Šta je novo?

Kako poboljsati Telenor internet

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Silom prilika sam morao da predjem na sa ADSL-a na Telenor internet,i naravno kao sto je vec ovde pisano katastrofa kako radi...
Vec sam razmisljao da ga vrnem nazad jer sam odlepljivao od zaglupljivanja neta,izbacivanja,po 20 sec mu treba da resolvuje stranicu iaku sam u HSDPA mrezi,ma uzas...
a podrska...pa to je smesno...da cujete te provale...

I kolega/prijatelj diyabolic mi se pozali kako zeza DNS kod Telekom ADSL-a zadnjih dana i kako je to lepo resio sa Google DNS i pade mi na pamet da pokusam i ja na Telenor netu...

Znaci kad otvorite Telenor internet prozor pre uspostavljanja veze idite na
Alatke -> Opcije -> Upravljanje profilima,kliknuti na Izmenuti i kasnije na Napredno,gde ce vam se otvoriti prozor IP parametri i videcete DNS parametri.
Stavite da budu staticki i upisite npr

za primarni 8.8.8.8
sekundarni 8.8.4.4

Inace su to Google DNS parametri,ali ako zelite mozte da stavite neke svoje za koje mislite da su bolji.

Kod mene sad mnogo brze otvara stranice,vise nema zaglupljivanja konekcije,mada nije idealno,ali makar je podnosljivo...

Probajte pa javite kako je kod vas...

E da,vazna napomena: kad kod se konektujete na net morate uvek upisivati ove podatke jer se pri iskljucivanju aplikacije automatski resetuju paramatri na default...

Nazad
Vrh Dno