Šta je novo?

Kako podesiti HDD-ove na pc-u da bi ih MAC video ?

CHELIK

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
304
Skinuo sam TIger verziju MAC OS-a (10.4.7) i u instalaciji MAC OS-a hardovi se ne vide. Inache meni su hardovi u RAID-u (STRIPE). Da li je potrebno posebno formatiran hard za mac i kako to uraditi ?

problem je do toga što su u RAID-u. Inače, MacOS vidi normalno, čita i piše na FAT32 particiju, dok je NTFS particija read only.

problem je do toga što su u RAID-u. Inače, MacOS vidi normalno, čita i piše na FAT32 particiju, dok je NTFS particija read only.

Probao sam sa particijom formatiranom u FAT32 i sa neparticioniranom ali i dalje MAC OS X ne vidi hardove. Da li je potrebno da disk bude fizichki odvojen ili bi OS trebao da vidi i particiju ???

Da li mozda , kao shto je sluchaj sa win OS, je potrebno da se naknadno ubace neki drajveri za RAID kako bi video RAID diskove ili mozda treba da se isljuchi SATA 2 podrska u biosu kao shto je potrebno za WIN ???

RAID na Hackintosh-u neće da radi. Prema tome, od RAID-a ništa, a diskove za RO možeš da ostaviš sa NTFS-om, a za RW moraš da ih prebaciš na FAT32.

:wave:

Vrh Dno