Šta je novo?

Kako podesiti comp ?

McBuki

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
619
asus A7V8X, XP1700+, 256/333 samsung, gf4 440 (asus)sa TV-out.
Koji divx player i kako podesiti graficku da mogu da pustim film na TV a da istovremeno igram WARCRAFT ili nesto slicno a da nemam seckanja filma ili igre. Koji detonator?, koji codec?
cheers

McBuki je napisao(la):
asus A7V8X, XP1700+, 256/333 samsung, gf4 440 (asus)sa TV-out.
Koji divx player i kako podesiti graficku da mogu da pustim film na TV a da istovremeno igram WARCRAFT ili nesto slicno a da nemam seckanja filma ili igre. Koji detonator?, koji codec?
cheers

Mnogo pitanja. Ja bih instalirao Rad light player i divx 5.03. Detonator 40.72 na www.omegacorner.com. A dve slike ces morati malo da se zafrkavas u Nvidia-inom control panelu.:wave;

Ne verujem da jos uvek postoji dovoljno jak racunar za takav poduhvat. DivX je sam po sebi dovoljno zahtevan i po procesor i po graficku kartu, a tek ako poteras neku igru (a igrama hvala bogu nikada dovoljno racunarske snage) ne verujem da ces mnogo postici. Word, Excel, browsovanje po internetu, to sve moze zajedno sa gledanjem DivX-a, ali igranje... to bih voleo da vidim (ne racunam minesweeper i ostale boranije od igara).

Kao sto ti je Dandy rekao to ces zaista tesko da podesis. Elem ja sam ti rekao sta bi trebao da instaliras. Ako hoces da komp radi bez problema. Mislim pustanje filmova itd... Ali igranje i pustanje filmova u isto vreme. Suludo :beat:

Cini mi se da ipak moze. Doduse ja sam pustao dva Divx filma istovremeno na 2 razlicita monitora, kao i kombinaciju Quake3 i nadgledanje downloada na drugom monitoru. Trebalo bi da moze i film. Doduse karta je Ti4200, NF2 koji je ipak bolja platforma za takve stvari, a i procesor je bio malo vislje.

Ja probao igranje + DivX/DVD i radi savrseno.
Quake 3 u recimo 1024x768x32bit radi savrseno dok na drugom monitoru radi DVD.
Doduse, komp je bio Athlon na 2000+ MHz, ali, bas je dobro radilo.
Ubedjen sam da bi i sve preko 1000 MHz, ferceralo ako se igra u nizim rezolucijama i 16bitnoj paleti boja.

Pozdrav!

Nabavis novi B Xp, oc. na 2.1GHz i mozda jos 256MB i ima da leti samo tako...

Pozdrav :)

Sasa je napisao(la):
Ja probao igranje + DivX/DVD i radi savrseno.
Quake 3 u recimo 1024x768x32bit radi savrseno dok na drugom monitoru radi DVD.
Doduse, komp je bio Athlon na 2000+ MHz, ali, bas je dobro radilo.
Ubedjen sam da bi i sve preko 1000 MHz, ferceralo ako se igra u nizim rezolucijama i 16bitnoj paleti boja.

Pozdrav!

dvd je sasvim druga prica. Dosta manje opterecuje procesor od divx-a.

Da da pogotovu ako imas nekog Atija i masini:D

I ja sam cuo za varijantu sa ATI-jem 8500 i DVD-ijem a ne sa divx-om, kako mi je drugar rekao da radi u nekoj od igraonica. Koja je prednost ATI-ja u tom slucaju u odnosu na GF?ctp;

McBuki je napisao(la):
I ja sam cuo za varijantu sa ATI-jem 8500 i DVD-ijem a ne sa divx-om, kako mi je drugar rekao da radi u nekoj od igraonica. Koja je prednost ATI-ja u tom slucaju u odnosu na GF?ctp;

Da DVD sljaka skoro bez zauzeca procesora, a divx bi trebalo uskoro da koristi FULL STREAM koliko sam ja obavesten. Ali to sve tako dobro sljaka da... A prednost ATija u odnosu na GF su mnogo lepse boje, mnogo bolja slika i sve ostalo. Mislim ko je jednom imao ATija uvek ga ima. :D

Vrh Dno