Šta je novo?

Kako prodati domen

• Začetnik teme Začetnik teme djpaan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djpaan

Čuven
Učlanjen(a)
16.04.2004
Poena
695
Naime hteo bih da prodam domen koji sam ja registrovao pre izvesnog vremena. Radi se .co.yu domenu.
Da li je to ostvarljivo, kako se zavrsava papirologija, s obzirom da je .co.yu registrovan an endu firmu, a sada bi trebalo (po obavljenoj kupovini) da se registruje za drugu firmu.
Kako bih uopste mogao da izvucem racunicu koliko bih trebao da trazim za doticni...
Poz, A

Poslednja izmena:
Nisam siguran, ali mislim da je zabranjena trgovina domenima co.yu iz razloga sto se dobijaju besplatno. Demantujte me.

znaci mozda postoji mogucnost da se to uradi na crno, bez papirologije?

Ostaje problem sto si ti domen dobio na koriscenje, jer si ga registrovao na 'neku' firmu. Svi tvoji podaci su zavedeni kod NIC.yu, a administraciju moze da uradi samo osoba koja je navedena u kontaktima. To bi onome ko kupuje domen moglo da stvori problema kasnije...

Poslednja izmena:
Naravno, ukoliko domen vredi vise od firme (domeni u Srbiji ne vrede mnogo, ali, nazalost, ni firme), prodas firmu i uz nju domen :d
Sve regularno.
Nego, zar ne moze da se promene podaci o adminu domena?!?

Pa, u teoriji bi bilo dovoljno da ti plate domen, ti se odreknes domena kod www.nic.yu, i onda kupac podnese zahtev za taj isti domen za koji dan.

Mogu da se promene podaci, ali to mora da ucini navedeno lice, sa pecatom i potpisom kao na resenju koje je prosledjeno pri registraciji....

ok, u pitanju je moja firma, ja sam admin itd... i planirao sam da uradim nesto kao sto ravni kaze, ali rekoh da proverim da ne bi posle bilo svasta...🙂
Nego, kako da odredim cenu?

pa prosto! Lepo napises na memorandumu firme, da se odricesh "bas tog" domena, i da ga predajesh drugoj firmi! Dok ona odmah podnosi zahtev za taj domen! Pozeljno je da odete zajedno kod hosting provajdera i da ujedno odradite stvar!

A placanje naravno se dogovorite, naknadno, u 4 oka... 🙂

Nazad
Vrh Dno