Šta je novo?

Kako promeniti vreme u Windows 10 ako je sifrovano?

MALI MISA

Zapažen
Učlanjen(a)
31.08.2022
Poena
11
Molim Vas za pomoc. Treba da promenim vreme i datum u podesavanjima na Windows 10 ,ali kada pokusam da promenim izbacuje mi prozor gde treba da ukucam passwors. Kako to da sklonim??

@MALI MISA Ulogovan si kao korisnik, a ne kao admin?

Ako me sećanje dobro služi, probaj preko komandne linije, ako hoće. Kucaj cmd da ottvoriš terminal, i u terminalu kucaj: date, i onda unesi datum koji želiš, a zatim time, i unesi vreme koje želiš.

Molim Vas za pomoc. Treba da promenim vreme i datum u podesavanjima na Windows 10 ,ali kada pokusam da promenim izbacuje mi prozor gde treba da ukucam passwors. Kako to da sklonim??
Password od čega ? BIOS ?, u windows-u može samo administrator account a ako je neki drugi onda je password administratora za Windows.

Vreme u računaru može da se promeni iz BIOS, ako i on nije zaključan, a možeš i butabilni neki drugi OS da podigneš sa USB i tu da promeniš vreme, ako je netačno. Sat je svakako u BIOS-u, i potpuno je svejedno kojim putem ćeš ga ažurirati.

Nagađam da je šifra tu ipak sa razlogom i da treba da kontaktiraš osobu koja ti je to postavila, da promeni vreme.

Vreme ne može da bude šifrovano , može bios i Windows da se zaštiti šifrom , jedino ako ti je crkla baterija na matičnoj ploči pa se resetuje vreme stalno.

Mašina u domenu može da ima zaključanu vremensku zonu. Može neko sa admin pravima da promeni.

Nazad
Vrh Dno