Šta je novo?

Kako povećati broj konekcija prema XP kompu?

V

VIA

Guest
10 mašina ima mapiran isti direktorijum na XPpro mašini i dostignut je njegov limit. Postoji li mogućnost da se limit poveća?

(Guglam veći deo dana i muka mi je od povećavanja internet konekcija na 10.)

Unapred hvala.

Instaliran SP2? Koliko ja znam ograničenje od 10 TCP/IP konekcija je uvedeno u SP2 da bi se usporilo širenje wormova preko mreže.

Patch za tcpip.sys koji postavlja broj konekcija na proizvoljnu vrednost:

http://lvllord.de/?lang=en&url=downloads

Nažalost, nije u pitanju limit koji daje SP2 (XP SP1 je u pitanju) - ostale mašine mogu da pristupaju - brauzuju limitirani komp ali ne mogu da mapiraju drajv. Ovo ograničenje je MS opisao ovde.
Izvod:
"For Windows XP Professional, the maximum number of other computers that are permitted to simultaneously connect over the network is ten. This limit includes all transports and resource sharing protocols combined. For Windows XP Home Edition, the maximum number of other computers that are permitted to simultaneously connect over the network is five."
A, to sam shvatio kao ko te j... - kupi server.
Postoji li neko drugo rešenje?

potrazi ntswitch

offtopic, a mozda i nije...

ogranicenje u SP2 je 10 konekcija po jednom portu

nLITE ima opciju za neograniceni broj konekcija (moguce je upisati proizvoljan broj konekcija od 1 - ~).

P.S. Nisam probao.

Što se NTSwitch-a tiče, zabrinjava me jedna rečenica iz readme-ja: "DO NOT USE THIS PROGRAM ON WINDOWS XP UNLESS YOU ARE WILLING
TO REINSTALL THE OPERATING SYSTEM" a i u pitanju je originalni XP pa ne bih da ga toliko menjam. Obzirom da autor(i) programa tvrde da je u pitanju samo izmena registryja, a nisu mi nužne sve stvari koje nudi server, pa se nadam se da postoji programče ili *.reg fajl koji bi odradio posao.
nLite vrši izmene u instalaciji, pa pretpostavljam da bi trebao posle da prenstaliram windows sa tom izmenjenom te mi to ne čini posao.
Imate li još koju ideju?

Napravi ghost sistema, pa probaj sa tim NTSwitch-om. Ako ne radi ili nesto zezne, lako mozes da vrnes stari...

Nazad
Vrh Dno