Šta je novo?

Kako podeliti Telenor mobilni internet između 2 laptopa?

Exodusbgd

Čuven
Učlanjen(a)
12.07.2005
Poena
515
Moja oprema  
Zvuk
AirPods Max
Laptop
MBP 16" M2 Pro
Mobilni telefon
14 Pro Max
Situacija je sledeća:

Imam Telenor mobilni internet (USB modem) i 2 laptopa (Windows 10 je na oba). Da bi smo mogli da radimo napolju po ovako lepo vremenu, treba nam net na oba laptopa.

Kako podeliti mobilni net sa drugim laptopom?

Znam kako bi u teoriji to trebalo da izgleda, ali kada se povežem na net preko mobilnog neta i pokušam da ručno podesim novu konekciju ("Set up a NetworK"), taj prozor stoji otvoren i ne izbacuje mi nikakve opcije.

Set up.jpg

Da li neko ima rešenje za ovaj problem?

Treba da aktiviraš Internet Connection Sharing na "mrežnoj" kartici koja predstavlja taj uključeni USB adapter, a da na drugoj mrežnoj koja ti je WiFi kartica tog istog laptopa podesiš Ad-Hoc WiFi mrežu. I onda se taj drugi laptop kači na WiFi signal koji emituje prvi laptop (u kom je USB modem).

Ali zar ti nije prostije sa ubaciš tu data SIM karticu u neki stari Android smartphone i prosto uključiš WiFi hotspot?

Poslednja izmena:
Ne mogu, na tom drugom kad probam da podesim Ad-hoc Wifi mrežu takođe izbaci onu sliku koju sam gore postavio i tako stoji.

Ne zezaj se sa tim, kupi za 30-40 evra mifi, ili stari android, mnogo elegantnije resenje..

Ubaciš modem u jedan, odeš u podešavanja na network hot spot i uključiš.

Sent from mTalk

^^ To sam probao među prvim stvarima - izbaci mi poruku da ne može da uključi hotspot za navedenu mobilnu mrežu.

@lale87
Raspitivao se u Telenoru, tražili su prošle godine 10k za mifi uređaj - što je mnogo, mnogo je...

Imaš na KupujemProdajem polovnih za 3000 din... naravno ti nisu 4G...

Napravis hotspot na fonu?

@alfaunits: I bude nedostupan dok koristi net sa druge SIM kartice? :D

A probao si kontra, da modem ubodes u drugi laptop pa da sa njega delis?

Ne, pozivi imaju prioritet, pa ako telefon dobro radi, nece imati net dok koristi drugu SIM karticu ;)

A? Pretpostavljam da ima posebno data SIM sa "postpaid internet" paketom a posebno regularan SIM... i da nema dual SIM telefon :p U tom scenariju 2 SIM a samo 1 telefon gde treba da izvadi jednu SIM da bi stavio drugu i koristio net >>>>> nedostupan za pozive dok koristi net. To naravno pod još jednom pretpostavkom da nema aktiviran "Telenor više" pa da može da troši megabajte i na "voice SIM" :p

E *** onda ;)

Koristio sam ranije neki program conectify, tako se nekako zvase, koji preko wifi kartice seruje net, podesi se zastita i radi... E sad, ne znam jel ima za win10

Sent from mTalk via "bad" WP

Evo probao sam taj Conectify, izgleda da mi je rešen problem. Hvala!

Nazad
Vrh Dno