Šta je novo?

kako postaviti site na search engine

Adrian

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
609
Kako da postavim sajt kompanije na search engine (google, yahoo...), da bude sto bolje rangiran (na vrhu stranice). Da li se to placa i koliko, da li postoji fora da to bude besplatno i da li postoji nacin da se to odjednom uradi na svim vecim pretrazivacima. Molim ako neko ima neke savete i link koji mi moze pomoci da postuje ovde na forum. Hvala.

Uglavnom je postavljanje slicno, Submit a Site ili Add Link opcija, pa uvrstis svoj sajt u kategoriju kojoj pripada. Mislim da vecina pretrazivaca sajt rangira na osnovu kljucnih reci Keywords koje si uneo na default stranu prezentacije, a na nekim pretrayivacima moras uneti sam kljucne reci, podatke o kompaniji, kao i recenicu ili dve koja opisuje kompaniju a koja se pojavljuje iznad linka. Znaci oni su manje vise slicni pratis uputstva i nema greske. Vodi racuna da odaberes kljucne reci koje su specificne za kompaniju.

bila je negde vest da one stranice koje se prve izlistaju su u stvari platile da se to dogodi :)

Venom je napisao(la):
bila je negde vest da one stranice koje se prve izlistaju su u stvari platile da se to dogodi :)

Da, ali su na googlu te stranice lepo uokvirene, pozadina opisa je lepo ofarbana, a sam google naznaci da su to sponzorisane stranice. Inace, da bi pretrazivac mogao da nedje tvoju stranicu trebalo bi da je prijavis (ne znam tacno link), ali da bi je bolje rangirao treba da ispod <title> taga stavis otprilike sledeci kod sa tvojim recima i bez razmaka posle zareza kod reci. Dakle:

<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=iso-8859-1">
<META content="HPD SOFT" name=title>
<META content="Web design tutorials,webdesign,internet,multimedijalne prezentacije,vesti,novosti,linux sekcija,linux,download,besplatno" name=description>
<META content="webdesign,vesti,download,uputstva,updates" name=keywords>
<META content=Serbian name=language>
<META content="Luka Latinovic" name=author>
<META content="HPD TEAM" name=copyright>

tako nesto slicno sa sto vise tih "kljucnih" reci koje pretrazivac ispituje i po tome ti rangira sajt!

Pozdrav!

da li ste sigurni da nije potrebno praviti razmake (space-ove) izmedju zareza i sledece kljucne reci? gledao sam po internetu i svi su stavljali razmake a ovde mi kazete da nisu potrebni?

Adrian je napisao(la):
da li ste sigurni da nije potrebno praviti razmake (space-ove) izmedju zareza i sledece kljucne reci? gledao sam po internetu i svi su stavljali razmake a ovde mi kazete da nisu potrebni?

100% Pretrazivac ce ga najverovatnije videti kao " keyword" sa blankom ispred sto nikako nije rec "keyword" tako da je bojle ne stavljati ga jer u svakom slucaju nista ne gubis.

Pozdrav!

Pored upisa u yahoo i druge vodece pretrazivace potrebni su i meta tagovi, da bi bio na vrhu trazene liste ili bar na prvoj strani ne treba da platis, bar je tako sa mojim sajtom, ima gomila sajtova posvecena Ramones-ima a kad odkucam "ramones" jos uvek me nadje na prvoj strani mada se nikad nisam upisao na google pretrazivac, samo na yahoo pre par godina...

RamOne je napisao(la):
Pored upisa u yahoo i druge vodece pretrazivace potrebni su i meta tagovi, da bi bio na vrhu trazene liste ili bar na prvoj strani ne treba da platis, bar je tako sa mojim sajtom, ima gomila sajtova posvecena Ramones-ima a kad odkucam "ramones" jos uvek me nadje na prvoj strani mada se nikad nisam upisao na google pretrazivac, samo na yahoo pre par godina...

To mu i napisah, samo i kako da stavi meta tagove. Zaista su najjjjjbitniji. :) Prakticno od kolicine ponovljenih keywords-a i tih reci zavisi koliko ce da te rangira. Kao sto Ramones rece, ne moras da platis da bi bio prvi, ali kad platis onda budes izdvojen sa strane, uokviren i ofarban.
Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno