Šta je novo?

Kako podesiti torrent na ADSL-u?

Nema na čemu.

:mad::mad::mad::mad:
nesto nece, opet prijavljuje da port nije otvoren.....

ipak, hoce, mislim ponekad....dali je to ok? mozda su gremlini....ko zna......

Poslednja izmena od urednika:
pa nece cim otvoris utorrent, meni prijavi da je port otvoren posle 20-30 sekundi. A do FULL speed-a u download-u je nekad i do 30 min. potrebno...

Pogledaj neki utorrent speed guide, ima ih dosta, samo udri na google.:wave:

E pa ja nisam više pametan uopšte, podesio sam po uputstvu i sad mi za svaki port kaže da nije otvoren:wall:. Probao sam i Azureus i jedno vreme je radio baš dobro a onda se i on popišmanio.
Sad sam se opet vratio na uTorrent i džaba, radi katastrofa

Ja imam ZyXEL prestige 661HW. Pored porta koji forvardujes, moras da podesis i firewall u ruteru. Tacnije, podesi WAN to LAN rule tako sto ces dodati port koji si stavio u uTorrentu.

I proveri da ti nije štiklirana opcija Random port u utorrentu.

@nikname
gde da nadjem "wan to lan" opciju?
pretpostavljam da je to ovo (attach)
inace desilo se par puta da mi je prilikom iskljucenja kasperskog port ponovo bio otvoren. koristim kaspersky v.6xxx.....ovo sa iskljucenjem antivirusa nije pravilo, skidam gotovo 12 sati i nema problema....

Prilozi

• wan.png
    wan.png
    11.8 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
E, vidis... ja sam tu u podesavanjima za NAT stavio ip adresu jedno polje iznad, znaci da mi propusta sve portove. Ali sam zato ukljucio firewall, i za svaki program podesio portove.

Kad budes kliknuo Edit Customiszed Services tamo ces da das podatke o portovima.

Kada se to dodas pojavice se program u Service prozoru ali ispred imena ce imati * kao meni uTorrent koji je prvi na listi. Samo ga prebaci u Selected Services a izbaci Any UDP i Any TCP.

Ali obavezno testiraj portove posle ovoga. Tako bi trebalo da podesis firewall.

A sto se tice Kasperskija, ponekad i meni zbog njega pise znak upozorenja umesto stikliranog znaka u status baru. Mozda treba njega da isklkjucujes dok skidas, a da ukljucis soft. firewall.

Prilozi

• 1..JPG
    1..JPG
    34.8 KB · Pregleda: 74
  • 2..JPG
    2..JPG
    36.9 KB · Pregleda: 73
  • 3..JPG
    3..JPG
    64.7 KB · Pregleda: 77
  • 4..JPG
    4..JPG
    69.2 KB · Pregleda: 75
Ljudi vi pricate o forwardovanju portova a ne vidite(ili vidite) da je to samo za static IP. Kako cu recimo ja da namestim taj port (prijavljuje mi u mjutorentu dole ikonicu crvenu sa uzvicnikom da mi nije u redu konekcija) koji imam dinamicku IP. Telekom 512 je u pitanju. Aj ako znate javite. Inace sto se tice uploada na mjutorentu stavite 0 recimo a sa Net Limiteru ogranicite koliko hocete ali budite fer. Nema veze da li je 5 ili 8 ul za mjutorent,nisu vezani dl i ul.

@Markovski:

Prvo da kazem da sam video poruku na priv. ali pre nego sto odgovorim moram da te priupitam posto mi nije jasno... Kada kazes staticka i dinamicka IP adresa, mislis na paket koji mozes da uzmes kod provajdera da ti adresa bude staticka, ili mislis na podesavanje LAN-a da ti adresu ne dodeljuje DHCP server automatski, vec da sam postavis adresu?

Za podesavanje bilo kog torrent klijenta ti nije potrebno ono prvo, ali je potrebno da namestis IP adresu manuelno, na primer 192.168.1.2.

Doduse ne moras, ali je preporucljivo.

@Markovski:

Prvo da kazem da sam video poruku na priv. ali pre nego sto odgovorim moram da te priupitam posto mi nije jasno... Kada kazes staticka i dinamicka IP adresa, mislis na paket koji mozes da uzmes kod provajdera da ti adresa bude staticka, ili mislis na podesavanje LAN-a da ti adresu ne dodeljuje DHCP server automatski, vec da sam postavis adresu?

Za podesavanje bilo kog torrent klijenta ti nije potrebno ono prvo, ali je potrebno da namestis IP adresu manuelno, na primer 192.168.1.2.

Doduse ne moras, ali je preporucljivo.

Prijatelju ja se kao nesto malo i razumem u racunare,net i ostalo vezano za to ali sad mi nije jasno sta si me pitao. Dinamicka mi je adresa svaki put se menja pri povezivanju na net i da to je paket kod prvajdera. Baci mi na mail pomoc ako mozes.

Proradilo mi je konačno:cigar:. Sad mi je brzina oko 23-24, uglavnom ne ide ispod 20.

@markovski
http://www.portforward.com/guides.htm
Ovdje ti sve piše pod dijelom Port Forwarding, izmedju ostalog i to kako da napraviš statičku IP adresu. A onda uradi i ostalo šta treba i valjda će da ti radi

A jesi li ti to uspeo? Nesto mi mnogo tu ima da se cacka u samom win-u a bojim se da cu nesto da zeznem. Jel umes ti da mi to podesis preko msn ili mail-a? Aj ako neko zna neka se javi.

Moje iskustvo - Beotel 256/64:
- Ako "surf"-ujem: DL 12-15kB UL 3kB
- Ako zurim da skinem nesto - DL24kB UL 4kB
- Ako "popravljem" ratio - DL nebitna UL 6kB

Imam internet brzine 512/64 kb/s ali torrent mi ne prelazi vise od 20kb/s mozda nekad 30kb/s,pa me interesuje da li je to normalno i u skladu sa brzinom mog interneta?Da li su poterebna neka dodatna podesavanja torrenta?

Naravno da su potrebna dodatna podesavanja, ali brzina skidanja torrenta ne zavisi samo od brzine tvoje Internet veze. Ja imam 1536/192 kbps i torrenti mi najcesce idu oko 150 KB/s, ali desi se da neki zabode i ne peralzi 40-50 KB/s. U principu moras puno da experimentises dok ti torrent ne dostigne zadovoljavajucu brzinu skidanja. Brzina kojom ces skidati zavisi i od broja aktivnih seeder-a. Nisi rekao da li koristis modem ili ruter. Ako imas ruter moras da otvoris portove za torrent program koji koristis. Evo u attach-u primera kako je bio podesen utorrent kada sam postigao 155 KB/s (upload je bio limitiran na 7 KB/s).

Prilozi

• torrent.JPG
    torrent.JPG
    133.4 KB · Pregleda: 113
  • torrent 2.jpg
    torrent 2.jpg
    40.7 KB · Pregleda: 140
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno