Šta je novo?

Kako pojacati signal Kablovke TV ??

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
dakle imam problem da mi je signal relativno slab,
sto znaci da ima malo suma i "moare " efekta na sliku,
postoji li neki nacin da se ovo pojaca individualno ???:wave;

Dark Angel je napisao(la):
dakle imam problem da mi je signal relativno slab,
sto znaci da ima malo suma i "moare " efekta na sliku,
Polomi nos "tehničaru" koji sređuje kablovsku po zgradi :)...

he...

... u pitanju je kuca ...;-)
...
interesuje me mogu li to sam nekako resiti uz pomoc nekog pojacala i sl. ??
cheers

Izgleda nikako, jer kakav su ti signal poslali, takav dobijaš, i tu je kraj. Jer oni tamo u centru se bave time kakav će ti signal biti, i to već moraš jih da pitaš.

Znači, slika je takva kakva je...

P. Cineman

Pre neki dan sam bio kod brata na Novom Beogradu da vidim kako to izgleda jer su mu uveli kablovsku TV. To ninašta ne liči bleda je i ima sto ti kažeš "moare". Posto ja imam satelitsku antenu mislio sam da će slika biti ista i kod njega. Ja bi rekao da su kanali preblizu i da međusobno jedan drugom smetaju. Oni ako neumeju da nameste TV sliku kako treba mogu da zamislim na šta će internet da liči.

Pošto kažeš da je reč o kablovskoj televiziji, pretpostavljam da nije reč o individualnoj mreži, već si verovatno priključen na kablovsku koja snabdeva veći region, ili u najmanju ruku zgradu. Moraš uzeti jedan mali TV, i idi na mesto, tj. utičnicu gde se preuzima signal za čitavu kuću, priključi TV i pogledaj kakva je slika tamo. Ako je čista i bez "moire" efekata, onda bi vredelo da nabaviš kvalitetan širokopojasni pojačivač za kablovsku televiziju, ne znam kakvih produkata ima kod nas, ovde u nemačkoj su dobri Kathrein i Hirschmann. Ako i na samom dovodu imaš lošu sliku, onda ne pomaže ništa ni najbolji pojačivač, u tom slučaju se obrati provajderu koji održava sistem, jer imaš pravo da tražiš da signal bude u dobrom kvalitetu, pošto se verovatno plaća mesečna ili godišnja pretlata.

Koju kablovski koristis? Koliko televizora imas prikljuceno?

merlin je napisao(la):
Pre neki dan sam bio kod brata na Novom Beogradu da vidim kako to izgleda jer su mu uveli kablovsku TV. To ninašta ne liči bleda je i ima sto ti kažeš "moare". Posto ja imam satelitsku antenu mislio sam da će slika biti ista i kod njega. Ja bi rekao da su kanali preblizu i da međusobno jedan drugom smetaju. Oni ako neumeju da nameste TV sliku kako treba mogu da zamislim na šta će internet da liči.

Nisi valjda ocekivao da je kablovska bolja od digitalne sat. ?

mozda nema pravu kablovsku vec zajednicki antenski sistem...

Kablovska ...

dakle da pojasnim,
CATV ... dakle od "kutije" do mog kucnog prikljucka ima oko 20 m ( da li duzina ima uticaja - trebalo bi da ima ...),
imam 2 tv aparata, probao sam da prikljucim samo 1 ali bez bitnije razlike u kvalitetu slike ...
Nisu svi kanali losi - odprilike 50 %
Neko je napomenuo pojacalo - gde se moze nabaviti i koliko kosta ?
Neki mi predlazu da resim "na crno" sa ljudima i CATV ...?????
Sta oni mogu da urade ?

GadGet je napisao(la):
Nisi valjda ocekivao da je kablovska bolja od digitalne sat. ?

Naravno da ne, ali sam očekivao dobru sliku, a on je imao bolju sliku sa svoje dve loge na krovu zgrade. Ima vezana dva TV-a na jednom je malo bolja slika. Poenta je u tome da to nije uradjeno profesionalno. Sdruge strane njemu si rekli da može da bira dva televizora ili televizor i modem kad bude bilo. Tako nešto sam i očekivao od nekih yajedničkih sistem ali od KDS sam ipak očekivao kvalitet.

@Dark Angel
Tebi ako nisu svi kanali loši nego samo 50 posto onda to nema veze sa opremom koju su ugradili nego oni jednostavno ti šalju loš signal i tu nikakvi pojačivači ne pomažu a to što od kutije do TV-a ima 20 metara pa to je neka normalna dužina.
Možeš da tražiš da ti vrate pare i da ne koristiš njihove usluge ili da ćutiš *****š i gledaš tako kako jeste.

Obzirom da su ti neki kanali dobri a neki ne, problem je do glavne stanice u kablovskoj, a manje verovatno da je do kablova. Znaci jedino resenje je da ih pozoves i da se zalis.

Re: he...

... u pitanju je kuca ...;-)

Na koju foru su ti uveli kablovsku u kuću? Koliko € je zadovoljstvo (može i na mail). Sve zgrade oko mene imaju kablovsku a nama po kućama niko niša ne nudi....

merlin je napisao(la):
Sdruge strane njemu si rekli da može da bira dva televizora ili televizor i modem kad bude bilo. Tako nešto sam i očekivao od nekih yajedničkih sistem ali od KDS sam ipak očekivao kvalitet.

Nesto su ga zeznuli ti KDS majstori. Meni su bez ikakvih podpitanja i uslovljavanja izvukli kablove za dva TV-a + modem (kad bude...).

Inace, slazem se da kvalitet signala i nije bas neki na jednom broju kanala. Ali i da je to definitivno do "centrale".

Pa tako reci... da li ti je taj kraj za modem terminisan?

JOBAH je napisao(la):
Pa tako reci... da li ti je taj kraj za modem terminisan?

Ostavili su da viri kurcic od zice, i rekli "Ti posle vidi dal` `oces PTT modem ili svoj i kako ces da ga prikacis". Ma sta to znacilo...

Vrh Dno