Šta je novo?

Kako povezati Shockwave sa kamerom Panasonik

borism

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2006
Poena
301
Molim one koji bolje poznaju rad sa DVD rekorderom Shockwave jer me najvise za sada muci kako da presnimim materijal sa DV kamere Panasonik NV-GS.Do sada sam snimljeni materijal sa mikro kaasete prebacivao na VHS preko VCR ali mi sada nije jasno da li onaj USB kablic ide na desne bocne prikljucke i koji izvor biram u meniju na DVD rekorderu.Kada snimam sa kanala TV-a izvor mi je tjuner a kada skidam sa kamere ne znam sigurno sta da odredim kao izvor.Mozda je to toliko lako ali priznajem nisam neki veliki poznavalac ove nove tehnike.Nov sam clan na forumu te se izvinjavam ako nisam sa terminima bas najbolji.Hvala!

Valjda ima s opciju dv,svideo, IN ?

Pitanje

Pitanje za borism-a, nameravam da kupim DVD rekorder, pa me zanimaju tvoja iskustva sa njim, da li se isplati kupiti ga, mislim na Shocwave S1, da li je kvalitet prebacenog materijala sa VHS-a na DVD losiji, isti ili bolji od originala na VHS-u, kolio je potrebno vremena da bi se tri sata VHS-a prebaclo na DVD. Pozdrav.

3h Vhs to dvd = 3h

Kvalitet je isti, ali ti je bitno da snimak imas u digitalnom obliku. Lako ces kasnije da putem raznih filter, probas da izostris snimak odradis korekciju boja i kontrasta.

Dobro, to mi je jasno, a kako mislis da ga obradim filterima, izostrim i uradim korekciju boja, kojim programom to da uradim,izvini ako ti je ovo pitanje malo prosto za tebe koji se vise razumes u tu materiju, ali ja sam pocetnik u ovome, pa bi te molio da mi malo bolje objasnis postupak uredjivanja materijala. Pozdrav

Zaboravio sam da pitam one clanove foruma koji su kupili ShockaWave S1 da mi kazu sta se nalazi u kutiji pri kupovini, da li su prilozeni kablovi za snimanje, dvd disc itd...

Nazad
Vrh Dno