Šta je novo?

kako pristupiti sajtu hostovanom na virtualbox?

nesic1

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2008
Poena
570
koristim oracle vm virtual box, instalirao sam ubuntu 12.4 server, i kada ukucam u firefoxu u virtual boxu 10.0.2.15 otvara sajt koji sam hostovao, e sad kako da pristupim tom sajtu van virtual boxa? cackao sam u podesavanjima za network u virtualu ali nisam uspeo da podesim? ako neko ima ideju?

na net sam povezan preko tplink tl-wr740n

hvala

Podesi mrezu na bridged mode u guestu i vbox guest ce dobiti lokalni ip. Posle toga treba samo port na ruteru da otvoris i to je to

Poslednja izmena:
hvala na odgovoru, jel ovako?
nece nesto

new-bitmap-image.jpg

tako je, samo odaberi intefejs koji ti ima izlaz na internet. posle par sec ces dobiti lokalnu ip adresu iz iste mreze na kojoj je i host

nesto nece da mi radi, kad stavim gornja podesavanja nemam internet, da li ima neke veze sto sam preko wirelesa?

kad vratim na nat internet radi, verovatno me nesto pored zeza sad cu da vidim po googlu

Zavisi kako ti je guest OS podešen, da li je dobio IP? Možeš li da ga pinguješ sa hosta? U najgorem slučaju koristim 2 interfejsa, NAT i host-only jer nosam laptop i menjam mrežne konekcije (wifi, kabl, 3g). Tako uvek mogu da pristupim guest OSu preko host-only interfejsa, a ako imam internet na hostu onda ga imam i na guestu preko NAT interfejsa.

evo da se javim,
instalirao sam ovaj guest, i nista i dalje nisam uradio nece, e onda sam pretrazivanjem nasao da nece da radi lepo na kompjuteru gde se koristi wireless zbog ogranicenja wireless adaptera pa sam ubacio kabal i sad radi, tj kad stavim na bridget imam internet u firefoxu, sad da vidim da podignem server.

Hvala jos jednom na podrsci cheers

EDIT:
podigao i na ip adresi unutar servera radi, sad samo da vidim da ga otvorim za spoljni pristup, ne znam koji port da otvorim?

Poslednja izmena:
meni radi preko wirelessa tako da stvarno ne znam.. treba neki port proizvoljni da redirektujes na taj lokalni ip i port 80. znaci ako ti je spoljna adresa 188.32.224.654 i na primer otvoris port 1337, treba da gadjas port 80 i adresu lokalnu tog kompa, onda mu pristupas sa 188.32.224.654:1337.

hvala, sredio sam sve, samo jos da vidim to sa portovima kako ide :)
cheers

moze li link do nekog uputstva kako da uradim ovo sa portovima, gledam i ovo sa kritikinog linka i nisam uspeo da sredim
ip adresa na ruteru mi je 178.79.29.2

192.168.0.104kada ukucam u exploreru http://192.168.0.104/ otvara mi sajt, to je interna adresa koliko sam ukapirao, otvorio sam port u ruteru 1333 i 80 i nista, na masini virtualnoj gde je server otvoren je port 80, nasao sam komandu za skeniranje portova negde

ne treba da otvoris port, nego da forwardujes. znaci sa eksterne adrese forwardujes port proizvoljni, na lokalnu adresu i port 80.
evo primera za smos
untitled.png

Vrh Dno