Šta je novo?

Kako pravilno vrsiti testiranje graficke kartice i sta merite specificnim testom

genuine

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
350
Mnogi misle da je dovoljno pokrenuti crysis 2 puta, ici istom stazom i to je to.. ili recimo izvrteti 3dmark06, ali da li je to dovoljno i da li time merite performanse gpu, cpu i koliko posto sta utice na rezultat...
Koja je vasa procedura i na sta obracate paznju pri izboru testa

Poslednja izmena:
npr. za testiranje stabilnosti, a uz to i benchmark, koristim i Real-time HDR ILB ;)
takodje i FurMark...

Poslednja izmena:
Mnogi misle da je dovoljno pokrenuti crysis 2 puta, ici istom stazom i to je to.. ili recimo izvrteti 3dmark06, ali da li je to dovoljno i da li time merite performanse gpu, cpu i koliko posto sta utice na rezultat...
Koja je vasa procedura i na sta obracate paznju pri izboru testa

Pa zavisi sta zelis... Crisys ima ugradjen bench... 3Dmark je sinteticki ali moze lepo da ukaze ako nesto debelo nije u redu...

Posto je oc samo za igranje ne mora da bude nista preterano rigorozno. Koristim furmark i rivatuner dok trazim klokove. To radim verovatno naopako ali me mrzi da se mnogo mlatim. Pustim furmark 1280x1024 4xAA i dizem gpu po 20MHz svakih par minuta. Kad se zakuca vratim na prethodno tj 20MHz manje pa pustim da se vrti malo duze. Tad pustim crysis timedemo da se vrti oko sat vremena a onda ponavljam 3dmark06 firefly forest isto toliko. Ako nesto zakuca obaram 10MHz. Ne zanima me da li je stabilna 5 sati posto nikada necu da se igram toliko dugo. Max sat vremena bez ulaska u meni ili nekog load screena.
Ukratko brzo nadjem frekvencije na kojima zakucava pa idem na dole dok ne postane stabilno.

Nazad
Vrh Dno