Šta je novo?

Kako razdvojiti ovaj par?

Doll Parts

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
320
Slika sve govori.. Proc je izašao zajedno sa boxom iz zatvorenog ležišta. Nožice srećom nisu oštećene,ali zalepljen je na kuleru čvrsto kao stena.
Pošto ne mogu da ga vratim u ležište,moram da primenim neki "spoljašnji" metod razdvajanja. Šta preporučujete? Silu i polugu? Zagrevanje nečim?

Probaj da rotiras procesor i da ga lagano podizes sa jedne strane (zavlaceci prstice prema HSF-u)

Auuu

Ovo ne valja. Pa kako su ti izasli spojeni? Jesi li zagrejao proc pre vadjenja? Kad vadis cooler nikad ne vuces samo vertikalno na gore nego lagano uvrces levo-desno i u isto vreme lagano vuces na gore. Pokusaj sad cvrsto da uhvatis CPU (pazi na pinove) i probaj da uvrces cooler levo-desno. Nadam se da nije jako zapekla pasta i da ce ti poci za rukom da ih odvojis.

Nemoj samo prejako da stiskas da se ne odlepi naglo, pa da ti procesor izleti i pokrivis pinove...

to se i meni desilo par puta na starom procesoru... kako ne znam i mislio sam da sam jedini kome se to desava... nista, uzmes neku plasticnu kasicicu i guras metalni deo od procesora ka nekoj strani... naravno operaciju obavi na krevetu kad sleti procesor da padne na mekanu a pre toga stavi neku novinu ispod da ne umazes krevet... srecno

Uzmi lepo fen(ili fem :) ) za kosu pa zagrej kuler. Veruj mi, ima da se usija i onda lagano probaj levo desno.
Mislim da on ne moze da vrati sada cpu u socket ovako zalepljen.

Uzmi lepo fen(ili fem :) ) za kosu pa zagrej kuler. Veruj mi, ima da se usija i onda lagano probaj levo desno.
Mislim da on ne moze da vrati sada cpu u socket ovako zalepljen.

I ja mislim da ne moze da ga vrati, jer ne moze poluga za zakljucavanje cpu-a u socketu da bude uspravljena jer ce smetati cooleru, a ako je spusti onda pinovi nece moci usci na svoja mesta. Vidis ovo sa zagrevanjem tela hladnjaka nije losa ideja.

Secam se tog problema sa celeronom na 366mhz klokovanog na 450mhz(josh uvek radi kao sat)! :) To su bila vremena. Ja sam tada uchvrstio kuler, a onda grejao upaljachem!!!, i sa strane shrafcigerom kuckao procesor dok nije spao. Tad je spojna povrshina bila neuporedivo manja, i bilo je dosta heavy, a sad mogu samo da pretopstavim. Kapiram da mu nishta ne bi falilo i da ga pustish na neku vrelu paru... Djavo bi ga znao...

ja sam to resava vise puta
nekom blagom polugom,
recimo srafciger stavis izmedju metalnog dela CPU i hladnjaka sa strane,
znaci sto vise da zavuces srafciger, i onda lagono ides na gore, od hladnjaka,
i to je to, uvek mi je uspevalo,
kako na intel-ima 478 i amd-ovima 774/993.

Uspelo je posle zagrevanja fenom i pola sata čupanja. Izleteo je kao Ahonen,sva sreća po mekom tepihu,tako da je živ i zdrav. :)

ja sam to resava vise puta
nekom blagom polugom,
recimo srafciger stavis izmedju metalnog dela CPU i hladnjaka sa strane,
znaci sto vise da zavuces srafciger, i onda lagono ides na gore, od hladnjaka,
i to je to, uvek mi je uspevalo,
kako na intel-ima 478 i amd-ovima 774/993.

Ova ti je vr' 774 i 993, totalno space.... :d

ja sam svojevremeno istu stvar uradio kad sam namazao domacinski as5... oni koji imaju iskustva sa doticnom znaju koliko se to lepi... elem, primenom horizontalne sile proc je sisao bez problema...

Ovo je najlakse odraditi onim tapetarskim skalpelom, samo ga treba lagano zavuci izmedju HSF-a i CPU-a. Cim dobije luft sa jedne strane, odmah popusta i lako se skida...

brate,jel mozes nekako da mi nadjes 939 x2 procesor ili znas nekoga ko valja polovno...:wall:

Imao isti problem.Resio tako sto sam sa ziletom (onim sto koriste sivacice ima oblogu sa jedne strane) lagano izmedju procesora i hladnjaka mrdao i gurao procesor odma spao.

Oces da ti ja dam zicu za skidanje sofersajbni na kolima to je taj metod cik-cak ima da ga odvoji ko ludo.:d

Vrh Dno