije i kolačica na Chrome-u, reinstalirao ga ali to nije pomoglo

Postoji li neki softver koji bi mogao da mi ukaže na moguću grešku? Ne radi mi se bas reinstalacija celog Windows-a

Probaj da ugasiš sve ekstenzije za CHrome koje imaš?

U pitanju je brzina frekvencije na ramu smanji pa nece ti prikazivati problem

Zbog nedostatka RAMa je ok da radi sporo i da ucitava ponovo, ali ne da kreshuje. Probaj da testiras memoriju. memtest recimo.
Ako imaš dva štapa memorije probaj samo sa jednim pa samo sa drugim.
Samo da pojasnim, ne kresuje PC nego Chrome, a nekad i Discord, Brave.
Definitivno ram. Imao sam isti problem nakon dodavanja još dva štapa....
Nazalost nemam mesta da dodam jos 2.
Nešto to tebi drugo ne radi kako treba, Jeste da imam 32GB rama ali em imam po pet šest tabova na Chromu em toliko na Bravu u isto vreme sve sa Windowsom samo 8GB rama je ukupno zauzeto. Samo ti memoriju da testiraš tvoji problem nije vezan sa Hromom. Možda imaš i neku gamad koja pravi probleme. Pošto na drugom PC-iju imam isto kao i ti 16GB rama ali nemam nikakvi problem sa Hromom.
Ja cesto radim sa 15-20+ tabova ali na laptopu npr. sa dosta manje rama to ne predstavlja problem.
Probaj da ugasiš sve ekstenzije za CHrome koje imaš?
Nemoguce, sve su mi bitne za svakodnevan rad.

Samo da pojasnim, ne kresuje PC nego Chrome, a nekad i Discord, Brave.
Ni jedna od tih aplikacija ne krešuje na sistemima koji su hardverski potpuno ispravni i na kojima operativni sistem nije iznjakan do raspadanja.

Nazad
Vrh Dno