Šta je novo?

kako pokvariti monitor crt a da se ne primjeti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

kefalo81

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2008
Poena
350
Naime mom kolegi koji inace ima problema sa vidom, kao sretstvo za rad, (mada ne bas cesto-radi propusnice i sl u jednoj ustanovi) je dat taj monitor.
Problem nije samo rad sa tim za sta je taj racunar (neki krs sa 256mb) postavljen vec i to sto on slobodno vrijeme koristi za odradjivanje svojih obaveza za faks.
Da nosi svoj laptop, nije mu bas komotno prigovorili bi mu,a ovako ako neko naidje a on radi na tom krsu lako mu je da minimalizuje i da se to ne primjeti.
Problematican je samo taj monitor samsung crt, ne znam koliko inca 14 ili 15.
On je pri slabom dnevnom svjetlu kao bez boja, da bi se nesto odradilo mora se prostorija zamraciti, sto je opet tesko postici a da ne privlaci suvisnu paznju.

Ono sto se trazi je da se sve to odradi a da se ne primjeti jer postoji administrator sistema koji doduse radi u drugoj zgradi pa nije bas cesto tu.

Otvoren sam za sve predloge, a detalje monitora mogu javiti do Subote, ako su potrebni.

Pozdrav.

Au, zescu temu nisam skorije procitao :d

Ja bi inace tvom kolegi dao na zicer otkaz da sam u poziciji za to i da znam za nameru... jer je uljudno zamoliti odnosno izloziti svoj problem, dok je ovakac stav kontraproduktivan. ;)

Poslednja izmena:
Au, zescu temu nisam skorije procitao :d

Ja bi inace tvom kolegi dao na zicer otkaz da sam u poziciji za to i da znam za nameru... jer je uljudno zamoliti odnosno izloziti svoj problem, dok je ovakac stav kontraproduktivan. ;)

Tri puta je pitao upravnika i izlagao problem, i tri puta obecanja, a on samo trazi sretstvo za rad, koje bi eto povremeno iskoristio i za svoje potrebe (sto nije strani u vecini firmi)
Ja znam da je bilo ranije ona tema od procesoru duronu koji je isto na jedan ne primjetan nacin pokvaren, s tim sto ovdje nema prostora za neku intervenciju otvaranja , a da ne bude primjeceno.

Stavi veliki magnet pored tog televizora preko vikenda. I savet: kada pitas za nesto 'moralno problematicno' nemoj da krenes u pravdanje - nije bitno ;)

Poslednja izmena:
A sto se ne dogovori sa disom da donira firmi 17" crt monitor koji kosta na benchu 10 evra a da ima exclusive pravo koriscenja tog monitora?
Bezveze sebi pravi probleme..

Poslednja izmena:
Kao prvo, nije lepo unishtavati tudju imovinu ma koliko ona bila zastarela i losha. Kao drugo, ako mu se ne svidja da sedi za tim monitorom neka se zali ili menja posao - nacice se neko ko je spreman da sedi za istim. Kao trece, mnogi iz nas su sedeli po 10 i vishe godina za crt monitorima i nishta nam nije bilo...

Kao prvo, nije lepo unishtavati tudju imovinu ma koliko ona bila zastarela i losha. Kao drugo, ako mu se ne svidja da sedi za tim monitorom neka se zali ili menja posao - nacice se neko ko je spreman da sedi za istim. Kao trece, mnogi iz nas su sedeli po 10 i vishe godina za crt monitorima i nishta nam nije bilo...

Zar nisi procitao da se covek 3 puta do sada zalio tj. trazio novi monitor

Ako se zaista zalio tri puta onda nece biti nikakvo iznenadjenje kako god da unisti tudju imovinu :D :)

Zamišljam scenu: On ga pokvari i donesu mu novi monitor. On sav srećan. Par dana kasnije donose mu isti monitor sa rečima:"E popravili smo ga. Sad ima da radi sto godina.":p:-devil-::d

:wave:

Vrlo moguc scenario, mada cisto sumnjam da ce bilo ko od servisera uopste da otvara 14" ~ 15" monitor, sem mog komsije koji bi ga otvorio pod izgovorom "mozda je samo crko osigurac" :d .

Poslednja izmena:
Ima i ova LINK. Korisnik je tražio da pokvari cimerov TV. Možda mu bude od koristi.

:wave:

Oci/vid su nesto sto svako od nas treba da cuva i ceni, ja sam doneo sam (platio) 22" TFT na svoje radno mesto zamenivsi 17" TFT jer mi nije bilo dovoljno ... ovim sam ulozio pre svega u sebe ko to ne razume nikada ni nece ;)

Poslednja izmena:
Ja sam sam kupio tft i poklonio ga firmi i tako zamenio CRT na kom sam do tada radio (niko od nadredjenih se nije bunio a inace sam ga platio trecinu svoje plate tada), zdravlje nema cenu. Ali dobro, svako ima svoju filozofiju ...

Za takvo ponašanje, i ja bih mu dao otkaz momentalno. Mnogo elengantnije rešenje je da im ponudi da donese svoj monitor (ili kupi, polovan ili nov), i koristi ga. Kao što je par ljudi s ove teme i uradilo...

Neko bi doneo svoj monitor, neko bi pokvario taj sto ima u nadi da ce dobiti bolji....
Postoje ljudi koji prebijaju na mrtvo ime zbog pljeskavice a postoje neki koji oprastaju i 100 evra...
Elem...Uzmi vodu i poli monitor i kad rikne ti ga ostavi sat vremena na suncu da se osusi :D
Ili mozes (to sam ja radio na svom tv-u) stavio sam woofer na 5 cm od ekrana i odma je pozeleneo) :D

Poslednja izmena:
Bishop malo preteruje.
Čovek će većinom koristiti računar za svoje potrebe, a nešto malo zbog posla... piše gore.
Ako je za obavljanje tako jednostavnog posla dovoljna i najbednija konfiguracija, i to u ovoj opštoj krizi kad preduzeća ne mogu da otplate ni svoje repove, neće niko da ti pokloni novi monitor od 100+ evra... Posebno ne da bi ga ti koristio satima za fakultet, i to u toku radnog vremena.

Poslednja izmena:
Ma obican monitor malo bolji mu treba, ovaj je ne upotrebljiv samo ce naskoditi jos i onako losem vidu.
Ne treba nov, ne treba ni lcd, samo da je neki pristojan CRT.
Bas sam ja razgovara oko ovih predloga sa njim i ono sto je vrlo vjerovatno je da ce onda jedan od upravnika nekog od instituta dobiti novi 22 ili 24 inca lcd monitor a njemu ce gurnuti starudiju koja je trenutno tamo.

Ja sam sam kupio tft i poklonio ga firmi i tako zamenio CRT na kom sam do tada radio (niko od nadredjenih se nije bunio a inace sam ga platio trecinu svoje plate tada), zdravlje nema cenu. Ali dobro, svako ima svoju filozofiju ...

Mora da si dobio makar koju akciju od firme? :)

Pored svih soba na forumu treba nam i jedna sa temom kako nesto pokvariti , jer je vec bilo par pitanja o tome.
Evo sad mi pada na pamet da zeznem moju video kartu i doplatim za 275gtx . Taman idem na god.odmor, pa ce valjda da je razrese sa reklamacije.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno