Šta je novo?

Kako plazmu/lcd na zid?

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ DeepCool LT520 WH
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 2TB + KC3000 1TB /
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
Fractal Design Pop Mini Air White TG Clear
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Honor Magic7 Pro
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
imam Benq 26" LCD i htio bi da ga okachim na zid...Em lepshe izgleda em bi se otarasio komode i dobio na prostoru...Dakle na njemu imam navoje za sharafe(oni bez glave) al predpostavljam da to ne ide tako da zasharafim sharafe u te navoje nabijem tiple u zid na sve rupe i samo naguram TV sa sharafima u tiple :D
Predpostavljam da prvo treba postaviti neki nosac/drzac?Ili ne?

Upravo tako. Postoje nosaci - konzole za Plazma i LCD TV-e pomocu kojih se kace na zid.

Pogledaj na:
http://www.artsupport.co.yu

a slicne stvari imas u Metrou, Merkuru, Eurosalonu...

Jedino sto ne znam je da li postoji neki standard za to, da ne kupis nosac koji ne pase na tvoj TV.

Edit: tek sad vidim da nisi iz BG-a, pa ti ovaj spisak prodavnica i nije nesto koristan...

Poslednja izmena:
Evo vidim ali ovo su izgleda ko klasicni nocasi za CRT-e..Meni treba neshto kao "potpora da ne ide direktno na zid al da izgleda ko da je okachena na zid a ne da se vidi da je nosi nosach i da je odvojen od zida,nego uz sam zid...

Te nosace obicno proizvodjaci prodaju kao dodatnu opremu, mada je mozda najbolje resenje da nadjes nekoga da ti to napravi ...

... a i ovo nisu "klasicni nosaci za crt" ...

Da imam plazmu otishao bi na "nosachi za plazmu TV" al imam LCD pa reko da odem na "nosachi za LCD TV" no nije bitno vjerovatno ovi plazma nosachi pasuju i na LCD al je skupo ovo ***...

Poslednja izmena:
BitrAtE je napisao(la):
al je skupo ovo ***...
cekic i ekseri(neki malo duzi,npr. oni za grede) i kaci gde god ti volja :D
"pero, genijalcino, opet si sam sebe nadmashio!"

kakvi bre exeri :) ti bi 40kg na exere? :) ovdje definitivno idu sharafi u tiple....i to pooodeblji....

@Bitrate
Svi nosači se rade po VESA standardu, tako da nema bojazni da ćeš da omašiš. Potrebno je samo da kupiš odgovarajući za dijagonalu ekrana koji ti imaš.

Ok je to ali su preskupi...Mislim 100e za nosach mi je puno....Mozhe li se to ikako improvizovat?

Može brate. Izbušiš mu dve rupice sa svake strane, provučeš najlon za pecanje (nemoj ispod 3mm) i okačiš o ekser. Mislim da jeftinije od ovog ne može...

Nazad
Vrh Dno