Šta je novo?

Kako promeniti read-only folder u rw na ICS Androidu?

boki78

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poena
395
Koristim SonyEricsson Xperia Mini Pro SK17i i na njemu je ICS 4.0.4 Android, danas sam root-ovao telefon i sada želim da kopiram neke melodije u system/media/audio/ringtones uz pomoć Astro File Menager-a ali telefon mi to ne dozvoljava jer je u pitanju read-only folder. Kako mogu promeniti taj folder u rw i prebaciti tamo željene melodije? Tražeći malo na netu vidim da se preporučuje Root Explorer ali on se plaća, ima li neka druga aplikacija koja može završiti tu promenu? Video sam da se spominju i neke druge metode ali nisu mi baš najjasnije pa eventualno ako neko ima volje i vremena može da mi objasni kako to da izvedem?

Unapred hvala!

Npr. Total Commander - Duži pritisak na folder dok ne pokaže meni - odabrati Properties - pa dugme rwx

Hvala ti na brzom odgovoru, uspeo sam da preko TC prebacim željene melodije tamo ali sada imam novi problem, ja sam definitivno čovek koji se najviše namučio da bi mu personalna zvona funkcionisala i još uvek nisam uspeo u tome. Naime melodije su u ogg formatu, prebačene su u system/media/audio/ringtones, vide se u folderu, veličina foldera se povećala za veličinu unetih melodija ali ne mogu ih dodeliti kao posebno zvono iako mi se prikažu u ponuđenim melodijama, čak ih ne mogu ni pustiti preko Winamp-a, jednostavno kao da nisu tu. Melodije koje su po default-u bile tu i dalje se mogu normalno koristiti ali ne i ove koje sam ja preneo. Da li neko zna gde grešim i u čemu je problem

A zasto moraju te melodije da budu bas u tom folderu? Probaj Ringdroid, on ce ti napraviti ringtone u formatu i duzini koji zelis.

@maxo92bre

Samo sa ogg jer mp3 nisam ni pokušavao da prebacujem. Verovatno je poenta da se podesi file i folder permission ali sam ja brzopleto izbrisao sve melodije koje sam preneo a sada me nešto zeza i ne dozvoljava mi da ih prebacim ponovo u željeni folder iako sam podesio permission za njega.

@Jericho

Pa u tom folderu bi trebalo najsigurnije da radi, u samom je telefonu i inače odatle vuče melodije koje su u ogg formatu pa sam zato i ove moje stavio u isti format, iskreno root-ovao sam telefon samo da bih prebacio melodije u taj folder ali ispalo je i da sa samim prebacivanjem i čitanjem melodije imam problem. Možda me zeza i TC sa kojim to pokušavam i da uradim....

Poslednja izmena:
Napravi na externoj (memorija dodeljena korisniku) folder ringtones i u njega ubaci melodijd.

U bre, sad se setih tvog slucaja, pa ti se zlopatis sa tim melodijama jos od GB :D Losa karma ;)

Heheheh stvarno je loša karma i baš se zlopatim sa tim...:) yooyo da li možeš da mi kažeš preciznije putanju do te memorije. Nebitno sada i zbog čega radim sve ovo ali me veoma zanima zašto ne mogu da promenim folder permission za folder ringtones u system/media/audio i da li je moguće da ako uspem da prebacim 20 melodija tamo moram pojedinačno za svaku da menjam permission da bi bila čitljiva i još da restartujem fon da sve to prihvati? Postaje stvarno tragikomično, poželim da se vratim na Symbian...:D

Napravi na externoj (memorija dodeljena korisniku) folder ringtones i u njega ubaci melodijd.

To sad htjedoh napisati, ne znam sto ih mora bas u system prebacivati...

/sdcard/ringtones

Potrazi malo pretpostavljam da je folder vec napravljen :)

Kod mene postoji na, /sdcard i /emmc

Poslednja izmena:
@boki87:
Interna memorija telefona je podeljena na sistemski deo i deo za korisnika. Deo za korisnika se koristi za slike uslikas, za muziku koju slusas, itd.
Ako imas nekakav file explorer, idi u /sdcard i napravi folder Ringtones i u njega stavi melodije.

Nikako ne mogu staviti na karticu jer je upravo to i problem zbog kojeg radim sve ovo. Naime imao sam ja melodije na memorijskoj kartici smeštene kako treba u media/audio/ringtones i one rade normalno samo dok ne spojim telefon sa kompom, odnosno karticu i tada pobrljavi. Postoji već tema od tri strane o tom mom problemu ali to sada nije suština i zato sam i otvorio novu temu, naime zanima me koji je postupak i koja je free aplikacija najbolja za menjanje odnosno pisanje u sistemskim folderima? Ispalo je da sam lakše root-ovao telefon nego što ću menjati sistemski folder.

Jesi li probao ES File Explorer?

Root Explorer . U gornjem delu programa imas opciju mount as R/O, R/W.

Poslednja izmena:
To je onda druga stvar. Tacno je da se poremeti kad mountujes sdcard na komp i to je normalno. Onda moras u system/media/audio/ringtones

Edit:

Obavezno namjesti permisije kao druge, melodije, ocogledno ti je to problem, sto ne mozes izabrati :)

Poslednja izmena:
Kao prvo da vam se zahvalim svima na pomoći, definitivno je problem bio Total Commander koji je brljavio prilikom mojih pokušaja da promenim File Permissions, na žalost izgubih par sati ne shvatajući da mi aplikacija pravi problem. Na kraju sam instalirao ES File Explorer i sve što je trebalo odradio brzo i bez problema. Melodije su mi konačno smeštene u system/media/audio/ringtones i dodelio sam sve melodije kako sam hteo, ovo bi trebalo da bude konačno rešenje svih mojih problema u vezi ličnih zvona ali videćemo, vreme će pokazati...:D

Nadam se da će ova tema pomoći drugim ljudima koji budu imali slične probleme sa menjanjem File Permissions, hvala još jednom svima i veliki pozdrav! :)

Da dodam jos par iskustava. Meni je ES sve to lepo odradjivao, ali zadnja verzija nece, pisao sam vec negde o tome ovde, isto sam se patio dok nisam provalio da je do njega. Inace kad prekopirate te melodije u sistemsku memoriju uglavnom treba restart da bi mogli da ih izaberete, mada verovatno nije uvek pravilo, cisto da ne panicite ako ih uspesno prekopirate a ne mozete da ih izaberete.

Nazad
Vrh Dno