Šta je novo?

Kako podnosite skriptovane igre ???

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Bas me zanima misljenje vecine clanova ovog foruma - na pitanje "Kako podnosite skriptovane igre".

S'obzirom na neverovatan tempo pristizanja doticnih, pojedinacno gledano dobrih igara, pretezno fps-ova ali u tolikoj kolicini (makar meni) jednostavno preteranih, zanima me da li i koliko vas uziva u tome i kako se snalazite ??

Takodje moram da kazem da i od izlaska i uspeha Neverwinter Nights-a dolazi i sve vise skriptovanih kvazi-frpova.

Istakao bih da sam svojevremeno ubedljivo najvise gotivio upravo doticni zanr, skriptovanih pucacina, tipa Quake, Half-Life, Requiem i slicno ali od izlazaka Deus Exa, System Shock-a, Baldura, Arx Fatalisa, Morrowinda pogotovo itd. sam poceo drasticno drugacije da razmiljam i sada, nije bas da ne mogu da ih smislim, samo su mi malo glupave :mrgreen:
Recimo svojevremeno bih zasigurno uzivao u Jedi Knightu a sad sam ga presao cisto radi reda i maltene prokleo svaki sekund vremena koji sam, smatram bespotrebno, potrosio na njega. Iz istog razoga nikako da krenem recimo Chaser, Tron, Chrome koji su svi objektivno gledano izuzetno dobre igre, ali ja jednostavno ne mogu da se nakanim.

Dakle, kako vi generalno posmatrate ovakve igre ?

Potpuno isto razmisljamo. Zazeli se covek slobode. Jedina mana takvih igrica je sto su cesto pune bagova.
Uzgred, promena tvog potpisa mi uliva nadu da si stigao da procitas moj post na tu temu pre nego sto ga je Delimir obrisao.

povracam od skriptovanih igara bilo kog zanra :S

'malo' vishe nelinearnosti svakoj igri bi dobro doshlo jer cemo uskoro gledati igricu kako se igra sama od sebe a grafika ce biti fotorealistichna... izgleda da se ka tome tezi... bljak :eye:

He, kako je sve relativno... Ja sam bas DeusEx batalio zato sto je bio previse skriptovan i linearan za moj ukus... Znam da ce sad da se digne kuka i motika na mene zbog ove jeresi koju sam napisao, ali fookit, "Thief" me je izgleda bas razmazio. ;)

pa da znash da jeste.. DeusEx mozda nije toliko nelinearan ali ima uvek vishe puteva da se zadatak izvrshi ili se moze iz vishe uglova probelm sagledati... to je sasvim dobro/odlicho s obzirom kakvih fps igrara ima.. a i to je totalno drugachija koncipirana igra od Thief-a

Sto se tice FPS igara u principu mi ne smeta ali voleo bih ako bi imalo makar 2 nacina da zavrsis igru.Sada trenutno igram Jedi Academy i posto sam igrao i predhodnu meni se bas svidja mada tacno je da nema sta da se razmislja samo teras i ne 'moz da omane.Ali navise me nervira kada su voznje skriptovane i to sto ne mogu da izadem sa staze (ili cega vec) da "teram po livadi" ili da se zakucam u neku kucicu (da onako proletim kroz nju) ili ako sa 200 km/h slucajno zakacim travu odmah usporim na 20 km/h i sl gluposti.

Deus Ex je nelinearan ne u smislu price vec u gameplay-u sto je jos bolje, tj. u smislu apsolutne slobode po pitanju prelazaka nivoa tj. nacina pristupa. Moze da bude klasican fps, sunjacina, moze da se sve radi sa hladnim ili vatrenim oruzjem, a mozes i da ne prospes ni kapi krvi a da predjes mapu. Izbor je tvoj.

@morbius

Ma jok, promenio sam ga jer je ruzno delovao na ekranu, a bezveze mi je da pominjem provincijske klubove u potpisu :d :smk:

Evo vam par skrinsotova. Napominjem da ovde fale Colin McRae3, Planescape Torment i Icewind Dale 2, tj. nekih 5gb, posto sam dao 2. tvrdi disk :D Miroslavu pa mi je trebalo mesta na ovom.
Na prvoj slicici mozete videti sve sto je instalirano...:smk:

Na drugoj koliko koja igra zauzima mesta na hardu :mrgreen:

Na trecoj koliko je to u stvari foldera i fajlova, na koliko gb i slicno :banana:

Cisto da imate predstavu sa kim imate posla :rtfm: ;P

Ah, bre, sta je ovo ??? Ne mogu vise da uploadujem :cuss:

'Bem li ga...

Imas ST: BOTF. svaka cast.
Jedna od najboljih ST igara ikada.

DusaN je napisao(la):
Imas ST: BOTF. svaka cast.
Jedna od najboljih ST igara ikada.

Zna chica sta sve valja. Ta potezna strategija je klon Master oF Orion 2, zato i jeste odlicna.

Inache jer mogu ja da uploadujem jos stvari ?

Nazad
Vrh Dno