Šta je novo?

Kako prebaciti kontakte i poruke sa Android telefona na računar

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Pitanje je dakle kako prebaciti kontekte i poruke na računar ili memorijsku karticu na Android telefonu Samsung Galaxy GT-I5500

Nemam GT-I5500, već Galaxy Ace, ali trebalo bi da je isto:

- Contacts - Export to SD card (snima se .vcf fajl u rutu SD kartice)
- Preko Kiesa

Mada je uvek puno bolje i komotnije koristiti Contacts direktno na Gmail nalogu - kontakte sređuješ na bilo kom kompjuteru, a sa prvom sinhronizacijom oni se osveže i u telefonu.. Pretpostavlja se da je mesto snimanja kontakata gmail.

Poslednja izmena:
Prebacio sam kontakte pomoću Kies.

Problem je kako prebaciti sms jer Kies nema tu mogućnost

Instaliraš jednu od mnogih aplikacija sa marketa, koje ti sačuvaju sve poruke na gmailu.

Besplatna aplikacija MyPhoneExplorer za Win.
Radi lepo i to i sve potrebne stvari u vezano za PC <-> Android.

@Tetsuo
POenta je prebaciti na računar a ne na gmail pa potom na računar

@zocha_bg
probaću d anađem ovo i da probam. Ako sam te dobro shvatio to je nešto slično Samsung Kies

Ja sam prebacio SMS TO HTML aplikacijom...

MyPhoneExplorer da nemože da pronađe telefon

pokreni aplikaciju na telefonu pa onda na kompu i proveri da li si uključio wi-fi pin ili tako nešto. Kucam sa fona pa nemam alt,-tab :p
inace ja koristim BLADE-a pre nego što kreneš da kritikuješ :D

Poslednja izmena:

Potrebno je uključiti USB debuging (bar prvi put), u podešavanjima programa na PC-u izabrati USB konekciju i opciju Android (umesto SonyEricsson koja je po default-u).

Kasnije može i preko WiFi ali je potrebno samo startovati klijenata na telefonu.

MyPhoneExplorer je odličan izbor! Koristim ga sa SE telefonima od kad postoji (skoro pet godina). Već godinu dana podržava i Android. Stabilan, full backup, browse sadržaja telefona/SD kartice. Može da uradi sync sa Gmail-om i Outlook-om. SMS arhiva, import/export.

Najbrže i najjednostavnije podešavanje: WiFi konekcija PC-mob. Može i bluetooth, ali je teže za podešavanje i sporiji je prenos. Može i USB kablom. Za WiFi podešavanje pratiti help-vodič za povezivanje u aplikaciji. Potrebno je skinuti sa Market-a MyPhoneExplorer Client app, pokrenuti na mobu. Preko zajedničkog rutera će se MPE Client i MPE na PC-u konektovati.

NIsma skidao aplikaciju za telefon to je verovatno razlog zašto nije radilo

Ako si koristio nekad Samsung Kies ne bi bio tako kategoričan

Molim Vas za informaciju kako da na PC skinem poruke sa Sony Ericsson W810i ?

^ Napisao sam ti u privatnoj poruci. Lako. ;)

HITNO! Da li neko moze da mi objasni proces u koliko je moguc da prebacim poruke od jednog kontakta na racunar ali sa windows phone-a?Da mi izbaci poruke dijalog isti kao i na telefonu,ne zelim screenshot nego nesto drugacije :) Hvala unapred

Nazad
Vrh Dno