Šta je novo?

Kako promeniti IP adresu kada se pristupa netu preko mobilnog telefona?

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
815
Koristim Android telefon da preko usb tetheringa pristupam netu. Medjutim i posle reseta i telefona i laptopa, uvek dobijam istu IP adresu, a potrebna mi je stalno druga. Kako dobiti drugu IP adresu?

Ukoliko koristis ADSL, resetuješ ruter.
Ukoliko koristiš kablovski, onda nikako.

Pa koristim ADSL, al ja rekoh da koristim mobilni internet sa telefona, znaci preko USB kabla i tethering.

Koristi torrent umesto glupih sharing site-ova.

Ja sam razumeo da sa računara puštaš internet na telefon.
U tom slučaju, ne možeš menjati IP adresu. Kada ti bazna stanica dodeli nov IP, tada.

Resetuj konekciju iz admin menija rutera, i dobices novi IP. Resetovanjem telefona ne dobijas nista, o resetovanju kompa koji se kaci preko telefona da ni ne govorim.

Jericho, on tetheruje mobilni internet na računar. Za taj vid konekcije je on pitao kako da dobije nov IP.

Video sam, ali zasto bi mu trebala druga privatna IP adresa, logicnije mi je da menja javnu IP adresu, jedino tu vidim neku logiku (rapidshare i sl.). Najbolje da on sam kaze sta mu tacno treba i u koju svrhu.

Ja sam i shvatio da njemu treba druga javna IP adres? Ali to, rekao bih, zavisi od bazne stanice i on ništa ne može učiniti da mu bazna stanica dodeli drugi IP.
Slažem se, neka kaže šta mu tačno treba, pa da vidimo. :)

Da, treba mi nova javna IP adresa, jer se registrujem na jedan Guglov servis i ne bih zeleo da me prepoznaju da sam ranije bio registrovan sa istog racunara.

Javne IP adrese krajnjim korisnicima dodeljuje operaterov RADIUS server, i u njegovoj konfiguraciji je podesen lease-time, odnosno vreme nakon kojeg se IP adresa vraca u skup adresa slobodnih za dodeljivanje.

Imas u prinicipu par mogucnosti:
- napravi konekciju sa drugom karticom - skoro sigurno ces dobiti drugu adresu
- napravi duzi razmak izmedju dve konekcije sa istom karticom. Sto duzi razmak, to je veca verovatnoca da dobijes drugu adresu.

Pozdrav

Ja sam shvatio da pravis WiFi tethering, nije trebalo da pominjes ADSL :p

Nazad
Vrh Dno