Šta je novo?

Kako podesiti vreme i datum u biosu na HP Compaq 7400

ne znam sta je kod njega posebno.imam compaq v6000. u bios se ulazi pritiskanjem esc umesto del pri paljenju kompa, a kada se udje sve se vrednosti menjaju ili sa +- ili sa f5/f6. bios je totalno intuitivan cak i na dnu ekrana pisu tasteri kojima se sta unosi. trebalo bi i da je kod tog slicno. druga opcija su strelice kod nekih lapova. kretanje kroz menije je mozda na tab.
nadam se da ce ti ovo ikako pomoci. vici ako te to jos bude mucilo, da nadjemo jos neko resenje.:smash:

Nije problem uci u bios, ulazi se sa F10. Problem je sto jednostavno nigde u biosu nema opcije koja prikazuje vreme i datum, pretpostavljam da mozda postoji neka skrivena opcija koja se dobija pritiskanjem neke kombinacije tastera ali mi je sve to nelogicno. Rekoh ako neko slucajno zna pa da javi. Nije frka :)

Nije problem uci u bios, ulazi se sa F10. Problem je sto jednostavno nigde u biosu nema opcije koja prikazuje vreme i datum, pretpostavljam da mozda postoji neka skrivena opcija koja se dobija pritiskanjem neke kombinacije tastera ali mi je sve to nelogicno. Rekoh ako neko slucajno zna pa da javi. Nije frka :)

da ne poverujes da su to negde skrili :mad: .
ovaj moj bukvalno kao prvu opciju daje to

Poslednja izmena:
Udji u win i promeni datum i vreme. Bios ce to shvatiti.
Ili udji u cist dos i kucaj komandu TIME pa podesi vreme, a onda DATE i podesi datum.
pozdrav.

@Cika Pera
OK je sve to. Meni je trebao nacin da promenim datum pre instalacije operativnog sistema tako da sam to resio na drugi nacin ali rekoh ako neko zna mozda neku caku ili sam mozda ja glup pa ne znam osnovne stvari npr. kako podesiti vreme i datum u biosu. Hvala jos jednom na savetima :)

Nazad
Vrh Dno